Пајаци како миленичиња

Кој одлучува да биде пајак како милениче, мора да знае дека таа не е лукава играчка. Пајакот повремено може да се стави на рака, но главно животното претпочита непречен престој во терариумот.

Пајаци како милениче

Ако раката стигне до терариумот, ова предизвикува стрес кај пајаците, а животното може да залачи. Терариумот во кој се чува пајакот мора да има отпечаток од 30 × 40 сантиметри. Висината треба да се мери до 50 сантиметри. За време на распрскување, животното не треба да се храни.

Црвено-колено тарантула - Брач
Пајаци како миленичиња

Инаку, храната на пајаците се состои од инсекти и живи арахни, како што се скакалци кои можат да се купат во специјализирани продавници. Покрај тоа, секогаш треба да има доволно вода. Ставот на пајаците е доста едноставен. На животните не им треба премногу влажна топлина и како лајт за кора како под земја.

Кои пајаци се погодни за чување?

Најпопуларните пајаковидни видови како милениче, се тарантулата црвен чилу, како и пајакот на птици црвени и мексиканската тарантула со црвени колени. Првиот е висок 5-6 сантиметри и е мирен и робустен. Црвената чирацка тарантула расте многу бавно и паузира долго време со храната. Преферираната храна од пајакот на овој дом се инсекти и млади глувци.

Мирот-љубов црвен нога пајак е дрво птица пајак и возрасти до 15 години. Преферираната храна на овој вид пајак е скакалци или лебарки. Исто така, мексиканската црвено-крунисан тарантула е многу популарна како милениче и е особено погодна за почетници како прв пајак многу добро. Таа е нахранета со штурци или скакалци.

Што цена на пајаците?

Во зависност од видот и големината и видовите, тарантулата чини до 200 Евра. Терариумот е потребен за пајакот трошоци помеѓу десет и педесет евра, во зависност од нејзината големина. да се дојде до дното, 15 литарска кора мулча, живи храна животни.

Пајаци како миленичиња - придобивките

  • Пајаците се чисти и тивки
  • Не треба многу простор за живеење
  • Гледањето пајаци е фасцинантно
  • Евтин став
  • Образовни миленичиња

Мал недостаток

Многу луѓе се гадат со пајаци и имаат вистинска арахнофобија. Секој кој има пајак како милениче, мора да очекува таа посета, која ќе се врати дома од пајаци одвратни, "трчаат наоколу" таму. Самиот зборот пајак предизвикува екстремна непријатност и паника кај многу луѓе.

Молчеше ползи влакнести "critters" кои ползи наоколу на теренот, толку многу постави hackles. Од таа причина, не треба секогаш да му кажете на посетителот веднаш дека имате пајак како милениче.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.