Puberteti në adoleshentët arsim

Kjo nuk zbatohet për prindërit të papërgatitur, në fund ju ende mund të kujtohet edhe në kohën e tyre të rritet-bërë, dhe ende ai ndjehet me shumë si një rënie të lirë - shpesh një ndihet i quajtur si prind aq dhe ende kaq të pafuqishëm. Pyetja është natyrshëm në pubertet, epoka e artë e mosveprim Lot, e cila është një sfidë e vërtetë edhe për fëmijët, por edhe më shumë për prindërit.

Puberteti është një fazë e rëndësishme e zhvillimit

Fëmijët bëhen adoleshentë dhe përfundimisht bëhen të rritur të pavarur. Prindërit shpesh kanë një kohë të vështirë me të dhe ndjenja se familja po thyhet nuk i bën gjërat shumë më të lehtë.

Pubertet e fëmijës suaj
Pubertet e fëmijës suaj

Le të shkojë tashmë në kopshtin e fëmijëve

Kur lind një foshnjë, askush nuk mendon se natyra do të marrë kursin e saj natyror brenda pak muajsh dhe do të fokusojë gjithë zhvillimin në lënien e duhur.

Nga hapat e parë në hyrje të kopshtit - ndarja e prindërve dhe e fëmijëve vjen në këste, por kurrë nuk duhet të ndalet.

Ndarja e parë më e gjatë vjen më së voni me udhëtimin shumë-ditor në Landschulheim në klasën e pestë. Shumë fëmijë janë të frikësuar prej saj, por prindërit janë gjithashtu të shqetësuar: a është kushtuar vëmendje e mjaftueshme për fëmijën tim? Po sikur të dhemb apo sëmuret? Si do të ndodhë nëse ndoshta të tjerët e ngacmonin atë në udhëtim?

Të gjitha këto frikë për të lënë duhet, megjithatë, t'i fshehin prindërit mirë nga fëmijët dhe më tepër me vetëbesim në kuptimin që mund ta bëni! Është shumë e keqe t'i ndaloni fëmijët nga frika, kështu që u japin atyre një përvojë të mrekullueshme dhe unike, mundësi zhvillimi dhe shumë argëtim!

Në pubertet, le të shkojë dhe ende të japë mbështetje

Dhe një ditë ajo do të jetë atje! Puberteti vjen e para me nuanca të vogla, një i dhënë në të njëjtën kohë për të gjithë fëmijën contraindications se engjëll i butë mund të transformohet herë pas here në një kafshë. Djemtë, por edhe vajzat, papritmas tërhiqen gjithnjë e më shumë, duke u zhdukur me vetëdije nga pjesa tjetër e familjes.

Ky hap dhemb, por është thelbësor për një zhvillim të shëndetshëm. Rrethi i Miqve fiton gjithnjë e më shumë influencë kur e lëshon familjen. Ajo që miqtë mendojnë për ty bëhet më e rëndësishme se mendimi i prindërve, të paktën sipërfaqësisht.

Sepse edhe nëse fëmijët nuk e duan gjithmonë ta pranojnë atë, duke e ditur se siguria në shtëpi është një mjedis i sigurt dhe i sigurt, në masë të madhe i forcon ato. Adoleshentët kërkojnë mirëkuptim si kurrë më parë dhe shpesh veprojnë kaq egoistë saqë kuptimi i kërkuar bëhet një akt i fuqishëm për prindërit.

Rrjeta sigurie për rënie të lirë

Lufta pubescent për liri, jo vetëm të natyrës fizike, të tilla si më të gjatë të qëndrojnë zgjuar, të shkojnë jashtë dhe tërheqje, por edhe lirinë e mendimit tuaj, pikëpamjet e tyre dhe nevojat e tyre.

Adoleshentët po argëtohen
Le të shkojë gjatë pubertetit - por gjithmonë të jetë atje për fëmijët

Kjo mund të fillojë me shijen e muzikës dhe të përfundojë në kohë për internet.

Sigurisht që ju nuk keni për të vendosur me fëmijët. Rregullat e fiksuara mund të ndihmojnë në krijimin e lirisë dhe në mbrojtjen e të rinjve megjithatë. Prindërit mund të ndihmojnë shumë në këtë kohë: kujtesa e Abnabelungut të tyre.

Çfarë mund të kishte qenë më mirë? Çfarë bënë prindërit tuaj mirë dhe të drejtë? Çfarë do të më pëlqente të bëja, si dhe çfarë tjetër? Si dua të forcoj fëmijën tim në mënyrë që të mund të bëhet individi i saj?

Adoleshentët kanë nevojë për lirimin e tyre dhe prindërit duhet të përdorin vetëm një rrjet sigurie për të kapur fëmijët e tyre në përvoja të këqija.

Dhe e fundit, por shumë e rëndësishme: Mos merrni asgjë personalisht në këtë fazë, është normale që fëmijët të rebelohen kundër prindërve të tyre, atëherë dhe tani!