Сексуалноста во партнерството

Она што медиумите со години продава како исполнета сексуалност е ставање двојки под огромен притисок. Време е да се ослободиме од овој притисок на инструментализирана сексуална ориентација преку филм, радио и телевизија.

Желбата за нормален секс

Подредување, удари со камшици, ропство: Блименскиот секс изгледа речиси исчезнат од светскиот успех на "Педесет нијанси на сива боја".

Фенси нормален секс
Фенси нормален секс

Во снимената холивудска верзија, првично срамежливата и неискусна Анастасија му поднесува на еднакво суров и убав милијардер Кристијан Греј, кој ја воведува Анастасија во светот на садомазохистичката сорта.

Комплексот прашање е abendfüllend спроведува и речиси стане репер за наградување сексуален живот од неговото воведување во широка маса на пазарот.

Бидејќи тоа може да лази на несигурен чувство една веќе: кога станува збор за да можат да ја покажат исполнет сексуален живот, треба да најпознатото сексуални практики веќе се обидоа - или барем како прослави потоне во листови, како да се направи филмот и херој секогаш одржување.

Помалку секс, подолга врска

Ден во, ден надвор - каде и да погледнеш, гледате наводно задоволни луѓе, крцкави тела и склучуваат совршен секс. Се разбира, реалноста е сосема поинаква: во прилог на стресот, работата и домаќинството во слободното време, често останува малку време или желба да се ужива во нормален, екстензивен секс. Исто така, еротскиот Vorturnen што го добивате на телевизија постојано vorgebetet, обично паѓа кратко време далеку.

Наместо двојките што имаат секс еден со друг, кимнат пред телевизорот. Се разбира, многумина се прашуваат: дали нашиот однос или нашиот сексуален живот е толку досаден? Дали некој повеќе го иритира партнерот сексуално?

Хамбург секс-истражувачите откриле во една студија дека ова е сосема нормално и нема никаква врска со еротското зрачење на партнерот. Колку подолго трае врската, помалку интимните двојки се едни со други.

Ново вљубените двојки, без оглед на нивната возраст, имаат просек околу 10 пати месечно пол едни со други. Луѓето во долгорочни односи го прават тоа во исто време во просек "само" во 4 пати. Неверојатно е дека очигледно не е важно дали врската е веќе 5 или 25 години. Ова главно се должи на фактот дека сексуалноста природно се менува во текот на врската.

Бихејвиоралното истражување се согласува дека, особено во раните фази на врската, сексот се користи како врзивно средство за заварување на луѓето заедно. Колку подолго трае врската, толку повеќе сексот се движи во позадина - други работи доаѓаат во фокусот. Оттука, често се поставува прашањето дали тоа би било во ред.

Дознајте што е забавно за двата од нив заедно

Се разбира, мора да биде јасно дека сè уште не е "тоа". Но, факт е дека сексуалниот живот се менува во текот на врската. Прашањето дали треба да се обиде нова позиција е ретка.

Секс - желбата за нормално
Сексуалноста мора да биде забавна и за двете

Почесто темата се врти околу можна еректилна дисфункција и сувост на вагината и како да се справат со неа. Среќа се оние луѓе кои имаат семеен лекар на кого имаат целосна доверба.

Главната поента е да се признае дека сексуалноста на секој поединечен партнер е различна од онаа што постоела на почетокот на врската. Патем, ова исто така има и предности, бидејќи експертите велат дека сексуалноста во подолгите партнерства, којашто, пак, се нарекува "индивидуална сексуалност", практично емоционално подлабок секс.

Партнерите работат заедно за да дознаат кој тип на секс сакаат да ги исполнат и кои соништа и желби сакаат да се обидат заедно. Секс терапевти предупредуваат претпоставувајќи вклучени во такви времиња премногу струја од надвор - тоа не треба да имате било какви модели како гореспоменатите "Педесет нијанси на сиво" или порнографија бидат консултирани.

Ова е полесно да се каже отколку да се направи, се разбира, бидејќи сексуалните влијанија секојдневно се појавуваат на секој човек. Токму ова секојдневно пренаселување на еротска содржина што ги тера луѓето да бидат под емоционален и психолошки притисок. Може да се изгуби само трајна споредба меѓу себе и наводни супер-љубовници од медиумите. И тогаш сексот треба да биде забавен? Веројатно.

Сексот што е забавен работи за двојки кои се чувствуваат добро заедно. Овие двојки обично ја наоѓаат својата сопствена сексуалност. Важно е да разговараш едни со други и искрено да кажеш што минува низ твојата глава. Јасно е дека ова не е секогаш лесно за секого.

Глупаво, не постои соодветен јазик за сексуалното поле во нашата култура, бидејќи во оваа област нема култивирана култура. Мора да биде јасно дека прекрасниот секс не може да падне од небото. Еротизмот не може и не секогаш да еруптира спонтано како вулкан, дури и ако е секогаш прикажан во филмовите. Добар секс бара да направите нешто за тоа.

Драги несовршени љубов

Постојат различни начини и средства за обликување на сексуалниот живот, така што ќе можете да бидете задоволни со тоа. Не е секогаш лесно, но секогаш постои начин.

  • Фенси нормален секс
    Фенси нормален секс

    Пол на распоред: Чекајќи дека ќе бидете одеднаш преоптоварени и надвладеани од страста, е простено од љубов. Модерните луѓе планираат и структурираат цел ден - па зошто да не секс? Се разбира, ова изгледа прилично неромантно, но факт е дека несовршениот секс е далеку подобар од сексот воопшто.

  • Интерперсонални разговори: Фалсификување на еротска шема додека зборуваме за сексуалноста може да стане катализатор за сопственото задоволство. Исто како што немате исто јадење за ручек секој ден, сексот е само во кревет, на долг рок здодевен и изнервиран. Наоѓањето нови, фенси места може да биде крајно возбудување.
  • Преземањето време помага: Додека само неколку минути поминуваат филмови, додека противниците не потонат во блажено перфектни перничиња во перниците, во реалноста е поинаку - и тоа е добра работа. Таканаречениот "бавен секс" се изведува со бавни движења, но сè поинтензивно. Квалитетот на сексот брзо се зголемува.
  • Отворена за нешто ново: Инспирацијата добиена од книги и филмови не мора да биде лоша. Важно е да се направи нешто добро од тоа. Тоа не мора да биде окови, камшици и запалени факели. На пример, можете да започнете со едноставно поврзување на вашите очи. Тоа зависи од сите сексуални сорти само што двајцата учесници се чувствуваат удобно. Така што сексот е добар, важно е дека дури и не е прифатено.