Градски реки Ривер Решенија Реки

правила на StadtLandFluss се едноставни и лесно да се објасни: во град, држава да биде во можност да игра реката, треба 2 или повеќе играчи. Секој играч треба ДИНА 4 празен лист хартија и пенкало. А потоа наведете категоријата во која сакате да играте. За повеќе необични теми, посетете го вашиот примерок решенија тука.

Градски реки со реки Река од А до Ш

Река со А на почетокот: Амазон, Алстер, Амур, Алер

Река со Б на почетокот: Брамапутра

Река со C на почеток: Колорадо

Градски реки Ривер Решенија Реки
Градски реки Ривер Решенија Реки

Река со D на почетокот: Дунав, Димел, Дон

Река со Е на почетокот: Елба, Емс, Ебро, Емшер

Река со Ф во почетокот: Фулда

Река со G на почетокот: Ганг

Река со H на почетокот: Хавел, реката Хадсон

Река со јас во почетокот: Исар, Ин, Инду

Река со Ј во почетокот: Јордан

Река со К на почетокот: Кинси, Конго

Река со L на почеток: Лан, Липпе, Лех

Река со М на почетокот: Мајна, Мисисипи, Мосел, Маас

Река со N на почетокот: Нил, Некар, Нахе

Река со О на почетокот: Или, Ориноко, Окаванго

Река со P на почетокот: Po, Pader

Река со Q: Queich, Queis

Река со Р на почетокот: Рајна, Рур, Рона

Река со С на почетокот: Сена, Саар, Шпре, Замбези, победа

Река со Т во почетокот: Тибер, Темза, Таубер

Река со У на почетокот: Унструт, Урал

Река со V на почетокот: Вар, Вехте, Виелс

Река со W на почетокот: Везер, Верра, Волга, Висла

Река со X во почетокот: Xingu, Xuquer

Река со Y во почетокот: Јукон, Исер, Јон

Река со Z на почетокот: Заир

Шаблони за град, село, река за преземање

Игра шаблони за реката Град Ленд за да ја преземете за следниот круг:

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.