Rats si kafshë shtëpiake

Rats janë kafshët ideale për fëmijët e moshës shkollore. Jo vetëm që ata janë interesante për të parë, fëmijët gjithashtu mësojnë për të trajtuar një kafshë të vogël në ndërveprimet e tyre të përditshme me brejtësve të vegjël. Përveç kësaj, minjtë si kafshë shtëpiake kërkojnë vëmendje të përditshme dhe, mbi të gjitha, shumëllojshmëri.

Fëmijët dhe minjtë si kafshë shtëpiake

Rats janë kafshë të shkathët që duhet të trajtohen me kujdes. Nëse ata ndjehen të prekur shumë të trashë, ata mund të kafshojnë.

Rats si kafshë shtëpiake për fëmijët gjithashtu?
Rats si kafshë shtëpiake

Kur besojnë, ata shpejt hidhen në tronditje dhe trajtim të gabuar, p.sh. Tërheqja në bisht mund të shkaktojë dëmtime serioze. Për fëmijët shumë të vegjël, minjtë nuk janë të përshtatshëm, ashtu si për fëmijët me sjellje dukshëm të përafërt.

Në moshën shkollore fillore, fëmijët kanë aftësinë për të trajtuar me kujdes ratsin. Në të njëjtën kohë, interesi për kafshët më të pazakonshme po rritet tek fëmijët. Lepujt dhe derrat e guinea nuk janë më në qendër të interesit.

Rats priren të jenë muzg aktive, por zakonisht përshtaten me kujdestarin e tyre dhe janë aktivë në pasdite.

Inteligjenca e tyre i bën ato veçanërisht interesante për fëmijët. Kushdo që merret rregullisht me kafshët, ata marrin tamed shpejt. Ata e duan shumëllojshmërinë, kështu që pronarët e tyre të vegjël mund të lëshojnë me avull kur vendosin kafazin. Gjithë terrenet e lojërave të miut mund të bëhen nga tunelet, kutitë me vrima dhe copa letre dhe gjëra të tjera. Me ndihmën e trajnimit të klikuesit, mund t'i mësoni lehtë edhe truket.

Mënyra e duhur për t'u marrë me minjtë

Sidomos në fillim është me rëndësi të shoqërosh fëmijët me kujdesin e kafshëve. Ju duhet të mësoni t'i afroheni kafazit në heshtje ndërsa flisni në heshtje me kafshët.

Për fillestarët në fermën e miellit, është e këshillueshme që të vendosni për blerjen e kafshëve tashmë të zbutura. Nëse me të vërtetë dëshironi të keni kafshë shumë të reja, ju duhet të përballeni intensivisht me ta çdo ditë, në mënyrë që ata të jenë vërtet të butë. Meshkujt zakonisht janë më të qetë kur kanë të bëjnë me femrat.

Gjithashtu, heqja duhet të praktikohet. Vetëm kur fëmija është kaq i qetë kur merret me kafshët që nuk është më me çdo lëvizje të miut në shok, është koha për të nxjerrë minjtë nga kafazi pa mbikëqyrje.

Nuk i ben qe minjtë te lumtur te mbarten mbi shpatullat e tyre neper rruge. Kjo duket të jetë shpesh e ftohtë për fëmijët më të mëdhenj. Por është vetëm stres për kafshët.

Mbani minjtë si kafshë shtëpiake sipas nevojës

Rats kanë një sjellje të veçantë sociale. Ata janë vetëm me të vërtetë të lumtur si kafshët paketë, nëse ata mbahen të paktën deri në vendin e tretë. Bujqësia individuale është mizoria e kafshëve. Fakti që rats vetëm të bëhet e zbutur kur ata janë lënë vetëm është një keqkuptim i zakonshëm.

Rat si një kafshë
Rat si një kafshë

Brejtësit inteligjentë kanë nevojë për shumë hapësirë. Më e mira është një kafaz i madh me bare horizontale, të tilla si një kallamar aviar i madh. Kjo mund të dizajnohet si e dëshiruar me dysheme të ndërtuara dhe ngjitje. Me prindërit e hartuar me mjeshtëri, një gardërobë e vjetër gjithashtu mund të shndërrohet në një shtëpi të re të mirave.

Dieta është e përzier, pasi minjtë janë omnivorë. Ushqimi kryesor është një ushqim i miellit, një përzierje ushqimi e drithërave dhe farërave. Përveç kësaj, kafshët shtëpiake të vogla kërkojnë fruta dhe perime të freskëta çdo ditë. Si një trajtojnë në mes të, djathë vilë, kos, petë të para, biskota qen dhe insekte të rastit, të tilla si crickets.

Rats që mbahen si kafshë shtëpiake nuk kanë të bëjnë fare me "minjtë e kanalizimeve" ose minjtë kafe. Ata janë nga rats eksperimentale nga laboratorët e testimit të kafshëve, por kjo nuk do të thotë se ata janë të sëmurë.

Për fat të keq ata nuk po plaken. Dy vjet tashmë është një moshë e vjetër për brejtësit e vegjël. Fëmijët mësojnë në mënyrë të pashmangshme që ata më në fund duhet të thonë lamtumirë për kafshët e tyre. Nga ana tjetër, nuk lidhet me minjtë për një kohë të gjatë, gjë që është një avantazh për shumë prindër mbi macet dhe qentë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.