Online Kërko | Media Internet

A është në dispozicion pazar online? Në parim, njerëzit mund të bëhen të varur nga gjithçka që hasin në jetën e tyre të përditshme. Nga televizioni si dhe nga alkooli, cigare apo ushqimi. Sigurisht, që nga mosha e internetit, gjithashtu.

varësisë online

Një varësi gjithmonë karakterizohet nga fakti që varur nuk mund të jetojë pa substancën narkotike, në këtë rast interneti. Kjo varësi për të qenë në internet mund të ketë shumë fytyra dhe është e ndryshme në djemtë dhe vajzat. Një në shtatë përdorues të internetit sot pretendohet se është prekur nga kjo varësi. Ndërkohë, varësia në internet njihet zyrtarisht si sëmundje.

Varësia në internet për fëmijët
A është fëmija im i varur në internet?

Krahasimi i seksit në internet

Varësisht se çfarë është arsyeja për varësinë në internet, sjelljet e tjera janë në plan të parë. Megjithatë, fakti është se meshkujt tentojnë të dominohen nga një lojë e tepruar online.

Nëse lojërat e fatit apo të luftës nuk janë të rëndësishme këtu, është më shumë për karakterin e tepërt të luajtur në kompjuter.

Gratë dhe vajzat kanë më shumë gjasa të jenë në forume gjatë gjithë kohës, duke ndarë platforma dhe duke biseduar pa ndërprerje. Kompjuteri është në funksion gjatë gjithë kohës, asgjë nuk funksionon pa të.

Sigurisht, linja midis varësisë dhe përdorimit të shpeshtë janë fillimisht rrjedhin, kështu që ju mund të në internet varësisë gjithashtu larg nga të qenit i njohur si i tillë. Megjithatë, nëse ju gjithmonë të ulet deri natën vonë në kompjuter, fle pak, i cili fillon të marrë ushqim e tij në kompjuter, i cili lënë pas dore miqtë e tërheq gjithnjë e më shumë për të jetuar në botën virtuale, në vend se në realitet, është potencialisht në internet Addictive ose në rrezik për ta bërë atë.


Shkathtësi mediale - trajtimi i smartfonëve dhe kompjuterave


Simptomat dhe arsyet për varësinë në internet

Gjithashtu siklet fizike sjell varësinë online me të. Përveç problemeve të syrit mund gjithashtu të kthehet dhimbja dhe tensioni, që rezultojnë nga shumë të ulur. Kujdesi i trupit është shumë i lënë pas dore si me varësitë e tjera. Kjo madje mund të shkojë aq larg sa të neglizhojë.

Pjesa më e madhe e varësisë në internet është një tjetër çrregullim mendor, sepse varësia në internet nuk është një sëmundje e pavarur. Varësia në internet shpesh shoqërohet me simptoma depresive, me çrregullime ankthi dhe çrregullime të tjera të personalitetit, është simptomë e një prej këtyre sëmundjeve, për të thënë kështu.

Realiteti duket shumë i pasigurt, vetëm bota virtuale jep siguri. Vetëbesimi i të varurve në internet, si ai i të varurve të tjerë, shpesh është i dobët. Nëse kompjuteri është i mbyllur ose nuk është në gjendje të përdorë internetin, shfaqen simptoma të tilla si nervozizëm, shqetësim dhe depresion.

Si mund ta trajtoni varësinë online?

Si me të gjitha varësitë e tjera, pranimi i varësisë vjen së pari.

Gruaja e re duket e thartur
Varësisë në internet për të rriturit

A është varësia në internet një herë e njohur dhe pranuar, ajo shpesh është e dobishme që të konsultoheni me një ekspert për të hetuar shkakun e vërtetë të varësisë, që është, qëndron një nga çrregullime mendore lartpërmendura para.

Nëse kjo trajtohet, varësia në internet gjithashtu merr një vend të pasmë. Pacienti duhet të kuptojë se interneti nuk mund t'i zgjidhë problemet e tij.

Në fillim, ai gjithashtu ndihmon për të shkurtuar kohën e Internetit hap pas hapi për të bërë gjëra të përditshme: kopshtari, duke ecur, duke ngrënë, duke takuar miq.

Kjo sjellje normale duhet të mësohet fjalë për fjalë. Grupet e vetë-ndihmës mund të jenë një ndihmë e madhe gjatë kësaj kohe dhe më gjerë.

A është fëmija im i varur në internet?

Nëse fëmija juaj është prekur nga kjo varësi mund të njihet nga simptomat e mësipërme, të paktën mund të konkludohet nëse ekziston rreziku. Jini vigjilentë dhe shënoni kohën që fëmija juaj kalon në internet. Vetëm kjo është shumë domethënëse.

Nëse keni shqetësime, një takim me një specialist mund të jetë i dobishëm. Për më tepër, sigurisht duhet të rregulloni konsumin dhe sigurohuni që fëmija juaj të bëjë shumë sporte dhe shumë kolegë, sigurisht, pa përdorimin e internetit! Çdokush që ka një jetë të gjallë shoqërore varet shumë rrallë!