Сексуалноста и улогата

Во време кога сè е дозволено и ништо повеќе не се шокира, може да биде тешко да се доживее и да се доживее еротизам. Постојаната прекумерна стимулација ги направи повеќето луѓе досадни на еротиката и сексуалноста. Не му недостасува здивот на забранетото, од кое некогаш живеело еротското свртување.

Љубов, страст и игра

Но човекот во неговата генијалност е извор на постојани иновации и обновување. Така, исто така успеа да вдиши нов живот во еротизам.
Требаше да барате нешто, но сеуште сте ги нашле работите кои се повеќе или помалку табуи и затоа се опкружени со аурата на мистериозното и забрането.

Сексуалноста и улогата
Сексуалноста и улогата

Полуживотот на односите станува скратен и пократок, што не може да се должи на веќе споменатото замаглување на сексуалноста.

Тоа е до парот да се најде не само во секојдневниот прашања консензус со која секој може да се живее добро, но да се измисли секогаш нови на сексуална начин и да се дефинира.

Почесто нешто ново, така да се каже.

Секој има имагинација, но не само имагинација, туку и фантазии, еротски фантазии да бидат поконкретни. Нешто апстрактно или конкретно кое ја носи индивидуата веќе задоволство, ако мисли само за тоа. Често, овие еротски копнежи остануваат неисполнети бидејќи не се отворени и разбирливи со партнерот. Но, тоа не мора да биде, бидејќи дури и партнерот има тајни сексуални желби, за кои би сакал да живее.

Ова е шанса за еден пар да им помагаат на едни со други на катапулт на следното ниво на еротизам - и тоа не трае многу повеќе од краток разговор.

Нормално, повеќето тајни желби се ретки ... но кој сака да биде нормален? Никој не! Секако, некои фантазии се почести од другите, но сите се подеднакво корисни и подеднакво вреди да се обидат.

Храброст за новиот тука е клучен збор

Многу двојки често се изненадени од тоа колку забавно можат да ги најдат во новите сексуални практики и силните позитивни ефекти кои можат да имаат подолготрајниот сексуален живот во секојдневниот живот.

Оков, битки, задоволство

Честа сексуална фантазија на многу луѓе вклучува ропство од сите видови. И тоа не е нов развој. Докажано е дека ропството и слично преку целата материјална историја на човештвото биле демонстрирачки сексуален феномен.

Доминација и БДСМ
Доминација во сексуалноста

Премали скромен во средниот век, како и во антички Рим екстравагантно или дури и порано култури од Месопотамија тоа беше ништо не е премногу чудно за посебен шарм еротски од ропството на партнерот или со тоа што е обврзана да се добие.

Методите за врзување на некој се исклучително бројни и, исто така, каде може да донесе огромно задоволство.

Како новодојденец во светот на игри на еротски ропство, веројатно најверојатно ќе треба да го почувствувате лесно. Тоа не значи дека не може да биде див! Само еден можеби не треба веднаш да се обиде да влезе во прашање, но полека да се приближува. Бидејќи понекогаш премногу ентузијазмот може рано да стави крај на експериментот - и не треба да дозволите нешто потенцијално толку убаво да биде навистина збркано со тоа што е премногу грубо. Во тишината лежи моќта.

Најдобар начин да започнете дома и таму најдобро од сите во кревет. Бидејќи домашниот кревет обично нуди најдобри врзани опции. Креветот, главата и ногата се исто толку корисни како нозете на креветот или рамката.

Исто така, изборот на медиумот, со кој некој има намера да го врзува својот противник, треба добро да се планира. Најдобро е да се качите со помек материјал. А убава шамија можеби или мека јаже - кожа и лен се уште ќе имаат време подоцна (и, исто така, бараат малку повеќе пракса).

Не премногу тесни јазли на почетокот. Дури и ако партнерот треба да моли за тоа. Понекогаш се случува новинарите да не ги отвораат јазлите повеќе ... кога се користат правилно, тие можат сами да ги повлечат јазлите за време на делото. Затоа сигурно ништо не е во ред со тоа.

Затоа е во право на почетокот: Сè е дозволено, но не брзајте ништо!

Моќ на немоќ

Некои луѓе ја сакаат идејата за остварување на власта над другите, било да е тоа физички или ментално. Другите луѓе, од друга страна, претпочитаат идејата да бидат доминирани од друго лице - повторно физички, како и психолошки.

За ова може да има многу причини. Често покорни луѓе во секојдневниот живот се сексуално многу доминантен луѓето ги имаат за доминантна позиција во нивната компанија или друго цврста основа. Тоа е исто со доминантна поединци кои дури може да биде чист срамежлива надвор од спалната соба. Секогаш барате она што немате - исто така и во сексуалното поле.

доминација
Играње улоги и доминација

"Полињата на активност" на доминантите и приврзаниците се речиси неограничени. Често веќе споменатите ропски игри се користат за да се изрази улогата на секој партнер. Но, се разбира, може да оди многу подалеку од "само" ропство игри.

Некои приврзаници чувствуваат посебен шарм кога се изложени на физичка болка. За да ја создадете оваа болка, можете да користите разни алатки - било да е тоа бичове, бичове, па дури и клубови или палки. Некои ми се допаѓа многу потешко од другите.

Но, душевната болка не е невообичаена во спалните соби на парови со тенденција да се моќни игри. Со зборови или ослабен форми на вистински методи психичка тортура, длабок психолошки рани може да предизвика ... се разбира, тие не се постојани и се користат само зголемување желба во моментот на делото.

Вие треба да бидете на стража да не го претерате. Пред секое дејство треба да го разберете со т.н. "безбеден збор". Ако се повика овој безбеден збор, сите активности мора да се запре веднаш и без приговор. Како резултат на тоа, како покорен дел, имате сигурност дека нема да бидете премногу затруени.

Некои ветерани од сцената велат дека треба да се "застане кога станува крвава", со другите, а потоа започнува само совршената забава. Тоа е многу индивидуална тема каде што секој мора да ги тестира сопствените граници. Не постои универзален рецепт за тоа колку болка треба да се доживее или да се искористи за максимално сексуално искористување. Но останува: Сè во умереност.