Сообраќајни знаци за печатење на децата

Премногу луѓе сè уште се вклучени во сообраќајни несреќи. Од друга страна, ние сакаме да ги воспитуваме нашите деца да бидат независни. Но, дали е тоа навистина зошто навистина сакаме да ја пуштиме да оди сама на училиште? Или последните неколку метри до градинка? Добро е познато дека децата имаат повеќе ограничено видно поле во сообраќајот отколку возрасните. Но, покрај зголемувањето на свеста кај возачите, малите деца треба да научат и безбедно однесување во сообраќајот во рана фаза.

Verkehrsschilder für kider ausdrucken

Нашите бесплатни сообраќајни знаци за страници за боење се идеални како градежен блок за сообраќајно образование во градинка или основно училиште. Ве молиме, забележете ги и нашите страници за боење за Безбедност на патиштата. Stöbern Sie in unserer kostenlosen Sammlung an Malvorlagen Verkehrsschilder für kider zum ausdrucken. Ein Klick auf den Link öffnet die Seite mit der jeweiligen Malvorlage Verkehrszeichen im Straßenverkehr:

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Стоп знак

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Плаќаат предност

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Внимание (опасност)

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Деца

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

градилиштето

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Сообраќај на велосипеди

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Внимание пешаци

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Пешачки премин

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

еднонасочна улица

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Сообраќајно смирено подрачје - Spielstraße

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

ќорсокак

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

велосипед на патот

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

странична прошетка

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Премин преку железница

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Внимание пешаци

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Ограничување на брзината

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Без поминување

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Пресек на правото на патот

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Нема пешаци

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Велосипеди забранети

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Паркирај

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Без паркинг

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Опасност од лизгавост

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

мазност

Сообраќаен знак за кружен тек за боење

Кружен тек

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

нерамна лента за возење

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Влез / почеток на автопат

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Приоритет на двонасочен сообраќај

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Прв пат

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

автобуска станица

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Премин на елени

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Погон на говеда

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Миграција на жаба / миграција на водоземци

Сообраќаен знак внимание паѓа карпи

Карпи за внимание

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Област за заштита на вода

Страници за боење за деца бесплатно - 28 јули 2021 година

Внимание, опасност од лизгање

Сообраќаен знак кој предупредува напречен ветер

Пазете се од вкрстени ветрови

Сообраќаен знак предупредувачки чакал од ронки

Кршен чакал

Патна ознака за насипот

Насип 

Нема сообраќаен знак за влез

Нема влез

Нема сообраќаен знак за премин

не помине

Преминување на сообраќајниот знак / десно пред лево

премин

Сообраќајни знаци насока на патување директно напред

Насока на патување директно напред

Es gibt so viele Verkehrsschilder, die wir kaum alle zeichnen können. National, international und so seltene Verkehrszeichen, die eigentlich nie jemand zum Ausmalen suchen wird.

Но, дали ви недостасува одреден сообраќаен знак за да го обоите? Тогаш, ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас. Ние би биле среќни да создадеме друг образец за боење на сообраќајни знаци, особено ако е наменет за едукација за сообраќај во градинки или основни училишта.


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.