Снегулка Бело здолниште - белешки и текст

Традицијата на пеење Божиќни песни во домот со семејството и децата, или во училиште и во градинка, не е многу стара. Само од околу 18. Век пее во кругот на семејството и само по 19. Век знае еден во Германија песни од други земји.

Лист музика и текст Снегулка бело здолниште

Пеењето и правењето музика заедно и околу Божиќ создава убава, посебна и уникатна атмосфера. Не уживаат само децата од сите возрасти. Колку почесто песните се повторуваат или слушнат во ова време, толку подобро се наоѓа текстот. Ако можете да репродуцирате инструмент, можете да играте придружба.

Со кликнување на сликата, бојата на листот со белешки и текст на Божиќната песна се отвара во pdf формат

Лист музика и текст Снегулка бело здолниште
Лист музика и текст Снегулка бело здолниште

Снегулка бело здолниште - текст

Снегулка, бело здолниште,
кога снегувате?
Живееш во облаците,
Вашиот пат е досега.

Ајде да седне на прозорецот
вие прекрасна ѕвезда,
бои цвеќе и лисја,
ние ви се допаѓа

Снегулка, ни покриваш
Блумелеин,
тогаш тие спијат безбедно
во небесен мир.

Снегулка, бело здолниште,
дојде кај нас во долината.
Потоа го градиме снешко
и фрли ја топката.

Noten von Weihnachtslied Снегулка Отвори Weißröckchen како графичка датотека


Ве молиме слободно контактирајте со насако барате повеќе белешки и стихови на расадни рими. Среќни сме да додадеме повеќе белешки со текст во нашата колекција на белешки за детски песни. Дизајнот на белешките со соодветни бои страници е сложен, но ако е потребно, сакаме да го пробаме.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.