Направете своја училишна торба | Прв училишен ден

Лесно можете сами да го направите вистинскиот училишен конус. Бидејќи честопати не постои вистинската работа за вашето дете во продавниците или тие имаат многу специфични идеи за тоа кои мотиви треба да бидат на училишната торба.

Направете сами правилен училишен конус

Да направите сами училишни шишарки е исто така начин да му покажете на детето колку е важно да се започне училишен живот. Затоа што секој може да купи!

Направете свој училишен конус
Направете своја училишна торба - © famveldman / Adobe Stock

Честопати, градинката нуди и ракотворби за училишни чанти, но не секое дете од градинка има таква среќа.

Ако сте сами, ни тоа не претставува никаков проблем. Постојат и одлични книги на Интернет и во книжарници со предлози на оваа тема. Понекогаш е доволно само да ги погледнете предлозите за да излезете со свои идеи.

Направете свои материјали за училишниот конус

Секако не треба да недостасуваат работи како лепак, ножици или топол лепак. Потребна ви е и цврста картонска хартија во DIN A1 (понекогаш има и готови, особено за производители на училишни конуси!) И околу 2 примероци листови хартија во DIN A1 или A2 (ова ќе се залепи на картонот подоцна).

Важно е да се осигура дека оваа кутија е квалитетна, затоа што после тоа, школскиот конус ќе се полни обилно, потоа. За украсување на училишниот конус, широка лента за подароци е погодна како полите и секако ткаенина (по можност ткаенина од газа) за да може училишниот конус да се затвори од pryубопитните очи на крајот.

И тогаш, се разбира, ви требаат сите работи за предметот. Ова може да се претвори многу поинаку во зависност од тоа како сакате да имате деца. Некои девојки би сакале дизајн на сирена за школскиот конус (мрежата покрај газата би била смешна тука), момчето може да биде среќно за ансамбл лав - тука можете да го претворите конусот од ракотворби во нешто цело со малку лажно крзно на полите Направете нешто посебно!

Така се прави: Залепете ја торбата

Откако ќе ги добиете материјалите за изработка на училишен конус, можете да започнете. Стабилната, бела картонска хартија е основа на училишниот конус. Бидејќи оваа кутија е често безбојна, претходно треба да ги залепите листовите со примерокот.

Во зависност од мотивот на училишниот конус, треба да се избере бојата на листовите со примерокот. Сина за пирати или сирени, зелена за фудбалска трева, шарена за Пипи Долгиот Чорап. Кога правите училишен конус, треба да бидете сигурни дека нема бранови при лепење на примерокот хартија на картон.

Потоа оставете ја целата работа да се исуши најмалку еден час и половина. Тогаш кутијата се навива како конус за сладолед. Училишниот конус е фиксиран и издржлив ако ги лепите рабовите со врел лепак и исто така користите спојувач! Запомнете дека конзервираниот училишен конус мора апсолутно да биде стабилен, ништо не би било полошо на првиот училишен ден отколку ако конусот се распадне или солзи на сред училишна забава!

Така се прави: украси и дизајнирај

Штом школскиот конус биде лакиран и стабилен, тој продолжува.

Нацртајте граница (евентуално 5-10 сантиметри, во зависност од вашиот вкус) од горниот раб околу торбата. Ткаенината сега е залепена на ова. Ставете го остатокот од нештата во вреќата и потоа залепете ја лентата од лентата или крзното (за вреќи со лав или мачка) или мрежата (за вреќи со морски бикови или сирени) преку ткаенината на претходно обележаниот раб.

Нема ограничувања за вашата креативност при изборот на материјали. Сега материјалот можете да го извадите од школската торба.

Конечно, откако ќе се наполни училишната торба, таа се врзува со лентата за подароци. Сега можете да започнете со мотивот во мир. Можете да добиете предлози како што е опишано во првиот дел на Интернет или во книги!