Аритметика на вежба со броеви

Пресметувањето на бројната линија ги илустрира растојанијата и односите помеѓу броевите во соодветниот опсег на броеви и исто така промовира прецизно набудување и концентрација.

Пресметајте го обемот на броеви

Растојанијата помеѓу броевите се секогаш исти и колку подалеку одите надесно на бројната линија, толку бројот станува поголем. Со кликнување на цртежот се отвора образецот со бројни линии во формат pdf:

Пресметајте го обемот на броеви
Пресметајте го обемот на броеви

 

Исто така, ќе најдете упатства за тоа како да пресметате користејќи ја бројната линија повеќе вежби со бројни линии на нашата страница за преглед.

 

Дали имате какви било прашања, предлози или критика? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас. Дали барате повеќе шаблони за училишни часови или да вежбате аритметика на бројната линија со вашите деца дома? Слободно контактирајте не за нови идеи!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.