Soulsex | Сексуалноста еротска

Сексот не постоел подолго време, и ако го стори тоа, тогаш е досаден, рутински и непристрасен. Поздравниот бакнеж после работа навистина не значи ништо за било кој партнер, тоа е речиси непријатно.

Барајте нежност

Парадоксално, сепак, и двајцата партнери се исти: копнееле за нежност, емоционална и емоционална поврзаност, се разбира, исто така и за секс. Само не со партнерот, се чини, дека се пресели во далечината.

Soulsex може да биде начин да се разгорат страста за истата личност, кога љубовта е сеуште таму.

Soulsex
Како близок партнер како и секогаш со Soulsex

На навика и безумната задоволство

На почетокот на врската или аферата, тензијата се чини дека секогаш е таму. Ние се препуштаме на партнерот и тешко дека може да стори за да нѐ спречи да го привлечеме.

Слична однесување Врска пример пациенти demented на денот кога веќе не може да се управува нивните умови - а можеби и поради тоа имаат помала можност да се погледне во нивниот сексуален живот од рационална гледна точка. Негувателите во старечки домови велат дека многу од овие жители се сексуално активни, иако во авторетична смисла.

Желбата за секс е таму, дури и во едно мирно партнерство. Но, ако навиката доаѓа во игра, умот се вклучува во одреден момент - и прави повеќе за ништо отколку што првично сакаше да го критикува. Вообичаениот бакнеж можеби не се чувствува добро, но тоа е размислувањето кое ја прави секоја друга атрофија на страста.

Што е Соулкс?

Сите се сеќаваат на сексуалните искуства, кои не беа само физички, туку емоционална врска со партнерот. Особено во новоотворените односи во кои љубовта е во право и каде што сè уште нема навики, овој аспект на сексуален контакт цвета. Тоа е она што писателот Ева-Марија Зурхорст сака да ја разгори во својата книга "Соул секс - откривајќи ја физичката љубов".

Бидејќи што е тоа што нè прави толку добри во овој вид на секс? Тоа е начинот на кој секој допир е добар, и како можеме да го изговараме она што не ни се допаѓа. Новите партнери се запознаваат едни со други и тоа е мора да го споделат она што им се допаѓа и што не го прават. Тоа е настојувањето на секој партнер да го откријат другиот во овој поглед, да дознаат што сакаат и каков вид на допир ќе го направи добар и кога.

Во текот на долгорочни односи секогаш мораме да дознаеме каде партнерот само сака да се допре, љубовта е и останува постојано патување за откривање. Рутинска, таму не е толку многу како еден, исто така, знае - што го прави Soulsex толку привлечен, постојано ново откритие на тековните потреби и желби на партнерот и блискоста што доаѓа во нивните откровение.

Како функционира Soulsex?

Нежно галење
Млада двојка - нежност

Soulsex започнува со секоја личност. Почувствувајте ги неврзаните честитки навистина пријатни?

Ако е така, тие ќе бидат задржани. Но, ако тие имаат тенденција да се откажат од тензија и далечина, тоа е во ред да се каже тоа на партнерот. Тој не е виновен, но факт е дека бакнежи мора да бидат различни. Интензивна. Автентични.

Можеби ќе го оставите сами, ако не е важно. Оваа свест треба уште да се развие од многу двојки и луѓе, но тие можат да го сторат тоа заедно. Еднакво важно е да му кажете на партнерот и да покажете што сакате - и важно е да се вклучите.

Тоа не значи диви носии или непријатни джапанки, а камоли "нови работи" за да го зачинат сексуалниот живот. Се работи за желби во сексот. Еден партнер комуницира со вас. Другиот партнер тргнува на патувањето за откривање на нивното исполнување - и обратно.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.