Parrots si kafshët shtëpiake

Parrots janë konsideruar si një nga speciet më të bukura të shpendëve në botë. Deri në speciet e 350 mund të dallohen, duke përfshirë nën-llojin 850. Shumëllojshmëria e zogjve tani mund të admirohet në të gjithë botën, kështu që këto po bëhen gjithnjë e më popullore dhe shpesh konsiderohen si kafshë shtëpiake për shkak të bukurisë së tyre.

Strehimi - Kujdesi - Punësimi - Ushqimi i parrots

Zogjtë janë vendas në Australi, Amerikë ose Guine të Re, por mund të mbahen në të gjithë botën dhe të rriten në 100 vjeç. Por a është qëndrimi i papagallëve me të vërtetë një alternativë ndaj qenve, maceteve apo mbarështimit të derrave?

Macaw
A janë parrots të përshtatshme si kafshë shtëpiake?

Për zogjtë e të gjitha llojeve, mbajtja e një kafaze kurrë nuk mund të jetë me të vërtetë një qëndrim i përshtatshëm për speciet. Megjithatë, kjo është e pashmangshme për shumicën e pronarëve të shpendëve. Prandaj, është e rëndësishme t'i kushtojmë vëmendje një kallamari të madhe të mjaftueshme, kafaze që janë më të vogla se 4 metra të gjatë dhe 2 metra të gjerë, si dhe të lartë, mund të jenë mizori të kafshëve dhe mundësisht të shërbejnë si vend për të fjetur.

Në fakt, një qëndrim i papagallit mund të jetë i vërtetë vetëm për speciet kur zogjtë kanë një kallamar të madh në natyrë, duke përfshirë një strehë të madhe të nxehtë.

Ndryshe nga qentë apo macet, këta zogj duhet të jenë të kujdesshëm për lagështinë e duhur në dhomë. Edhe në dimër, kjo duhet të jetë së paku 60 për qind.

Kush ka shumë bimë në dhomë mund të kontribuojë në rritjen e lagështisë. Përveç kësaj, parrots mund të mbulohen disa herë në ditë me pak ujë. Nëse lagështia është shumë e ulët, parrots mund të merrni sëmundje serioze të mushkërive dhe përfundimisht të vdesin.

Qëndrimi i duhur i llojeve të papagajve në aviaries reale

Brendësia e aviaries është jashtëzakonisht e rëndësishme. Pemët e drurit të plastikës ose ahu duhet të zëvendësohen me degë natyrale, të tilla si pemë frutore, shelgje apo pemë gëlqereje. Barkat janë më të butë dhe shufrat nuk janë shumë të barabarta. Kështu, inflamacioni i këmbëve mund të parandalohet.

Gjithashtu, rëra në kate aviaries nuk duhet të jetë pluhur, në vend të kësaj, është një arsye e gazetës, e cila duhet të ndryshohet çdo ditë. Gjithashtu copëzat e ahut janë të përshtatshme si mbulesë.

Për të shmangur helmim të metaleve të rënda në parrots, të cilat mund të jetë shkaktuar nga nibbling të vazhdueshme në të gjitha, kafaz zogjsh duhet të ketë asnjë shtresë pluhur apo pikturë. Aviaries prej çeliku inox janë më të përshtatshëm.

Ushqim për parrots

Ushqimi i grurit në dispozicion në treg për parrots është i përshtatshëm për të ushqyerit. Sidoqoftë, vëmendja duhet t'i kushtohet këtu një ushqimi plotësues. Frutat dhe perimet mund të ofrohen çdo ditë për parrots. Pothuajse të gjitha varietetet janë të përshtatshme dhe të njohura.

Parrots si kafshët shtëpiake
Parrots si kafshët shtëpiake

Nga natyra, parrots nuk janë ngrënësit e grurit të pastër, por kanë nevojë për qasje të vazhdueshme në fruta. Barra e spores së miellit në ushqimet e grurit duhet gjithashtu të zvogëlohet ekstra. Për një sitë dhe ujë është i përshtatshëm. Ushqimi mund të hidhet pak, por duhet të ripërtërihet të paktën dy herë në ditë. Për një furnizim të mjaftueshëm me ujë, ende duhet të blihet uji mineral. Uji i ujit do të përmbajë shumë natriumi dhe do të dëmtojë rëndë veshkat e papagallit.

Fluturimi i përditshëm falas duhet të jetë pjesë e programit të ditës për të mbajtur parrots të shëndetshme. Zogjtë që nuk mund të fluturojnë shpejt do të sëmuren, do të marrin abscese ose sëmundje të mushkërive.

Parrots janë kafshë të shoqërueshëm

Nëse dëshironi të blini një papagall, por nuk e dini se parrots janë kafshë shumë të shoqërueshëm, duhet të konsideroni blerjen përsëri. Forcimi i një papagalli për të qëndruar vetëm mund të jetë fatale për papagallin. Parrots mund të fillojë nga depresioni serioz të refuzojë për të ushqyer dhe përfundimisht të bëhet plotësisht i vetmuar dhe vdesin.

Megjithatë, jo lloje të ndryshme të parrots duhet të mbahen, por preferohet të njëjtën gjini duhet të zgjidhet. Pa marrë parasysh se sa papagall është përdorur nga njerëzit, ata nuk janë zëvendësim. Ka shumë mundësi punësimi për parrots, sepse ata janë ndër kafshët më inteligjente.

Mësimi i truket kërkon kokën. Në libra ose në internet do të gjeni shumë këshilla dhe truket rreth mundësive të punësimit të parrots.

Paralajmërimi i rritjes së dorës

Për fat të keq, kjo specie është shumë popullore për mbajtjen e zogjve të shtëpisë. Sigurisht, pronarët duan që kafshët të jenë aq të zbutura dhe të dashura sa të jetë e mundur. Megjithatë, ajo mund të zhvillojë probleme të rëndësishme të sjelljes dhe madje mund të jenë edhe gabimet e gabuara. Këto mund të tregojnë, për shembull, në vetë-gjymtimin, nëse kjo i hoqi pendët dhe fjalë për fjalë të çmendur.

Disa parrota të rritura me dorë mund të bëhen edhe shumë agresive ndaj njerëzve. Kujdes duhet të ushtrohet sidomos me amazonët, cockatoos dhe macaws.

Ata që janë të shqetësuar për mirëqenien e papagallit duhet të bëjnë vetë dhe papagalli një favor dhe të blej një që tashmë e njeh jetën në grupe dhe është ngritur nga kafshët mëmë. Edhe parrots të tilla mund të bëhen të zbutur me shumë durim dhe qetësi.

A janë parrots të përshtatshme për fëmijët?

Për fëmijët, një papagall nuk është më i përshtatshëm. Edhe parrots më delikate mund të shkaktojnë lëndime me sqepat e tyre. Përveç kësaj, fëmijët e zhurmshëm që qajnë dhe një jetë e përditshme më shqetësuese mund t'i theksojnë kafshët përgjithmonë. Përveç kësaj, një qëndrim i përshtatshëm për speciet është një çështje e kushtueshme dhe duhet të merret parasysh, veçanërisht pasi parrots mund të bëhen shumë të vjetër dhe është mjaft e mundur që këta zogj të mbijetojnë. Prandaj furnizimi i mëtejshëm duhet të garantohet.