Браќа на браќа и сестри

Бевме многу изненадени што има малку или нема навистина убави цитати, изреки или мудрост за браќа и сестри или sibубовта на браќата и сестрите.

Цитати, изреки и мудрост за браќа и сестри и браќа и сестри

На крај, што може да биде поубаво од функционалното семејство и добриот однос со вашите браќа и сестри?

Цитати за браќа и сестри
Цитати за браќа и сестри - © Dan Race / Adobe Stock

Прелистајте низ нашата колекција на прекрасни цитати, изреки и мудрост за браќата и сестрите:

 • Браќата процветаа, но ретко имаат срца. Германска поговорка
 • Бидејќи и возрасните се луѓе, граѓанинот мисли на нив како на свој вид кога сака да ги сака, а тоа може да го направи најсоодветно кога ќе се однесува кон нив како кон сопруги што сакаат, како приврзани родители, како приврзани браќа и сестри, како лојални пријателите може да воведат. Јохан Волфганг фон Гете
 • Тројца браќа, три тврдини. Португалска поговорка
 • Браќа и сестри се тишина и заслуга. Франц Грилпарзер
 • Во детството, нашата loveубов е ограничена на родители, браќа и сестри и соученици, во младост до пол. На средна возраст ја сакаме татковината, честа, студиите, на старост го сакаме човештвото. Карл Јулиус Вебер
 • Јадете и пијте со вашиот брат, но не правете деловни активности со него. Фридрих Шилер
 • Лагите и вртоглавицата се сестри и сестри - тие имаат иста мајка, но различни татковци. Франц Керн
 • Ништо не е поважно во каква било состојба од интервенцијата на трето лице. Сум видел пријатели, браќа и сестри, loversубовници, сопрузи, чија врска целосно се промени преку случајно или избрано влегување на нова личност, чијашто состојба е целосно обратна. Јохан Волфганг фон Гете
 • Колку и да се блиски браќата, имотот и предноста ги држат настрана. кинеска поговорка
 • А сепак се чувствувам како дома со моите браќа и сестри, дома, истовремено и бездомници. Фани до Ревентоу
 • Тешко на оној што води осамен живот далеку од родителите и браќата и сестрите! Тагата ја троши следната среќа од неговите усни, неговите мисли секогаш се насочуваат надолу кон ходниците на неговиот татко, каде сонцето прво го отвори небото пред него, каде што родените деца разиграно се врзуваа заедно со нежни врски. Јохан Волфганг фон Гете
 • Тргнете се, грижи се, од мене! Но, за жал! Тагата не го испушта смртниот човек пред животот да го напушти. Треба да биде, тогаш дојди, грижи за ,убовта, избркај ги браќата и сестрите, земи и тврди го моето срце! Јохан Волфганг фон Гете
 • Кога браќа и сестри живеат во заедничко наследство три години, тие стануваат како соседи. кинеска поговорка
 • Кога вашите најмлади девојки носат со кукли и поправаат неколку партали за нив, кога постарите браќа и сестри тогаш се грижат за помладите и куќата си помага и си помага: Тогаш следниот чекор во животот не е голем, а таквата девојка ќе најде ја на сопругот што им оставила на своите родители. Јохан Волфганг фон Гете

Среќни сме да додадеме дополнителни цитати, изреки или мудрост за браќата и сестрите и sibубовта кон нашата листа. Ве молиме контактирајте не!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.