Rendit në veshjet e fëmijëve arsim

Mbajtja e rendit në veshjet e fëmijëve është një sfidë. Rrobat janë të vogla, por ka shumë gjëra. Sepse fëmijët rriten shpejt dhe pastaj kanë nevojë për gjëra të reja. Përveç kësaj, fëmijët ende duhet të mësojnë përse pastrimi i rregullt është i rëndësishëm dhe i ndjeshëm. Por me qasjen e duhur dhe ndihmën e të vegjëlve, ju mund të arrini ta mbani të pastër dhomën.

Goditi në veshjet

Para se të filloni të krijoni porosi, duhet së pari të zbrazni shportën si duhet.

Pastroni veshjet në çerdhe
Pastroni veshjet në çerdhe

Çdo gjë që nuk është më e nevojshme ose që nuk i pëlqen më shumë është e privuar. Ka disa mënyra në të cilat kabineti mund të përmirësohet dhe pastrohet në mënyrë efektive.

Për shembull, me metodën e arkës 3, i rendit të gjitha veshjet në kontejnerë të etiketuar "Mbani", "E dobishme" dhe "Hidhni." Ju pastaj mund të vendosni nëse doni të shisni, jepni, hedhni larg ose t'i jepni rrobat e renditura në koleksionin e rrobave të vjetra.

Edhe pse ky proces krijon më shumë çrregullime në fillim, ai bën të mundur riorganizimin e plotë të përmbajtjes së veshjes. Gjithashtu mund të përdorni kohën për të fshirë dollapin e zbrazët.

Këshilla për një gardërobë të rregullt

Një strategji efektive për të shmangur kaosin nuk është të lejojë që kjo të ndodhë. Natyrisht kjo është e vështirë me fëmijët. Prandaj, përmbajtja e dërrasës duhet të jetë e dizajnuar për të qenë miqësore dhe praktike për fëmijët, në mënyrë që çdo gjë të ketë vendin e saj të rregullt:

  • Rendisni rrobat me shumëllojshmëri dhe futni pantallonat në një xhep, bluza në një tjetër.
  • Për shembull, përdorni kuti të ndryshme për të ruajtur këpucë, pizhame, shalle ose kostume banje. Për ta bërë më të lehtë për ju dhe fëmijët, mund t'i etiketoni ato.
  • Sendet e dimrit që nuk janë të nevojshme në verë dhe anasjelltas mund të ruhen në kuti të mbyllura në ose në dollap. Pra, ato janë gjithashtu të mbrojtura nga infektimi i molës.
  • Për rrobat që janë veshur por nuk kanë nevojë të lahen, mund të krijoni një hapësirë ​​të veçantë. Për shembull, në formën e një karrigeje, një rroba hekuri ose disa grepa në anën e kabinetit apo mur. Rrobat pastaj mund të vishen përsëri ditën tjetër ose të vendosen përsëri në dollap.
  • Gjithashtu rekomandohet një shportë lavanderie në çerdhe. Pjesët e ndyra atëherë nuk janë të çrregullta.

Përfshini fëmijët kur pastroni

Sidomos fëmijët e vegjël duhet të mësojnë se si funksionon rendi. Si prind, ju mund të mbështetni pasardhësit tuaj. Prindërit gjithmonë janë një model, madje edhe kur të vendosen. Për këtë arsye, është e rëndësishme që fëmijët të jetojnë një mënyrë themelore të caktuar. Pasojat dhe mesazhet e qarta janë ende shumë të rëndësishme edhe në moshën shkollore, në mënyrë që fëmijët të dinë saktësisht se çfarë duhet të bëjnë.

Në mënyrë që lakërat të mbajnë rendin në dollapin e tyre me kalimin e kohës, ata duhet të jenë në gjendje të arrijnë përmbajtjen. Rrobat që janë të nevojshme çdo ditë, prandaj nuk duhet të jenë në tabaka të lartë. Me varëse rrobash në përmasa të vogla të fëmijëve, fëmijët mund të përballojnë më mirë. Është më e lehtë për ta të varin rrobat dhe xhaketat. Ekzistojnë gjithashtu sisteme kabineti që janë të dizajnuara në mënyrë specifike për fëmijët dhe madhësinë e tyre.

Mbajeni rendin

Pasi të jetë vendosur një urdhër i caktuar, është më e lehtë që fëmijët ta mbajnë atë. Sepse ata mund të orientohen në sistemin e themeluar në kabinet. Mbajtja e gjërave të organizuara është një proces i vazhdueshëm. Fëmijët rriten dhe zhvillohen shpejt, kështu që rrobat e reja nevojiten në intervale të shkurtra.

Prandaj rekomandohet që të vendosen rregulla për pastrimin, për shembull me një ditë fikse në të cilën pastrohet dollapi. Përveç kësaj, ashtu si Metoda 5-S sugjeron shtyrjen e fotografive të shtetit ideal pas eliminimit, klasifikimit dhe pastrimit të dollapit. Fëmijët mund të orientohen në këtë, nëse e bëjnë veten të pastruar.