Летен ден | Прославете ги занаетчиите

Летната ознака е додаток за летниот ден воз! Летниот ден воз е обичај што доаѓа од Пфалц и вклучува и други соседни региони. Со оваа шарена среќна парада зимата е протерана, порано, исто така, имаше традиција на смртта.

Традицијата на летниот ден

Летниот ден стап го симболизира новиот живот, пролетта и на тој начин започнува нов циклус. Во зависност од заедницата, возниот летен ден се одржува непосредно пред Велигден, традиционално во третата недела пред Велигден.

Летен ден Plug
Нежното летен ден се држи себеси

Патем, популарната Kurpfälzer обичај веројатно има пагански корени и може да најдете докази дури и во деновите на Кралот на сонцето, Луј XIV. Не е познато дали во тоа време веќе имало шарени летни дамки. По летниот ден воз, зимата е изгорена во форма на огромна снешко во голем спектакл.

Што е летен ден?

Летниот ден стап е едноставен стап, тука се нарекува Stecken, кој е опремен со обоени ленти. На врвот седи квасец, а понекогаш дури и разнесено јајце како знак на новиот живот и пролет - тука можете да ја видите врската со Велигден!

Во некои градови, јаболка или мали букети се традиција во летен ден. Со шарени летни тагови во нивните раце, децата ги придружуваат украсените вагони на разни клубови. На крајот, се разбира, слаткиот пресек може да се јаде - за најмладиот, се разбира, осветлувањето досега!

Домашната летна ознака

И тука доаѓа едноставен водич за тоа како да се направи таков шарени летен ден себе. Ова го зголемува расположението особено кога снегот на ливадата сè уште не сака да отстапи и децата веќе сонуваат за пролетните бои.

Прво, ви требаат следниве работи: на лешник или бамбус стап (на, исто така, се во продавница цвет), џебен нож, непостоечка од јајце, Hefebrezel (печени идеално сами!), мелење или палачинка хартија.

Прво, ќе ја изостри прачка за децата, а потоа ќе почнете да ги пополнувате стапчињата од дното на врвот со завршени петелки (или купени или претходно направени сами). Ако сакате да користите хартија за крепи, исто така можете да ги декорирате старите летни дни со долги шарени ленти. Ова е полесно особено за помалите деца. Едноставно кажано многу ленти долга палачинка хартија во текот на врвот, повлечете надолу малку и да се постави на Hefebrezel и јајцето на неа - тоа е летен ден парење.

Ако сакате, можете сами да ја завиткате шипката со крепи хартија, нема ограничувања за вашата фантазија!

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.