Qepje për fillestarët DIY punuar me dorë

Nëse jeni të ri për të qepur, keni nevojë për pajisje bazë.

Mjet i mirë për qepje - punë e mirë

Asnjë punë e mirë nuk mund të bëhet pa mjete të mira. Kur qepni, është shumë e rëndësishme të punoni me shumë kujdes në mënyrë që rezultati përfundimtar të duket i përsosur. Nëse nuk ka mungesë të ideve dhe modeleve, atëherë mund të fillojë me pak gjëra të vogla tani. Çdokush që është i ri në qepje duhet të dijë se çfarë fije duhet të blejë. Shumica e rrobaqepëse dhe rrobaqepesit përdorin një fije të mirë pambuku. Ekspertët ndryshojnë në varësi të materialit dhe materialit të fijeve.

Mjet për fillestarët kur qepet
Mjet i duhur për fillestarët kur qepet

Fijet nuk duhet të ruhen në asnjë rrethanë. Një forcë shumë e lartë e lotit është e rëndësishme jo vetëm kur qepet, por edhe gjatë përdorimit të mëvonshëm. Asgjë nuk është më e bezdisshme se një fije vazhdimisht e shqyer në makinë qepëse. Përsëri dhe përsëri kjo duhet të jetë e ndërprerë. Kjo jo vetëm që kushton kohë, por edhe nerva dhe shpesh dëshira për të qepur është e humbur. Një të ashtuquajtur qepje qepje nuk është vetëm për fillestarët më të mirë. Kjo është bërë shpesh prej poliestër dhe mund të përdoret për të gjitha pëlhurat. Reihgarn është më i përshtatshmi për seams të përkohshëm. Kjo lëron shumë shpejt dhe mund të hiqet lehtësisht sapo të jetë vendosur shtresa e duhur.

gërshërë të mëdha
Edhe me çiftin e gërshërive, të gjithë, jo vetëm ata që janë të rinj në qepje, duhet të zgjedhin një material të mirë. Një gërshërë e duhur për rrobaqepësi, e cila me të vërtetë përdoret vetëm për të prerë pëlhurat, është një domosdoshmëri absolute. Gërshërët rrobaqepës kanë brisk më të gjatë, shpesh janë bërë nga një metal i rëndë dhe kanë një jetëgjatësi shumë të gjatë, nëse nuk përvetësohet. Letra ose materiale të tjera nuk duhet të priten me të - vetëm pëlhurë.

Nuk ka kufizime për zgjedhjen e pëlhurave. Çdo gjë është në dispozicion. Të gjitha materialet, të gjitha ngjyrat - të thjeshta dhe të gjalla, si dhe të gjitha çmimet. Kur zgjedh substancën, nuk është absolutisht e nevojshme të zgjedhësh një treg të specializuar. Në internet mund të jetë pazar shumë i mirë. Për fillestar, shpesh është e mjaftueshme për të marrë një kuti mbetjesh pëlhure. Me këto, një fillestar mund të provojë dhe praktikojë së pari. Sapo seams janë të mira, ju mund të guxoni të projektit më të madh.

Një Schneidematte jo domosdoshmërisht duhet të jetë pjesë e pajisjeve bazë, por ndihmon jashtëzakonisht, sidomos nëse dimensionet janë në të. Nëse punoni me një thikë rrotulluese, nuk duhet ta jepni atë për të mbrojtur tokën.

por do të jetë e rëndësishme kasetë rrobaqepës i matur, shumë e këmbët me kokat e madhësi të ndryshme, hala qepje në madhësive të ndryshme dhe trashësi, dhe një ripper damar, në qoftë se ajo është nganjëherë nuk stitched të drejtë damar ose veshje shumë e ngushtë që bëhet për të zgjerohet.
Çdokush që është i ri në qepje tashmë është i pajisur mirë me këtë pajisje themelore dhe mund ta lërë krijimtarinë e tij të egra.

Ide për qepje për fillestarë

Kushdo që nuk fiton një qepje të gjallë, por më tepër si një hobi dedikuar threadit dhe gjilpërës, shpesh i mungon idetë e qepura.
Duhet të jetë e arsyeshme ose praktike. Por çfarë të qepësh? Një mundësi e mirë për frymëzimin dhe qepjen e ideve është të kalosh nëpër qytet. Shpesh ju zbuloni gjëra ku vjen mendimi "Unë mund ta bëj edhe këtë". Nëse po ashtu rrokni nëpër gardërobën e tij, shpesh zbuloni rrobat që janë bërë të vjetra, por janë shumë të mira për t'u dhënë.

Gjeni ide për qepje
Gjeni ide të reja për qepje

Për shembull, një xhins i vjetër mund të ridizajnohet në shumë gjëra të ndryshme. E lartë, kështu që rrip mesi me zinxhir dhe xhepat e pasmë, mund të shndërrohet tërësisht në një qese elegante.

Ide të qepura vijnë kryesisht kur qepen vetë.

Këmbët e xhinse janë në parim pothuajse gati për rrotullim të qafës ose xhepa më të vegjël. Me aplikacione të bukura mund të lindin dhurata me dashuri. Çanta të vogla që përmbajnë një kupon - si një nga shumë ide të qepura.

Ndoshta ka dikush në marrëdhënie ose në rrethin e miqve që merren me qepje. Këto shpesh kanë shumë modele dhe gjithashtu shumë mbetje pëlhure, të cilat mund të zhvillohen në gjëra praktike. Për fëmijët mund të krijohen çanta të gjirit ose kapele elegante dhe modë. Modelet e qepjes janë gjithashtu të disponueshme pothuajse kudo. Tregtia e revistës ofron revista që kanë vendosur veten në treg për dekada. Çdo çështje përmban një model. Për shembull, nëse doni të qepni një skaj të bukur, kërkoni një model të tillë dhe filloni.

Në dyqanet e pëlhurës - të cilat, megjithatë, janë bërë shumë të rralla - mund të blihen substanca që sjellin më shumë Nähideen. Biseda me shitësen ose me një rrobaqepëse sjell ide të reja qepjeje.

Si për shembull, me kafshë të vogla të bëra prej frotore, të cilat mund të merren në vaskë. Fëmijët me siguri janë të lumtur dhe shumë të holla janë ruajtur. Thjesht mbushni me shkumë dhe vendoseni në ngrohës për të tharë pas larjes.
Më shumë ide të mëdha të qepjes janë gjithashtu në dispozicion në internet.

Kështu është krijuar blogë që merren ekskluzivisht me këtë temë.
Ide të qepura me bollëk. Nëse jeni i interesuar për një temë të caktuar, thjesht hyni në bisedë në blog dhe shpesh vizitorët ofrojnë edhe modele që dërgohen në disa minuta me e-mail.

Kështu që ju vijnë shpejt për të qepur ide që nuk do të kishin ndodhur për ju. Nëse doni diçka më të sofistikuar, duhet të shkoni në faqet e internetit përkatëse. Atje do të gjeni udhëzime dhe modele për shembull veshjet e koktejve ose kostume dhe kostume të pantallonave. Ide të qepura janë gjithmonë dhe kudo për të gjetur - vetëm shikoni dhe kënaquni në imagjinatën dhe kreativitetin.

Qepje me fëmijët

Kush i numëron fëmijët familjes së tij, qofshin ata vetë ose të afërmit, të cilët e dinë që veçanërisht në mot të re e të ftohtë duhet të jetë një plan i mirë i punësimit, në mënyrë që të mos lindë mërzia.

Qepje me fëmijët
Qepje me fëmijët

Fëmijët janë shumë të dhënë pas gjërave të filigranit që i bëjnë ata të mendojnë dhe të stimulojnë aftësitë e tyre motorike. Qepja me fëmijët është një sfidë për të gjithë të përfshirë, është tepër fun dhe rezultati mund të jepet ose të mbahet.

Fëmijët e duan këtë lloj punësimi. Përveç qepjes me fëmijët, hartimi është gjithashtu një kalim i mirë për të vegjlit. Në vend që të ulen para televizorit gjatë gjithë ditës, ata mund t'i përdorin ato për të krijuar, për shembull, dekorimin e Krishtlindjeve, dekorimin e Pashkëve ose një dhuratë në detaje të dashur. Qepja me fëmijët kërkon pajisje të posaçme varësisht nga mosha e fëmijëve. Gërshërët nuk duhet të kenë fund të theksuar dhe gjilpërat duhet të pajisen me një tip të rrumbullakët. Kjo minimizon rrezikun e lëndimit.

Megjithatë, për të bërë kënaqësi, copa më të mëdha të leckave duhet të priten nga një i rritur. Kushdo që qep shumë, gjithsesi, do të ketë patjetër një grimcë të vogël të copëzave të rrobave që mund të përpunohen në mënyrë optimale nga fëmijët.

Këtu ju mund të le imagjinatën tuaj të egra dhe ndaluar krijimtarinë e saj në pëlhurë.
Kur qepja me fëmijët është gjithashtu t'i kushtojë vëmendje shkallës së vështirësisë. Gjëra të thjeshta si rastet e jastëkave apo çantat janë kënaqësi e madhe. Këto mund të përbëhen nga një copë pëlhure ose mund të qepen së bashku. Është e rëndësishme kur qepni me fëmijët, që është gjithmonë një i rritur, i cili është i dobishëm për të ndihmuar, nëse nuk vazhdon.

Përparësi të veçantë kur qepni me fëmijët është vetëbesimi i mësuar.

Fëmijët marrin një punë dhe e zgjidhin atë me përgjegjësinë e tyre. Megjithatë, nëse rezultati nuk përputhet me atë që e imagjinon të rriturit, atëherë nuk duhet të bëhen kritika të tepruara. Për sa kohë që të vegjlit e pëlqejnë, çdo gjë është në rregull.

Për qepjen me fëmijë duhet bërë një përgatitje e caktuar. Për shembull, udhëzime shumë të thjeshta që shfaqen në një letër.

Gjyshërit kanë dalë të jenë mësuesit më të mirë të qepjes. Ata kanë një sasi të pabesueshme durimi dhe ende njohin qepje dhe qepje që janë pothuajse të zhdukur. Kushdo që nuk mund të bjerë në gjysh dhe madje edhe kur nëna mezi gjen kohë, mund ta sjellë fëmijën e tij në prishjen e fëmijëve. Këto zhvillohen një herë në javë ose vetëm gjatë pushimeve. Thjesht jepni një provoni dhe le të vendosë se si duhet të mësohet qepja intensivisht. Nuk mund të bëjë ndonjë dëm.

Cilat pëlhura kanë nevojë për qepje?

Kushdo që e përshkruan veten si një fillestar të përgjakshëm në qepje, duhet së pari të informojë veten për substancat e ndryshme që mund të qepen me të mirat.

Cilat pëlhura janë në dispozicion për qepje? Përgjigje: Shumë shumë. Mund të punohet vetëm me ndonjë pëlhurë, qoftë mëndafshi ose pambuk ose prej liri. Edhe lëkura mund të përdoret për qepje, por shumica e makinave qepëse nuk punojnë këtu. Thotë kështu, karakterizohet puna e pastër manuale. Por qepja me dorë ose me makinë ofron pëlhura të ndryshme të shkëlqyera që mund të shkaktojnë një ose tjetrën.

Cilat pëlhura kanë nevojë për qepje?
Cilat pëlhura kanë nevojë për qepje?

Ndoshta materiali më i popullarizuar në pyetjen se cilat pëlhura janë në dispozicion për qepje është pambuku.
Kjo fibër natyrale karakterizohet nga shumë karakteristika. Është shumë e lehtë të vishesh, të mos gërvishesh, të jetë e butë, e thithshme, e lagur dhe jashtëzakonisht e qëndrueshme.

Për qepje fillestare, pambuku është shumë i përshtatshëm sepse nuk shkakton shumë kur prerja dhe në makinë qepëse është e përkryer për të udhëhequr. Pambuku është gjithashtu ideal për zejtarinë. Para se të shkojë në përpunim, pëlhura duhet së pari të lahet, pasi gjithmonë hyn në diçka.

Për qepjen e veshjeve të sipërme, rekomandohet batiste pambuku. Kjo është një pëlhurë finer, e dendur e bërë nga pambuku dhe fibra të tjera natyrore. Tunika, këmisha dhe bluza shpesh përbëhen nga ky batist pambuku.

Gjithashtu shumë i përshtatshëm për veshje të sipërme është byrynxhyk. Kjo është një pëlhurë crepe dhe mund të bëhet nga ky material Lagenlooks shumë e bukur. Veshjet e lehta të verës dhe bluzat e bëra nga byrynxhyk veshin shumë mirë dhe janë perfekte për të punuar me makinë qepëse.

Si një çështje shumë e ashpër në pyetje, cilat pëlhura janë atje për qepje, është Cord. Kjo mund të njihet nga grouan gjatësore, të cilat zakonisht kanë një sipërfaqe prej kadifeje. Kur qepja e kordonit gjithmonë i kushton vëmendje drejtimit të linjave. Kjo kërkon një përvojë të vogël. Kur urdhëroni Kordonin nga njehsori, është e rëndësishme të siguroheni që të prodhohet më shumë mbeturina sesa është menduar fillimisht. Duhet të urdhërohet pak më shumë, në mënyrë që pëlhura të jetë e mjaftueshme për copë për qepje.

Renneri aktualisht është qethja. Kjo pëlhurë e butë dhe me gëzof është jashtëzakonisht e ajrosur, lë pak erë dhe vazhdon të jetë shumë e ngrohtë pavarësisht nga lehtësia e saj. Fleece është vetëm e përkryer për kapele, shalle, xhaketa dhe pullovers. Nuk ka kërkesë specifike për qepje. Është po aq e lehtë për të punuar si pambuku.

Gjeni makinën e duhur të qepjes

Makina qepëse nuk është e njëjtë me makinën qepëse. Ka shumë faktorë që duhet marrë parasysh kur blini për të gjetur makinën e duhur të qepjes. Oferta është aq e ndryshme sa ju si një fillestar lehtë humbet vështrimin dhe ndihet i tronditur.

Makinë qepëse të drejtë
Si mund të gjej makinën e duhur të qepjes?

Me ndihmën e përshkrimit të produktit, së pari duhet të merrni një pasqyrë. Kur zgjedh është gjithashtu të marrin në konsideratë se çfarë duhet bërë me makinë qepëse gjithçka.
A keni nevojë vetëm për të qepur një shtresë, ose doni të shpenzoni më shumë kohë në kohën tuaj të lirë dhe të provoni gjëra të reja?

Për variantin e parë, një makinë qepëse e lirë me seams tipike është e mjaftueshme. Për variantin e dytë, për shembull, sigurohuni që makina të mbështjellë butonat dhe shumë modele të tjera të thurjes gati. Për më tepër, lind pyetja e cilësisë së lartë të makinës qepëse. Për të gjetur makinën e duhur të qepjes, informacioni i mirë është shumë i rëndësishëm. Ndoshta ju keni vendosur tashmë për një prodhues.

Pastaj është e nevojshme të krahasohen pajisjet e ndryshme me njëri-tjetrin. Nëse punoni shumë me makinën tuaj, duhet t'i kushtoni vëmendje një periudhe të gjatë garancie.

Makinat qepëse automatike gjysëm automatike ofrohen gjithashtu për operim më të shpejtë. Për shembull, ata shpesh mund të qëndrojnë. Çmimi për një model të tillë sigurisht është në një segment mjaft të lartë. Sidoqoftë, mund të jetë e vlefshme nëse, për shembull, një dhomë qepjeje e veçantë është e disponueshme dhe makina po ecën çdo ditë. Këtu shumë mund të gjykohet dhe sidomos me një familje të madhe, kjo është një ndihmë e mirë me rrobat e grisura. Kjo nuk duhet patjetër të blihet në të njëjtën mënyrë. Riparimi është shpallur përsëri.

Gjetja e makinës së drejtë të qepjes në fakt nuk është aq e vështirë, edhe nëse ka një furnizim të tepërt. Kushdo që e di saktësisht se çfarë dëshiron të bëjë me makinën dhe cilat funksionon ai kërkon, shpejt do të gjejë modelin e duhur në rangun e duhur të çmimeve.

Për rrobaqepësit e avancuar dhe rrobaqepësit, një makinë e ashtuquajtur "mbingarkesë" është vetëm e përsosur. Kjo është teknikisht e avancuar, për shembull, buza e pëlhurës pritet direkt kur qepet. Kjo makinë mbingarkese ka shumë lloje të ndryshme thurjesh që asnjë makinë tjetër nuk ka.

Prandaj është e rëndësishme që të gjeni makinën e duhur të qepjes, e cila kërkon që ju të bëni ato. Gjithmonë është pajisja e duhur për çmimin e duhur. Zbritësit gjithashtu shpesh ofrojnë makina qepëse që nuk mund t'i caktohen një prodhuesi të veçantë dhe të mirënjohur, por gjithashtu përmbushin qëllimin e tyre.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.