Ви посакуваме среќен Божиќ - белешки и текст

Традицијата да се пеат божиќни песни дома со семејството и децата или во училиште и градинка, не е многу стара. Дури од околу 18 век луѓето почнаа да пеат во семејни кругови, а песните од другите земји беа познати само во Германија во 19 век.

Белешки и текст Ви посакуваме среќен Божиќ

Пеењето и правењето музика заедно на и околу Божиќ создава прекрасна, многу посебна и уникатна атмосфера. Не само што уживаат децата од сите возрасти. Колку почесто песните се повторуваат или слушаат во ова време, толку подобро се вклопува текстот. Секој што може да свири на инструмент може да свири во придружба. Со кликнување на сликата, се отвора шаблонот за боење со белешки и текст од божиќната песна во формат pdf:

Белешки и текст Ви посакуваме среќен Божиќ
Белешки и текст Ви посакуваме среќен Божиќ

Ви посакуваме среќен Божиќ - Текст

Ви посакуваме Среќен Божиќ,
Ви посакуваме Среќен Божиќ,
Ви посакуваме Среќен Божиќ,
И среќна Нова Година!
Среќа што ја донесуваме за вас и вашите роднини;
Ви посакуваме среќен Божиќ и среќна нова година!

Сега донесете ни пудинг од фиги,
Сега донесете ни пудинг од фиги,
Сега донесете ни пудинг од фиги,
И чаша добро расположение!
Среќа што ја донесуваме за вас и вашите роднини;
Ви посакуваме среќен Божиќ и среќна нова година!

 

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.