Слатко ѕвонците никогаш не звучат - белешки и текст

Традицијата на пеење Божиќни песни во домот со семејството и децата, или во училиште и во градинка, не е многу стара. Само од околу 18. Век пее во кругот на семејството и само по 19. Век знае еден во Германија песни од други земји.

Белешки и текст Посрамени ѕвона никогаш не звучат

Пеењето и правењето музика заедно и околу Божиќ создава убава, посебна и уникатна атмосфера. Не уживаат само децата од сите возрасти. Колку почесто песните се повторуваат или слушнат во ова време, толку подобро се наоѓа текстот. Ако можете да репродуцирате инструмент, можете да играте придружба.

Со кликнување на сликата, бојата на листот со белешки и текст на Божиќната песна се отвара во pdf формат

Белешки и текст Посрамени ѕвона никогаш не звучат
Белешки и текст Посрамени ѕвона никогаш не звучат

Слатко ѕвонците никогаш не звучат - текст

Слатко ѕвонците никогаш не звучат
отколку на Божиќ,
Тоа е како ангелите да пеат
повторно на мир и радост.
Како што пееја во блажен ноќ,
Како што пееја во блажен ноќ,
Звуци со светол звук,
звучи земјата заедно!

О, кога камбаните ѕвонат,
брзо ја слуша Христа Дете:
Дали тоа се качува од небото тогаш
брзајте на земјата ".
Благословувајте го Отецот, Мајката, Детето,
Благословувајте го Отецот, Мајката, Детето,
Звуци со светол звук,
звучи земјата заедно!

Прстен со сладок звук
сепак далеку над морињата,
Секој го ужива
блажено Божик време.
Секој развеселува со прекрасна песна!
Секој развеселува со прекрасна песна!
Звуци со светол звук,
звучи земјата заедно!

Белешки од Божиќната песна Слатко ѕвона никогаш не звучат како отворена графичка датотека


Ве молиме слободно контактирајте со насако барате повеќе белешки и стихови на расадни рими. Среќни сме да додадеме повеќе белешки со текст во нашата колекција на белешки за детски песни. Дизајнот на белешките со соодветни бои страници е сложен, но ако е потребно, сакаме да го пробаме.