Provincat austriake

Austria është një shtet demokratik në Evropën Qendrore dhe shtrihet në një drejtim perëndimor në drejtim të 570, distanca më e madhe nga veriu në jug janë vetëm nën 300 kilometra. Mbi gjysma e Austrisë është malore.

Shtetet federale austriake dhe kryeqytetet e tyre

Innsbruck, Austri
Innsbruck, Austri

Cilat janë emrat e shteteve 9 të Austrisë dhe kryeqytetet e tyre? Austria është e ndarë në nëntë shtete federale me kryeqytetet përkatëse:

 1. Burgenland, kryeqyteti Eisenstadt
 2. Carinthia, kryeqyteti Klagenfurt
 3. Austri e Ulët, kryeqyteti Sankt Pölten
 4. Austri Epërme, kryeqyteti Linz
 5. Salzburg, kryeqyteti Salzburg
 6. Styria, kryeqyteti Graz
 7. Tirol, kryeqyteti Innsbruck
 8. Vorarlberg, kryeqyteti i Bregenzit
 9. Vjenë, kryeqytetin Vjenë

Shtetet federale austriake dhe kryeqytetet e tyre

Klikoni mbi imazhin për ta zmadhuar | © lesniewski - Fotolia.de

Shtetet federale austriake dhe kryeqytetet e tyre
Shtetet federale austriake dhe kryeqytetet e tyre
Kliko për ta zmadhuar. | © lesniewski - Fotolia.de

Shtetet federale austriake dhe kryeqytetet e tyre - Klikoni mbi imazhin për ta zmadhuar | © lesniewski - Fotolia.de

Sa vende janë në kufi me Austrinë?

Austria ka vendet e afërta të 8 fqinje:

 • Sllovakia
 • Sllovenia
 • Çekia
 • Hungari
 • Italien
 • Zvicra
 • Lihtenshtajni
 • Gjermani

Harta e Austrisë me shtetet federale për të hartuar veten