Qi Gong | Meditim Wellness Wellness

Çdokush i interesuar në artet marciale aziatike sot do ta gjejë shpejt atë. Furnizimi është i madh, edhe kërkesa. Por ndryshe nga, për shembull, aikido japoneze, Gong Fu kinez ose Kung Fu sjell disa avantazhe. Sepse arti i Kung Fu - të jetë atë budist Shaolin ose Wudang Taoist Kung Fu - përfshin diçka që ju kështu që gjeni në artet e tjera marciale. Ajo quhet Qi Gong.

Çfarë është Qi Gong?

Qi Gong është një term kolektiv që ka origjinën në vitet 1950. Më poshtë janë të gjitha ushtrimet që ndikojnë dhe forcojnë Qi, energjinë e jetës. Shumë nga ushtrimet janë mbi një mijë vjet të vjetra. Edhe murgjit nga manastiret e hershme Budiste dhe Daoiste ushtronin ushtrimet.

Qi Gong
Qi Gong ushtron në natyrë

Megjithatë, Qigong jo vetëm luan një rol të rëndësishëm në artet marciale kineze, por edhe në mjekësinë tradicionale kineze, ose TCM për të shkurtër. Atje ai formon një nga pesë shtyllat mbi të cilat TCM ndërton. Aspekte të ndryshme kombinohen për të formuar një unitet. Këto përfshijnë relaksimin, paqen dhe natyralitetin, si dhe lëvizjen, frymëmarrjen dhe imagjinatën mendore. Ndryshe nga meditimi, këtu lëvizja lidhet me relaksim. Fryma ndodh në harmoni, lëvizjet rrjedhin dhe ngadalësohen.


Yoga


Dallimet pas termit kolektiv

Edhe pse ekziston një term për të gjitha ushtrimet së bashku, Qi Gong është shumë e ndryshme. Numri i saktë i ushtrimeve është i panjohur. Shumëllojshmëria e ushtrimeve mund të shpjegohet me praktikat e shumta që kanë ndodhur gjatë shekujve. Mjeshtrat në Kinën e lashtë kaloi sistemin e tyre të praktikës vetëm për studentët e tyre. Ata e ndryshuan atë dhe zhvilluan konceptin e tyre të stërvitjes. Përveç kësaj, shumë koncepte të reja janë shtuar për ta bërë Qigong më të aksesueshëm ndaj masave të gjera të Evropës dhe Amerikës.

Qigong
QiGong ushtron për paqen e brendshme

Pavarësisht nga larmia e madhe, të gjitha ushtrimet e Qi Gong kanë një qëllim: për të balancuar Qi në trup. Megjithatë, nuk ka rëndësi se çfarë lloj ushtrimesh bëni. Ushtrimet individuale janë të lidhura me disa kanale energjie, meridianët, në trupin e njeriut. Rrjedhimisht, efektet e ushtrimeve janë të ndryshme.

Nga mësimi i TCM tregon se nuk është vetëm një lloj i vetëm i Qi, por më shumë: The Qi frymëmarrjes, mbrojtëse Qi, qi ushqim, meridianet qi, dhe organi-Qi, i cili nga ana e tij secili në të Organi është i ndarë. Të gjitha llojet e Qi mund të arrijnë mosbarazim, të cilat nganjëherë mund të kthehen në ekuilibër. Sidoqoftë, kjo kërkon ushtrimin e duhur për mosbarazimin e dhënë.

Si rregull, Qi Gong është mësuar në mënyrë që një mund të praktikoni pa dijeninë e modeleve personale të mosmarrëveshje atje, megjithatë. Mësuar në Martial Arts Qi Gong synon edhe më të shqetësuar në sjelljen Qi e studentit në vend për të siguruar që ekzekutimi i Kung Fu është më e fuqishme dhe energjike.

Ushtrime të mirënjohura Qi Gong

Disa ushtrime kanë arritur një shkallë të familjaritetit dhe kështu mësohen shpesh. Këto përfshijnë tetë ushtrimet trashë se lëvizjet 18 e Taiji Qigon, Ba Fanhuangong, Chan Mi Gong, dhjetëra meditime 5 organet Qigong, lojë e kafshëve 5 ose Meridian Qigong.

Llojet e Qi Gong ndryshojnë jo vetëm në efektin dhe renditjen e ushtrimeve, por edhe në origjinën. Ashtu si me Kung Fu dhe Qi Gong është nën ndikimin e feve të mëdha kineze Budizmit dhe Taoizmit. Në një manastir Daoist në Wudang-Shan, ju kurrë nuk do të mësoheni budist Shaolin Qi Gong dhe anasjelltas.

Chan Mi Gong

Një shembull i një budizmi Qi Gong është Chan Mi Gong. Kjo quhet gjithashtu qigong kurrizore. Në fakt, në këtë formë, shpina është lëvizur me ndihmën e pulseve të valëve. Lëvizja përfundimisht i transferon të gjithë trupit.


Pse duhet të hani perime?


Dhjetë ndërmjetësime

Një shembull i Daoist Qi Gong është dhjetë meditimet nga mali Wudang. Në këtë ushtrim, fokusi do të jetë në parimin Daoist të bilancit të të kundërtave. Stërvitja qendrore është "Lulja e lotusve", e cila nuk kufizohet vetëm në punën fizike, por përfshin aspekte shpirtërore.

Duhet shumë përvojë dhe praktikë për të njohur çështjen si duhet. Arti i meditimit dhe lëvizjes kineze është po aq i shkathët sa vitet e zhvillimit dhe madhësia e Kinës e lejojnë atë. Sidoqoftë, për fillestarët, çdo lloj Qi Gong është fillimisht i përshtatshëm. Në fund të fundit, të gjitha ushtrimet kanë një qëllim të përbashkët: bilancin harmonik Qi në një.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.