Pema e Krishtlindjeve - shënime dhe tekst

Tradita e të kënduarit të këngëve të Krishtlindjeve në shtëpi me familjen dhe fëmijët, ose në shkollë dhe çerdhe, nuk është shumë e vjetër. Vetëm nga rreth 18. Shekulli këndoj në rrethin e familjes dhe vetëm që nga 19. Shekulli njeh këngë në Gjermani nga vende të tjera.

Muzika dhe teksti në tekst Pema e Krishtlindjes

Këndimi dhe bërja e muzikës së bashku dhe rreth Krishtlindjeve krijon një atmosferë të bukur, shumë të veçantë dhe unike. Jo vetëm fëmijët e të gjitha moshave gëzojnë atë. Sa më shpesh që këngët përsëriten ose dëgjohen gjatë kësaj kohe, aq më mirë teksti është i ulur. Nëse mund të luani një instrument, mund të luani një shoqërim.

Duke klikuar në foto, fletë ngjyrosëse me shënime dhe tekstin e karolinës së Krishtlindjeve hapet në formatin pdf

Muzika dhe teksti në tekst Pema e Krishtlindjes
Muzika dhe teksti në tekst Pema e Krishtlindjes

Pema e Krishtlindjes - teksti

O pema e Krishtlindjeve, pema e Krishtlindjeve,
sa të gjelbër janë gjethet tuaja.
Ju jo vetëm të gjelbër në kohën e verës,
jo, madje edhe në dimër, kur bie borë:
O pema e Krishtlindjeve, pema e Krishtlindjeve,
sa të gjelbër janë gjethet tuaja!

O pema e Krishtlindjeve, pema e Krishtlindjeve,
Më pëlqen vërtet!
Sa shpesh nuk ka në kohën e Krishtlindjes
një pemë nga ju gëzohet me mua!
O pema e Krishtlindjeve, pema e Krishtlindjeve,
Më pëlqen vërtet!

O pema e Krishtlindjeve, pema e Krishtlindjeve,
veshja juaj dëshiron të më mësojë diçka!
Shpresa dhe qëndrueshmëria
jep ngushëllim dhe forcë në çdo kohë!
O pema e Krishtlindjeve, pema e Krishtlindjeve,
veshja juaj dëshiron të më mësojë diçka!

Muzika e hapur e fletëve të Krishtlindjeve carol O Tannenbaum si një skedar grafik


Ju lutem mos ngurroni të na kontaktoninëse jeni duke kërkuar për më shumë shënime dhe tekste të rhymes çerdhe. Jemi të lumtur të shtojmë më shumë shënime me tekst në koleksionin tonë të shënimeve për këngët e fëmijëve. Dizajni i shënimeve me faqet e ngjyrosura për fëmijën është komplekse, por nëse është e nevojshme, ne dëshirojmë ta provojmë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.