Çiklizëm sportiv

Çiklizmi është një nga sportet më të shëndetshme të durimit dhe është stërvitje e përsosur kardiovaskulare.

Firmë në shalë - pse çiklizmi na mban të aftë

Nëse pedaloni shumë tre ose katër herë në javë për rreth 30 minuta, ju mund ta zgjasni jetën tuaj në shëndet me një dhjetë vjet të mirë.

Çiklizëm për palestër
Kur çiklizohet, shali absorbon rreth 75 për qind të peshës trupore. Si rezultat, nyjet nuk janë të rënduara në këmbë.
Riding një biçikletë rrit palestër

Çiklizmi është, për rrjedhojë, një alternativë e mirë për vrapim. Veçanërisht në luftën kundër obezitetit dhe rrotullat e panevojshme të proshutave, çiklizmi ka një efekt të dobishëm.

Një kg e njeriut 75 djeg kilocalories 720 me shpejtësi të mesme vetëm një orë më vonë. Kjo është shumë më tepër sesa thjesht një çokollatë.

Cycling në osteoarthritis dhe problemet e përbashkët gju?

Shumë njerëz kanë frikë se çiklizmi mund të vendosë tendosje shtesë në kërcionin e zorrëve të prekur. Por orthopedists japin të qartë: E kundërta është rasti, pasi lëvizja uniforme në gjunjë përmirëson transportimin e lëndëve ushqyese në kërc. Gjithashtu, kapsula dhe menisket përfitojnë prej tij.

Edhe ata që vuajnë nga venat me variçe nuk duhet të bëjnë pa çiklizëm. Gjaku i venës udhëhiqet nga këmbët në këmbë në venat e këmbëve, shumë si një pompë në zemër. Kjo shpesh punon më mirë se çdo mjekim.

E rëndësishme për njerëzit me probleme mbrapa: gjithmonë i kushtoni vëmendje një qëndrimi të drejtë dhe preferoni biçikletën holandeze një makinë garash.

Kur ndodh efekti i palestrës gjatë çiklizmit?

Për një efekt të dukshëm të palestrës, duhet të ciklit të paktën dy orë në javë. Ngarkesa e punës duhet të rritet në mënyrë të qëndrueshme. Për të forcuar gjendjen, është e mjaftueshme për të pedaluar në mes të fushës, pa u marrë fryma.

Nëse ritmi është në plan të parë, rekomandohet një trajnim i ashtuquajtur interval. Këtu një shpejtësi e ngushtë dhe e relaksuar ndryshon çdo pesë minuta. Nëse është e nevojshme, pushimet e vogla mund të futen.

Kush drejton distanca të gjata me shpejtësi të mesme, rrit djegien e yndyrës. Kështu, çiklizmi është sport ideal për të humbur peshë. Ai siguron automatikisht pjesën e përditshme të oksigjenit dhe mund të integrohet lehtësisht në jetën e përditshme. Edhe mënyra për të punuar dhe pazar mund të mbulohet në mënyrë të pavarur nga trajnimi me biçikletë.

Nga rruga: Një trajnim i tillë i ciklit sjell hormonet seksuale në mënyrë të rregullt në trot. Ka zëra se çiklistët janë të dashuruar më mirë. Megjithatë, nuk ka prova shkencore për këtë. Kështu që secili prej tyre do ta gjejë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.