Птиците се хранат во зима

Дури и ако не постојат секогаш тешки мразови, птиците во градината се благодарни за расфрлано или обесено јадење. Без разлика дали е замрзната земја, снег или само време без природна храна, нашите родни птици се задоволни од нашата помош.

Размислете за хранење птици во зима

Убав предмет е да ги запознаете децата. Хранењето на птиците не е само нивно привлекување во градината за да можат да се следат.

Птиците се хранат во зима
Птиците се хранат во зима - © машики / Adobe Stock

На овој начин, децата можат разиграно да научат како правилно да ги хранат животните и, пред сè, со што. Повеќето возрасни се запознати со кнедли со титки, прстени од прсти, овесна каша и семе од сончоглед како храна за птици.

Вистинската храна за г-ѓа Мејзе и г-дин Спехт

Нашите домашни птици се поделени на меки колибри и жито јаде. Ова не се должи само на нивните преференции, туку и на нивните вештини. Птица што јаде мека храна тешко ќе најде тврди јадра. Некои птици станаа сештојади. Овие се z. Б. Титмаус, клукајдрвец или оревче. Овие во основа не јадат сè, но нивната природа ги прави пофлексибилни во изборот на храна.

Јадачи на жито се искри, врапчиња и други птици кои имаат моќни сметки. Со ова сте во можност да соберете семе од сончоглед без напор и лесно да пукате семе.

Ако ги набудувате овие природни барања на животните и ја ширите вистинската храна за сите во градината, ќе подготвите вкусно јадење за градинарските птици. Ова им помага да најдат храна, особено кога е затворена снежната покривка, што би било многу тешко без да се хранат.

Храна за птици и копродукции

Не е доволно да се попрска храната со почвата од градината. Иако птиците можат да заземат овде, тие особено не се безбедни од предаторите. Ова е исто така ваша сопствена мачка или на соседот. Но, тие се и верверички, бидејќи колку и да изгледаат слатки, тие се предатори! Кутија за храна која е обесена во дрвото, во грмушка или во куќата нуди релативна безбедност за птиците.

Можете сами да градите колибри за птици или да ги купите во продавница за градежни работи за малку пари. Без оглед од каде доаѓа, треба да понуди можност за пристап до храната однадвор.

Птиците не треба да можат да шетаат и да вршат нужда во храната. Соодветно подготвено празно шише со сода направено од пластика може да се пробие веднаш над подот на две места кои се спроти едни на други. Тенки прачки се туркаат таму, излегувајќи малку однадвор. Ова се „местата за слетување“. Над него се дупчи дупка за обложување, што е толку густа што може да се донесе и јадро. Во капачето на завртката се дупчи дупка, се влече кука што служи како закачалка и шишето за храна за птици е подготвено.

Со деца, такво место за хранење може да се направи сами во ниеден момент. Тоа ќе ви донесе многу задоволство и исто така ќе го направи гледањето птици во градината многу возбудливо.

Тит топчињата може да се закачат каде било во градината. Цицките и другите птици ќе ги забележат брзо и ќе ги изедат за кратко време. Јаболко за црната птица е едноставно закачено на жица што се пробивала низ неа. Ова може да биде и метален шаш клик, кој потоа се наведнува малку на крајот за да не се лизне јаболкото.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.