Mandивотински мандали за деца

Мандалите се тркалезни или квадратни обрасци кои секогаш се вртат околу централната точка. Очигледниот хаос на дезените се обликува и се смирува веднаш штом мандалите се обојат со различни пенкала. Нашите мандали се идеални за да се концентрираме на нешто и да го оставиме зад себе стресниот секојдневен живот или други проблеми.

Mandивотински мандали

Ова е посебен предизвик за децата поради неопходната концентрација и работата со пенкало. За да ја пренесете потребната забава, прелистајте мандали од животни тука. Со кликнување на цртежот се отвора страницата со посакуваната мандала:

Кучиња мандала за боење - куче мандала
Куче мандала

Мачки мандала - боење мандали за деца
Мандала од мачка

Коњи од мандала - коњска мандала за боење
Коњска мандала

Птици мандала - птица мандала за боење
Птичја мандала

Желка мандала
Желка мандала

Полжав мандала
Полжав мандала

Делфини од мандала | Боење мандали за деца
Делфин мандала

Диносаурус Мандала за боење
Диносаурус мандала

Мандала од пеперутка
Мандала од пеперутка

Куче мандала
Куче мандала

Медуза и рак од мандала
Медуза и рак од мандала

Коњска мандала
Коњска мандала

Бубамара мандала
Бубамара мандала

Mandивотинска мандала
Imalивотно мандала зајак - овца

Mandивотинска мандала
Mandивотинска мандала

Mandивотинска мандала
Мечка со срце

Коњска мандала
Коњска мандала

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!