Убавина - дали е во окото на гледачот?

Лавицата лежи вткаена во мелезот и се грижи за зебраците, кои несериозно се извлекуваат на сувата трева. Грабливецот скока напред со непредвидлив и ловот започнува. Можете да ги видите нејзините мускулни нозе туркајќи од земјата со полна сила. Зборуваме за убавина.

Што е убавина

Лавицата е прекрасно, величествено животно. Но, убавината е исто така шарени цвет, толку кревка и краткотрајна во своето постоење.

Убавината на човекот и природата
Парот заљубен во зајдисонце - убав, нели?

Сепак, ние уживаме во нејзиниот мирис и нејзините шарени цвеќиња. И двете работи имаат малку заедничко, а сепак го поврзуваме зборот "убавина" со двете.

Зошто е тоа? Зошто ги нарекуваме опасните и величествени предатори и убави кршливи и мали цветови?

Убавината е апстрактна

Убавината е апстрактен концепт и лежи во окото на гледачот. Затоа, чувствуваме многу различни битија како убави. Убавината е чувство кое се поттикнува од чувството за гледање и очите.

Принципот, убавината во окото на гледачот, но исто така се брои обратно. Во оваа смисла, секој човек има многу лична убавина во него. Еден, исто така, зборува за внатрешната убавина.

Ова може да биде насмевка, заводлив изглед или одреден гест. Или сите овие работи одеднаш. Секоја личност е убава. И секоја личност сака да ја препознае неговата убавина.

Нема убавина без благодарност

Со цел да се создаде лична и многу интимна убавина, секоја жена и секој човек прво мора да ги препознае и да ги цени во себе. Ако некое лице се покаже како убаво, тоа предизвикува многу чувства кон другите луѓе.

Лицето изгледа привлечно, доброто и елегантно. Тоа е оваа посебна харизма која претвора едноставна личност во убава личност. Се вљубуваме во шармот на човекот.

Ние се дружиме добро со некој кој има симпатична харизма. Се насмевнуваме на странец на улицата затоа што нѐ тера да се чувствуваме топло.

Убавината е во сите

Секоја личност е убава. Секое суштество е убаво. На свој начин, секоја слика и секоја ситуација има лична и многу индивидуална убавина во неа.

Признавање, изразување, па дури и живеење, ова е уметност. Уметност која може да се научи само преку афинитет и страст.

Да се ​​биде убава значи да се сакаш себеси. И вредноста на себе си и на другите луѓе им дава харизма и убава харизма.