Уништување на вируси - потонување на бродовите Алтернатива

Мијалник на вирусот Правилата се многу лесни и брзи за објаснување: за да играте „Battlevirus“ ви требаат 2 играчи - или 2 групи како родител и дете. Идејата за невоена варијанта на играта на потонување на бродот ја имавме долго време.  

Вирусите ги уништуваат правилата на игра

Оваа игра можете да ја играте на класичен начин како бродови што тонат, а не на Интернет, како што многу деца ја знаат во денешно време. Ова создава игра што е прекрасна да се игра со семејството.

Оваа варијанта на игри е погодна за помали деца бидејќи областа за игра е значително намалена, зголемувајќи ја брзината на удирање и веднаш зголемувајќи ја брзината на играта.

Како цел на играта, секој играч ги крие вирусите од противникот. За да го направите ова, тој влегува во сопствените вируси лево. Владетелот на спротивставените вируси го прави токму истото на неговиот образец.

На десната страна, секој играч може да обележува хитови и промашувања на едни со други вируси. Обоени или претежно со крстови за хитови и кругови како промашувања. Полињата се погодуваат со употреба на координатите како комбинација на броеви и букви. На пример Ц7 ... и противникот тогаш вели дали ова е погодок или грешка. И дали вирусот бил „потонат“.

Победува оној кој целосно ќе ги погоди сите вируси на противникот.

Вирусите го уништуваат образецот

Со кликнување на образецот на играта се отвора формата на вируси на мијалник во формат pdf:

Шаблон за мијалник на вируси
Шаблон за мијалник на вируси

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.