Големи одбранбени тонови за есен и зима

Домашни фенери имаат свој посебен шарм. Во текот на летото тие трепереат на терасата во топли соседи, во есен и зима тие исто така го красат нашиот стан или банкет маса, дури и ако нема ветер.

Урагани во есен како декорација

Се разбира, видете Домашни фенери во есен и зима како декорација надвор од вратата, на пример, на влезот, одлично. Најдобриот дел е тоа што е лесно, едно Да се ​​дизајнира ветертака што дури и децата можат да уживаат во неа и да постигнат импресивен резултат без многу претходно знаење. Ако тоа не е мотивација ...

Фенери украсени во есен
Windlichter едноставно tinker себе

Домашни фенери за падот

За еден домашна есенска ветерна светлина Откако ќе имате соодветно стакло за свеќа. Ако е поголем фенер, можете да користите тегли за зачувување. Се разбира, тие се исто така достапни во различни големини. Дури и џем може да послужи добро.

Секогаш изгледа убаво ако не си само еден домашен фенер се користи за декорација, но најмалку три од ист вид на маса или на прозорецот праг.

Како свеќи се tealights или - во зависност од големината на стаклото - дури и малку подебели столбови свеќи.

За есенското стакло ви требаат шарени лисја од јавор и ко. Овие треба да се сушат неколку дена пред тоа. Потоа можете да ги врзете со едноставен кабел декоративен околу стаклото. Но, внимавајте: Ве молиме проверете дали сувите листови не можат да дојдат во контакт со пламенот на свеќата.

На овој начин можете, секако, да ја овековечите секоја друга сезона на стаклото. Тони картонски ѕвезди во зима, сушени лисја и билки во пролет и лето. Добрата работа е дека таква домашен фенер речиси пари трошоци!

Домашни зимски фенери со паста за позадина

Се разбира, исто така ви е потребна свеќа и стакло за ова. Понатаму, исто така ви е потребна паста и хартија за следење на позадина. Убаво во тапацирката за дизајн на облека изгледаат дури и мали чаши, кои потоа сте ги наведнале во мали групи, на пример, на божиќна лента.

Од хартијата за следење за домашна tealight Исечени се зимски мотиви, како што се замрзнатото цвеќе, ѕвездите или елата. Овие потоа се залепени одделно или се преклопуваат (убаво, на пример, ако ги отсечете само ѕвездите или само мразови) со стаклена паста на стаклото.

Дури и многу мали деца едноставно можат да ги уништат лентите или парчињата надвор од хартијата. Можеби постави боја која одговара на Божиќ. И ако тоа е да биде шарени, тоа е само за сите сезони ветер светлина!

Ветерни фенери од илјада и една ноќ

Ако не сакате да ја направите вашата фенертер стаклена, можете исто така да работите со пергаментна хартија. Сепак, тоа е премногу тешко со многу мали деца. Тука ви треба пивска маст, обоени ленти за хартија, пергаментна хартија и блескави камења. Исто така, се разбира, ножици, лепак и tealights.

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.