Како зборуваат вентрилоквистите - детско прашање

„Како зборуваат вентрилоквистите?“, Праша мојата ќерка, обидувајќи се да ги притисне звуците од нејзиниот стомак, што, да бидам искрен, звучи малку како да е болна.

Како всушност зборуваат вентрилоквистите?

Отсекогаш сакав да знам како зборуваат вентрилоквисти.

Значи, прашањето на ќерка ми не е незгодно за мене и конечно имам причина да дознаам повеќе. Научувам дека вентрилоквистите не зборуваат со стомакот, туку со своите зборови додека се формираме со гркланот, устата и грлото.

Трикот е да не ги поместувате усните со вас. И тоа е само прашање на пракса. Сепак, постојат неколку мали пречки за почетници. Ако внимателно слушате, ќе забележите дека вентрилоквистите избегнуваат одредени букви кога зборуваат. Пред сè, тука спаѓаат оние што се формираат со усните. Почетниците особено ги избегнуваат P, b, m, f, w и v.

Искусните вентрилоквисти ги зборуваат звуците правејќи ги со јазик. Но, ова бара многу вежбање, особено пред огледалото, а понекогаш и одвлекување внимание на публиката со кукла за вентрилоквист!

Ако не сте баш професионалец како, на пример, Саша Грамел, најдобро е да ги пишувате вашите текстови на таков начин што тие не содржат звуци на усните. И побарајте синоними за овие зборови. Myерка ми и јас сега дефинитивно знаеме што се крие зад уметноста да се зборува како вентрилоквист.


Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и портал за родители за родители. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација меѓу очите и рацете, груба и ситна моторика, креативност, тип на буква и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.