Цитира мајки и мајка loveубов

Motherубовта на мајката ја опишува loveубовта на мајката кон нејзините деца. Оваа безусловна loveубов е поговорка со векови. Доволно причина за да составиме колекција од најубавите цитати и изреки.

Цитати, изреки и мудрост за мајките и мајчинската убов

Прелистајте низ нашата колекција од најубавите цитати и изреки за мајчинската убов. Многу од овие понуди се идеални за картички на Денот на мајката или за мала благодарност до сопствената мајка помеѓу:

 • Цитати, изреки и мудрост мајка убов
  Цитати, изреки и мудрост мајчинска убов - © Алијанса / Adobe Stock

  Сета човечка loveубов мора да се стекне, победи и заработи, да се одржи над препреките; Само мајчината loveубов е секогаш непожелна и незаслужена. Бертолд Ауербах

 • Повеќе луѓе загинаа од заблудената мајчинска убов отколку од најопасното детско заболување. Ото фон Лајкнер
 • Motherубовта на мајката прераснува и во jeубомора. Роберт Хамерлинг
 • Најдоброто нешто со кое се исполнува и освежува човечкото срце е мајчинската убов. Сета човечка loveубов мора да се стекне, победи и заработи, да се бори над препреките и да се зачува; Само Motherубовта на мајката е секогаш таму, непожелна, незаслужена и подготвена во секое време. Бертолд Ауербах
 • Тоа е вистинската и вистинска мајчинска убов, која повеќе ја сака доблеста на детето отколку неговиот живот. Julули Бароу
 • Бидејќи со радост на тропот на прославата го поздравува саканото дете на првата прошетка од неговиот живот, која тој ја започнува во сон; За него, црните и веселите многу сеуште одмараат во скутот на времето, нежните грижи на мајчинската loveубов го чуваат неговото златно утро. Фридрих Шилер
 • Motherубовта на мајката достигнува низ целото женско срце со илјада корени гранки, таа ја привлекува целата крв, дури и онаа што е расипана, и ја раселува секоја споредна билка и конечно цвета сама на плетенка на земјата. Jeanан Пол
 • Најдлабоката трагедија на мајчинската liesубов лежи во фактот дека растечките деца се оддалечуваат од својата мајка. Болката треба да се трпи. Ако има добро јадро во скалите, тогаш еден ден ќе го најдат патот до мајката, дури и ако е мртвата. Препознавањето и помирувањето се одвиваат во областа на духот. Ото фон Лајкнер
 • Најверен и вечно најчист инстинкт, тие зборуваат од зборот: Motherубов на мајката. Макс Валдау
 • Зашто преку изворот на животот на зборот ни пристигна прифатената мајчинска loveубов кон Бога; ги храни нашите животи, ни помага во опасности и нè води - како длабока и нежна loveубов - кон покајание. Хилдегард фон Бинген
 • Дури и педесет години жртва сепак е радост и благослов за вистинската мајчинска убов. Пол Келер
 • Јас јасно знам starвезда што прекрасно сјае во мрачниот свет; Ниту едно друго не гори толку верно во широкиот свод: starвездата се нарекува мајчинска убов. Лудвиг Брил
 • Некој толку многу зборува за големата среќа на детето што му ја пружа мајчината loveубов, некој зборува за тажната судбина на децата кои ја изгубиле мајката на рана возраст. Но, не се зборува за многу поголема мизерија на детето кое има мајка која не е мајка. Хедвиг Дом
 • Motherубовта на мајката е страст што има свое насилство и величественост, претерувања, па дури и сензуалност. Кармен Силва

Motherубовта на мајката е топла, дури и најледиот снег не и прави ништо.
Фелиситас Роуз

 • Motherубовта и грижата на мајката запираат смрт, ги разнесуваат гробовите и достигнуваат од небото на земјата, од земјата на небото. Богумил Голц
 • Motherубов на мајката, засекогаш млада и свежа за утрото, ох богата, постојано поставена трпеза! Секое дете има дел од вас, но прекрасно: секое дете ве поседува целосно. Густав Легерлоц
 • Мајката loveубов има само еден граничен камен, а овој граничен камен стои на мајчиниот гроб. Дејвид Хаек
 • О мајко loveубов, најубаво земно цвеќе, кое пееше достојна песна за твојата слава. Лудвиг Брил
 • О мајчинска loveубов, грижа и верност, nessубезност никогаш не исцрпена! И секогаш стар, и секогаш нов; таа семоќност ве чува! Карл Иманер
 • О, срцето на мајката. Дали има нешто поубаво во областа на создавањето? Убовта кон мажот е себична, jeубоморна, бара - givesубовта кон детето дава само, подготвена да се жртвува до последната капка срцева крв. Motherубовта на мајката е честопати единствениот сјаен бисер од роса во калта од потполно потопена природа, солза што избеганиот ангел ја расплакал изгубената невиност. Артур Стал
 • Motherубовта на мајката е чиста како сонцето; ниедно срце не може да сака како срцето на мајката. Детската радост е задоволство на мајката, плачот на детето е болка на мајката. Од мајчините очи може да се цица само побожниот израз на тивка loveубов; изгледот кој секогаш размислува за добри работи: тоа е погледот на мајката кон детето. Јохан Хајнрих Шулце
 • Motherубовта на мајката никогаш не лади под сите движења на срцето, но нè води кон истата топлина кон гробот. Јанос Арани

Ние сме среќни да додадеме поубави цитати, изреки и мудрост на мајчината убов во нашата колекција. Willе најдете многу бесплатни страници за боење со детски дизајни за момчиња и девојчиња. Придружени со шаблони за ракотворби, загатки за деца, шаблони за аритметички вежби, идеи за игри и родителски портал. Страниците за боење се погодни за деца од градинка до основно училиште. Бидејќи боењето на сликите промовира координација на око и око, груба и ситна моторика, креативност, тип на лик и им остава на децата имагинација на слободата. И нашето мноштво мотиви ја зголемува мотивацијата на секое дете да сака да го помине времето со боење.

Дали имате какви било прашања, предлози, критики или пронајдовте грешка? Дали ви недостасува тема за која треба да известуваме или слика за сликање што треба да ја создадеме? Ве молиме, не двоумете се да контактирате со нас!


рекламирање

Оставете коментар

Вашата e-mail адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со * истакнат.