Се ослободи од пудинг | Бебе дете

Бебињата и малите деца тешко може да се замисли без pacifiers, бидејќи тие се повеќе или помалку својот омилен додаток и родителите се среќни кога потомците е затоа понекогаш се стави да се одморат. Меѓутоа, многу родители се чувствуваат несигурни кога се соочуваат со најдобро време за да се ослободат од нивниот чист.

Совети за да се исчисти

Некои експерти велат дека бебето треба да се одвикне од пудерот пред втората година од животот.

Бебето достигне за брадавиците - Како можам да се ослободам од пудењето на моето бебе?
Совети за да се исчисти

Причината за ова е дека постојаната употреба на пудинг е опасност дека во детето се јавува лошо влијание на забите или вилицата.

Сепак, оваа општа изјава не може да се примени на секое дете, бидејќи развојот на детето природно напредува со различни стапки.

За повеќето деца, пудерот главно се користи за реосигурување. Особено во текот на ноќта тој е се повеќе потребни. Причината за користење на пациенти е природата на бебето. Рефлексот на цицање потсетува на цицањето на градите на мајката, што е важно за развојот на бебето. Доењето, покрај исхраната, исто така, има смирувачка функција.

Многу доилки ќе потврдат дека детето често се смирува ноќе само со дарот на дојката. Пастилото може да направи слична работа.

Палецот шекерче

Ако не му понудиш на бебето пудинг, може да се случи дека детето алтернативно ќе го избере палецот наместо пудерот.

Меѓутоа, ако некој верува во мислењето на експертите, па палецот за цицање, но тогаш е посоодветен, Причините велат дека еднаш цицањето на пудерот е докажано дека е напуштено порано од цицањето на палецот.

Можното нерамномерно распоредување на забите, кое може да биде предизвикано од цицањето во текот на подолг временски период, исто така се посериозни од страна на палецот отколку од страна на пудинг.

Покрај тоа, можете да го дозирате подарокот на пудинг подобро од палецот што секогаш го има детето. Сепак, за многу нови родители, останува прашањето, како може вашето дете најдобро да го спаси негуваниот пустител повторно?

Контролата го олеснува постепеното поттикнување

Пред одвикнувањето пред се е навика. Затоа, не дозволувајте таа да стане трајна употреба уште од самиот почеток, бидејќи тоа ќе го олесни одвикнувањето подоцна. Од самиот почеток треба да одиш само во пудинг во одредени времиња, како на пример кога спиеш или да понудиш сигурност.

Покрај тоа, не треба нагло да му го дадете на детето пудерот од еден ден до друг нагло. Сепак, се препорачува постепено да се изостави пустителката, бидејќи целото отпуштање е многу полесно. Родителите треба да му ги пренесат на детето и да потврдат дека може да биде одлично да се биде голема девојка или големо момче сега и дека навистина не ви е потребен пацифист повеќе.

Книги како алатка

За да им се олесни на малите да се релаксираат, можете да користите разни помагала. Една можност е, на пример, да се добие детска книга на оваа тема. Постои многу голем избор на вакви учебници кои, исто така, се однесуваат, на пример, за предметот на градинка, брат или близнак.

Многу деца го прислушкуваат овие приказни и сакаат да ги повторат многупати. Conny повеќе не му треба пушиште, така што често ја развивате потребата да престанете да барате пудинг, а отпуштањето е полесно.

Детето може да разбере дека може да има смисла да го употребува пуширот поретко.

Велигден зајаче, Дедо Мраз и здравица во акција

Уште еден одличен начин да се направи полесно за детето да се збогува со пудерот е да го прослават добредојде, за да му стане јасно на детето дека еден дел доаѓа до крај.

Се навикнеш на пудинг
Како можам да го сопрем мојот пустител од моето дете?

Слично како и губењето на забот, можете да ја користите самоубиечката самовила како придружба на процесот аналогно на испораката на пудинг.

Тогаш самовила ја разменува пудификатот, кој е поставен под перницата, за сегашноста. Друга опција е да го вклучите Велигденскиот зајаче или Христовото дете во испораката на пудификатот. Велигденскиот зајак потоа го разменува пудификатот за убав подарок, слично на самоубиецот самоубиец.

Секој кој има други бебиња во кругот на пријателите или семејството, исто така, може да разговара за преносот на пудерот на друго мало земјеништво со своето дете. Тогаш детето може да се објасни, на пример, дека на малото бебе сега многу побрзо му е потребно пудерот.

Бидејќи децата сакаат да бидат повисоки и поискусни, овој аргумент често функционира многу добро. Можеби, исто така, во комбинација со самоубиечката самовила или Велигденскиот зајаче / Детето Христос, кој ќе го набљудува и со сигурност ќе го признае сето ова благонаклоно. Важно е во секој случај да го притиснете вашето дете на ништо.

Секое дете има свое темпо. Затоа, не се мачи себеси за да се споредат, туку полека го одвикнувате вашето бебе од пудерот. Добро дозирана, ова не е катастрофа за детските заби - на крајот на краиштата, сите ние го преживеавме пудерот.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.