Мастурбација | просветлување

Во принцип, најважната точка на мастурбацијата е тоа што е сосема природна. Мастурбацијата постои и во животинското царство, па затоа нема ништо за што да се срами. Покрај тоа, секоја личност е сосема индивидуална, односно нема рецепт за сите.

Што се подразбира под мастурбација?

Затоа, сè се потпира на самозадоволство, кое дава лично задоволство, без партнер. Ова може да се постигне со употреба на сопствени раце или одредени сексои, често поддржани од еротски фантазии, литература, слики или филмови.

Особено за младите луѓе дури и се состана мастурбација важна цел во нивниот развој: Со истражување на сопствената страст тие се развиваат во адолесценцијата позитивен однос со нивното тело и така да научат што сексуалните потреби што ги имаат. Покрај тоа, да се дистрибуира во мастурбација, исто како и за време на сексот, ендорфин, така што тоа може да послужи и да се намали стресот.

Како мастурбацијата за мажи?

Мастурбацијата за мажи е релативно лесна. За повеќето мажи, доволно е да го стимулира пенисот да достигне врвот. За таа цел, вратилото е покриено со една рака, силата на рачката зависи целосно од вашите сопствени преференци, а соодветното движење нагоре и надолу овозможува правилно возбудување.

мастурбација
Мастурбација кај човекот

Важно е да се користи соодветен лубрикант за да се избегне болка. Интензитетот и темпото може полесно да се зголемуваат или да се менуваат одново и одново.

Сепак, постојат и т.н. мастурбатори за мажи, кои се моделирани на вистинска вагината. Овие гумени пештери се чувствуваат понекогаш и повеќе, понекогаш помалку жив и се дополнително опремени со некои ситниците за дополнителна стимулација или дури и со мали вибрации единици.

Се разбира, мажите исто така можат да го прошират своето задоволство: специјалните пенис прстени спречува крвта да тече надвор од еректилното ткиво по кулминација. Ерекцијата останува за втор круг.

Препорачливо е исто така да се подготви шамиче, на крајот на краиштата, ти едвај ќе мора да спринт во бањата веднаш по кулминација. Одредени методи од медиумите, на пример употребата на јаболчни пита или цевки на правосмукалки, не се препорачуваат за хигиенски причини. Ако сакате да ги вклучите предметите, треба да прибегнете само до соодветни сексои, бидејќи само овие гарантираат дека нема да се појават опасности по здравјето. По употреба, овие играчки треба да се исчистат соодветно.

Специјални пливање ветувања кај мажите стимулација на Р-точка, неколку инчи внатре во предниот ѕид на анусот. Некои мажи можат да доживеат чисто преку оваа стимулација без да го допираат пенисот интензивен оргазам - тука, вреди да се обиде. Сепак, тука е претпазлив пристап, бидејќи анусот прво мора да се навикне на необичен третман. Совршено да се исполнат P-точките, постојат специјално изведувани играчки, понекогаш дури и со единици за вибрации.

Посебен плус ја нуди мастурбацијата за здравјето на мажите: Редовна ејакулација, без разлика дали со мастурбација или секс, ги спречува идните проблеми со простатата.

Како е мастурбацијата за жените?

За жените, мастурбацијата е малку посложена, бидејќи не секоја жена веднаш реагира на одредени допири. Често масата на пубичната површина не е доволна. Препорачливо е да се стимулира клиторисот и вагината во исто време за максимално задоволство - и ако е можно, и Г-точка, исто така, со него.

мастурбација
Жена мастурбација

Ова се наоѓа на предниот внатрешен ѕид на вагината. Тој може да се стигне со прст, но тоа е полесно со посебни, преформулирани сексои. Идеално, овие играчки треба исто така да вибрираат, а потоа за жените во мастурбацијата е можно повеќе оргазам.

Како општо правило, интензитетот и темпото на допир треба полека да се зголемуваат. Некои ерогени зони на жената се подобро снабдени со зголемена возбуда, а нивниот допир се чувствува навистина добар само по некое време. Покрај тоа, жените се навистина мокри од одредено ниво - затоа што на почетокот може да биде сосема соодветно да се користи масла за подмачкување.

Многу жени наоѓаат дополнителна анус стимулација, на пример преку анален приклучок, многу возбудливо. Тоа треба да биде опуштено и тестирано со многу лубрикант. Сè е можно, ништо не треба да се направи. Многу пецкање исто така може да биде истовремена стимулација на брадавиците, на пример, со протези или прсти на слободна рака.

Постојат многу различни помагала за мастурбација за жените. Спектарот се движи од едноставна дилдо до вибратор до комплицирана опрема каде што жените буквално можат да се прошетаат до кулминација. Во повеќето случаи, сепак, две раце или само дилдо или вибратор се доволни.

Кога ги користите рацете, треба да бидете сигурни дека ноктите немаат остри рабови и мора да ги чистите рацете пред мастурбацијата.

Особено жените кои имаат тешкотии да дојдат до оргазам во нормален пол имаат корист од подобро запознавање со нивните ерогени зони за време на мастурбацијата. Со некакво искуство, тие нежно го посочуваат партнерот за време на сексуалниот однос, кои делови треба да стимулира на кој начин и да ги доведе до интензивен кулминација.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.