Тивка ноќ - белешки и текст

Традицијата на пеење Божиќни песни во домот со семејството и децата, или во училиште и во градинка, не е многу стара. Само од околу 18. Век пее во кругот на семејството и само по 19. Век знае еден во Германија песни од други земји.

Лист музика и текст Тивка ноќ

Пеењето и правењето музика заедно и околу Божиќ создава убава, посебна и уникатна атмосфера. Не уживаат само децата од сите возрасти. Колку почесто песните се повторуваат или слушнат во ова време, толку подобро се наоѓа текстот. Ако можете да репродуцирате инструмент, можете да играте придружба.

Со кликнување на сликата, бојата на листот со белешки и текст на Божиќната песна се отвара во pdf формат

Лист музика и текст Тивка ноќ
Лист музика и текст Тивка ноќ

Тивка ноќ - текст

Тивка ноќ, света ноќ!
Сè што спие, осамени буди
Само смел, најсветиот двојка.
Модератор во кадрава коса,
Спиј во небесен мир,
Спиј во небесен мир.

Тивка ноќ, света ноќ!
Божјиот син, о, како се смееш
Љубовта од твојата божествена уста,
Како што удира часот на тепање,
Христос, во твоето раѓање,
Христос, во твоето раѓање.

Тивка ноќ, света ноќ!
Првпат најавија пастири,
Од ангелот Halleluja.
Дали звучи гласно од далеку и во близина:
Христос, Спасителот е тука,
Христос, Спасителот е тука!

Noten von Weihnachtslied Stille Nackt, света вечер отворена како графика


Ве молиме слободно контактирајте со насако барате повеќе белешки и стихови на расадни рими. Среќни сме да додадеме повеќе белешки со текст во нашата колекција на белешки за детски песни. Дизајнот на белешките со соодветни бои страници е сложен, но ако е потребно, сакаме да го пробаме.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.