Мастурбација во партнерство | сексуалност

Предметот на самозадоволство во односите е, секако, една од најчувствителните теми на сексуалноста во партнерство.

Различни дефиниции за мастурбација

Додека во едно време обично е единствената опција за сексуална релаксација, за многумина, без сомнение, се подразбира дека во една врска се наоѓа исполнување само со партнерот.

Мастурбација во партнерство
Дали мастурбацијата е партнерска измама за партнер или партнер?

За не неколку луѓе, се граничи со измама кога партнерот се задоволува во врска. Темата треба да се решат со многу поголема релаксација.

За повеќето луѓе, мастурбацијата е суштински дел од сопствената сексуалност. Тоа не само што служи за истражување на своето тело, длабоко чувство на благосостојба во сексуална смисла, но во некои случаи, само ослободување на пословичен притисок.

Впрочем, научно е докажано дека оргазам, особено во стресни времиња, може да има силен релаксирачки ефект врз телото и умот. Ако не сте биле во врска долго време, обично сте користеле самодоволство за да најдете релаксација и возбуда.

Менувањето на партнерството, исто така, ја менува сексуалноста

Затоа, промената во партнерството често е директно поврзана со силна промена во сексуалниот живот

Особено на почетокот на врската повеќето луѓе имаат што повеќе секс дека мастурбацијата не е неопходно и е целосно заменет од блискоста со партнерот. Но, тоа може да се промени во текот на врската.

Ако почувствува секојдневниот живот и се намалува фреквенцијата на полот, сосема е можно партнерот повторно да стигне до средствата за мастурбација. Причините за ова се доста разновидни. Од една страна може да има повеќе желба. Проблематичните фази во односот, особено поради стресот, се нормални. Сепак, за многу луѓе, полот и задоволството се основни потреби. Прашањето е како да се справи со ова како партнер.

Партнерство и сексуалност
Мастурбација и покрај партнерот?

Дали мастурбацијата е мамење на партнерот?

Единствениот вистински проблем со оваа тема е тоа што, како што често, не се зборува. Додека секој партнер може да ја смета мастурбацијата како совршено легитимен начин да го намали стресот, другата страна на партнерството е измама на врската.

Впрочем, тоа може да укажува на недостаток на жалбата да биде на апатија во однос на заедничките секс или едноставно симптом на почетна недостаток на интерес за заеднички однос. Бидејќи не е за секого мастурбацијата чист чин на кратко возбудување.

За нив тоа е поврзано со многу повеќе интимност и заговор за длабока интимност треба да се сподели во односот со партнерот. Исто така, постојат аспекти како што се порнографија, кои често се користат за мастурбација и зајакнување на чувството на измама.

Како толку често во врска, решението за таков проблем лежи во средината - и во комуникацијата помеѓу партнерите.

Зборуваме за мастурбација заедно

Мастурбацијата е за многу луѓе нормалност и нормален дел од животот. Според анкетите, паровите со многу секс често имаат желба да "се постават раце на себе".

Причините, како што споменавме погоре, се различни и обично немаат никаква врска со незадоволството со партнерот или сексуалниот живот. Единствено важно е да се разговара со партнерот за темата и да се исчисти секоја неизвесност што е предизвикана од таква ситуација брзо.

Мастурбацијата не мора да биде проблем, бидејќи луѓето кои се задоволуваат обично имаат и подобра сензација на телото. Ова придобивка од обичниот пол и го прави уште подобро. Ако разговарате со вашиот партнер за оваа тема, можете да направите важен чекор во вашиот сопствен однос.

5 мисли на "Мастурбација во партнерство" сексуалност "

  1. Проблемот е само мастурбацијата, ако сексот страда и повеќе не се чувствувате како партнер. Ако не можете сами да го контролирате овој проблем, побарајте помош. Инаку, партнерството ќе страда многу. За сексот е исто така дел од партнерство. Не треба да се грижиме дека не е доволно добар за партнерот само затоа што се задоволува. Ако тоа те оптоварува со темата, но треба да разговараш со партнерот и поради тоа.

  2. Мастурбацијата не се разликува од сексот со некој што го сакаш. Тоа е толку едноставно. Никој не треба да се лути на другиот. И мажите остануваат здрави.

  3. Додека сексот не страда од мастурбација, добро е да се задоволиш себеси. Можете да ги живеете своите сопствени фантазии и да се напиете во друг свет. И се чувствувам повторно. Задоволување на себе си е исто така многу релаксирачки и ослободувачки стрес

  4. Ако сте самоуверени во партнерството, тоа не значи дека сексот со партнерот не се вклопува. Еден може и треба да има и секс со себе. Или ако партнерот не е во моментов и само се чувствувате како тоа. Зошто да не? Вие не мора да имате виновна совест на вашиот партнер. Затоа што не го мамешеше.

  5. Многу луѓе мислат дека мастурбацијата е лоша. Но, како поинаку да го запознаеш неговото тело? Како треба партнерот да знае што сакате, кој не си го познаваш? Мастурбацијата ни помага да откриеме што сакаме. Само тогаш може и нашиот пол да биде добар.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.