Божиќна мандала за боење | Божиќ

Кога патувате, вие не само што среќавате луѓе со различни јазични вештини, туку и луѓе од различно верско опкружување. Религиите со најмногу верници во светот - т.н. светски религии - се будизмот, христијанството, хиндуизмот, исламот и јудаизмот.

Боење страница Божиќ мандала

Во центарот на христијанската вера е Исус од Назарет, чие дело е запишано во Новиот завет и се смета за „Син Божји“. Христијанството е монотеистичка религија и постулира Троица, со која се подразбира суштинското единство на Бога од Отецот, Синот и Светиот Дух. Со кликнување на фотографијата, шаблонот за боење се отвора во формат pdf:

Боење страница Божиќ мандала
Боење страница Божиќ мандала

Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.