Заштита за сончање за бебе и дете Здравје и превенција

Со цел бебињата и децата целосно да уживаат во сонцето, важно е да се преземат некои мерки на претпазливост. Ова е особено точно, бидејќи директното сонце треба да биде табу за деца до 2 години.

Специјални очила за кожата на бебиња и мали деца

Ова е важно бидејќи кожата на бебиња и мали деца е многу чувствителна. Особено кога станува збор за УВ зрачење.

Заштита за сончање за бебе и дете
Заштита од сонце за бебе и дете - и покрај отпорот за време на creaming

Кожата е сеуште многу тенка во првите години на животот, а исто така UV заштитата, која ја опкружува кожата, прво мора да развие што се случува во првите години од животот. Се разбира, на децата секогаш треба да им се дава можност да играат, да играат и да се движат на отворено. Секако, бидејќи децата се принудени да бидат изложени на ултравиолетово зрачење, треба да се преземат некои заштитни мерки.

Заштитни мерки

Важно е децата да ги поминат повеќето од првите две години од животот во сенка. Особено во ова време, децата треба да бидат изложени на што е можно помалку или колку што е можно помалку директна сончева светлина. Тенисовите простори се идеални овде.

Директното сонце треба да се избегнува дури и со средство за сончање како што е аспиратор или сонца, бидејќи инаку би можело да предизвика деца да се прегреат. Во првата година од животот треба да направите без сончање. Ова би можело непотребно да ја оптоварува многу осетливата кожа на малите.

Исто така важно е бебеното масло да не е сончев екран. Преку маслото, фотосензитивноста на бебешка кожа се уште се промовира. Но, не само за бебињата, дури и за децата до предшколска возраст, важно е да го избегнат пламтеното сонце. За околу еден час дневно, децата треба да играат, да се забавуваат и да се движат на свеж воздух. Ова го поддржува развојот на детето. Исто така, самоформирањето на важен витамин Д.

Но, директната сончева светлина е идеално избегната дури и по првите две години од животот. Ова главно се должи на фактот дека детската кожа не може да ги произведе пигментите, кои се дел од природната заштита, доволно и доволно брзо. И изгорениците и црвенилото треба да се избегнуваат по секоја цена. Најефективниот сончање е сеуште покриен со сиви дамки и дополнителна облека за сонце.

Сонце-соодветна облека за бебе и дете

Во прилог на сивата област, најдоброто средство за заштита од сонце е облека што одговара на сонце. Особено главата, особено вратот, ушите и лицето се апсолутно чувствителни. Затоа, дете секогаш треба да носи капа, капа или слично на сонце. Остатокот од облеката треба да биде воздушен и да го покрие оној дел од телото што е можно повеќе.

Изгореници на одмор
Заштита од изгореници

Исто така, треба да се забележи дека не сите супстанции се затегнати од сонце. Сепак, постојат специјални облека за сончање, која обезбедува подобра заштита преку специјални ткаенини.

Во најдобар случај тие одговараат на УВ стандардот 801 и имаат УВ фактор за заштита од најмалку 30. Исто така, за чевлите, тие треба да ги покриваат колку што е можно поголем дел од стапалото.
Сончани како дополнителна мерка

Покрај соодветната облека, сите откриени делови од телото треба да бидат заштитени со соодветно средство за заштита од сонце. Треба да се напомене дека честите кремирање не треба да доведе до тоа децата да можат да играат во пламтеното сонце. Користете само заштитно средство за сончање кое е специјално наменето за деца.

Покрај тоа, треба да бидете сигурни дека парите ја сушат осетливата кожа на децата повеќе од лосиони и креми. Избраното средство за заштита од сонце треба да ги блокира двете УВ-А и УВ-Б зраци, а исто така треба да има барем еден СПФ на 20. Сите откриени површини треба да се кремат околу 30 минути пред да замине. Исто така, треба да се примени доволно сончање.

Ако се планира подолг престој на отворено, кремирањето треба да се повтори. Особено во водата, ризикот од изгореници се зголемува. Затоа, треба да се користи водоотпорно средство за заштита од сонце.

Дополнителни заштитни мерки

Како чувствителни на сонце како кожата се очите. Ако тие се премногу оптоварени со УВ-Б, тоа може да доведе до воспаление на конјунктивата и рожницата.

Портрет на среќна мајка и бебе во очила за сонце на плажа
Очилата за деца мора да ги одржуваат УВ зраците особено сигурни

Затоа не треба да недостасува дури и очила за сонце со совршена заштита од сонце.

Меѓутоа, исто така е важно во заштитата од сонце дека децата имаат добар пример, така што сите родители треба да обрнат внимание на доволна заштита од сонце. Значи малите изгледаат во раните години, вистинското однесување на силна сончева светлина.

Значи, родителите не треба да трошат премногу долго на пламеното сонце и секогаш да се заштитат со соодветна облека и сончање.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.