Купи Satchels | училиште

Ременот е, се разбира, срцето на секој почеток на училиштето. Без разлика дали виолетова, сина или жолта боја, со пирати или еднорози, главната работа е тоа што реперот како детето. Како родител, сепак, знаеме дека оптиката при купување ранч е само половина од битката. На крајот на краиштата, сатичето мора да ги преживее барем првите четири основни училишни години.

Очите се отворени при купување сандали!

Се разбира дека ние родителите имаат многу поголеми барања за првото задоволство на нашите деца.

Упатства за приклучоци
Што да барате кога купувате торба

Значи, ако вашето дете веќе го избрал неговиот сон венец, треба да го проверите овој модел врз основа на критериумите опишани подолу. Покрај тоа, не треба да го купите редовното куче на вашето дете премногу брзо, бидејќи брзо посакуваните модели се распродадени и фрустрацијата на вашето дете е соодветно голема!

Што да барате при купувањето на торбата

Многу важно е пред се печат на одобрување. Складиштето треба да одговара на NORM DIN 58124. Ова осигурува дека новата торба е исто така водоотпорна, практична и безбедна. Можете да ги препознаете чорапите кои го исполнуваат овој стандард, стандардната етикета или печатот на TÜV.

Исто така обрнете внимание на рефлектори и флуоресцентни бои. Вашето дете можеби ќе треба да почне да работи во зима, кога е сѐ уште досадно. Темните бои без рефлектори се слабо видени од страна на возачите, така што ранецот дефинитивно треба да ја имаат оваа заштита. Рефлекторите ја фрлаат светлата на фаровите на автомобилот и осигуруваат дека вашето дете е јасно видливо. Поширокиот и поголем рефлекторите, толку подобро, особено ако торбата не е жолта или портокалова.


Колички за боење на страници


Удобност при носење

Се разбира, исто така е многу важно да се задоволи удобноста, особено ако вашето дете мора да оди на училиште долго време или да оди со автобус. Решетките често се многу тешки против регулацијата, па затоа лошото однесување може да доведе до проблеми со грбот, па дури и оштетување. Затоа, столбовите треба да бидат шири најмалку четири сантиметри и да бидат добро поставени.

Ергономично обликуваната решетка е исто така важен критериум при купувањето сатили. Тоа треба да биде во неколку делови од телото и да биде добро поставено како ремени. Ремешата никогаш не треба да излегува надвор од задниот дел на детето.

Купи решетки
Совети за купување Satchel

Најдобро е да се направи тест во продавницата со складирана торба. Значи, вашето дете, исто така, може подобро да процени како се чувствува целосната решетка на грбот.

Satchels со странични џебови и лесен затворен капак

Ако ременот ги исполнува сите горенаведени точки, тоа е добар предуслов. Ако избраната решетка сè уште има странични џебови, ништо не стои на патот на купувањето.

Страните џебови се дизајнирани за шишиња со вода. Бидејќи не сите шишиња се толку густи колку што упатството за употреба нè тера да веруваме. Со цел да се избегнат поплави во книгите и книгите и книгите остануваат суви и чисти, шишето за вода не треба да се чува во сандакот, туку во надворешните џебови.

Последна, но не помалку важна поента е Затворање на торбата, Вашето дете треба да може лесно и брзо да го отвори, дури и тоа може да се тестира во продавницата. Последно, но не и најмалку важно, навистина постои само вистински мотив - за среќа нема правила што треба да ги следат!