Forma të udhëtimit

Fillimet historike të zakoneve të zakonshme të sotme "Formularët e Udhëtimit" mund të ndiqen qartë në fund të 17-it. dhe fillimi i 18. shekull dating, kur pas "Grand Tour" (udhëtim i madh) në faqet kulturore të rëndësishme në Evropë dhe Lindjen e Mesme për bijtë e pasur të rritur të fisnikërisë evropiane dhe klasës së lartë të mesme ishte shoqërisht i detyrueshëm.

Udhëtimi zgjeron horizontin tuaj

Quajtur shpesh "Tour Grand" të quajtur udhëtimit kryesisht udhëhequr prej muajsh përmes peizazheve piktoreske dhe qytete të famshme të artit Evropiane në Francë, Itali dhe Spanjë, ku monumentet kryesisht të njohur nga lashtësia, e Mesjetës dhe Rilindjes u vizituan.

Grua në barkë
Forma të udhëtimit

Ndërsa të mësuar kryesisht gjuhës dhe njohuri kulturore qëndruar për udhëtar civile në plan të parë, pasardhësit fisnike duhet të krijojë kontakte të vlefshme me gjykatat e tjera mbretërore nga udhëtimi i tyre, përsosin sjellje e tyre, të mësojnë artin e gardh, bëjnë përvojat jozyrtare erotike dhe kontrolloni opsionet e martesës.

Këto faza të lodhjes së organizuar ishin gjithashtu në të gjithë 19. dhe në fillim 20. Century ende ato pjesë të subjektit popullsisë se ajo gjithashtu kishte mjetet financiare të nevojshme, ajo erdhi më së voni me ardhjen e turizmit komercial pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore në vitet 1950er në demokratizimin gradual të arsimit dhe studim udhëtime.

Që atëherë, udhëtimi në pjesë të huaja të botës është bërë e përballueshme për grupet më pak të mira sociale. Megjithëse shumica e turistëve modernë udhëtojnë në zona të tjera kryesisht për arsye rekreative dhe relaksuese, zhvillimi profesional i shkëmbimeve të studentëve dhe semestri jashtë vendit për studentët është mjaft qartë në traditën e "Grand Tour".

Më e rrezikshmja nga të gjitha pikëpamjet botërore është botëkuptimi i njerëzve që nuk kanë parë botën. Alexander von Humboldt

Udhëtimi në kohët e globalizimit

Ndërkohë, periudha më e gjatë e punës ose turizmit jashtë vendit janë bërë një kriter shumë i vlerësuar për vendosjen e vendeve të punës në mesin e menaxherëve të BNj. Aplikantët me përvojë përkatëse u japin sinjal këtyre punëdhënësve të mundshëm të ardhshëm, një shkallë të lartë të hapjes, fleksibilitetit dhe gjithashtu guximin për t'u mësuar me situata të reja dhe të panjohura.


Cila është politika dhe pse zgjedh një privilegj dhe kaq të rëndësishëm?


Si pjesë e parë të pandalshëm të globalizimit, gjatë së cilës kompetenca dhe njohuri të gjuhëve të huaja, zakonet dhe traditat janë duke u bërë gjithnjë e më e rëndësishme për suksesin ndërkombëtar të kompanive globale sidomos ndërkulturor, përvojat e udhëtimit janë bërë një pjesë integrale dhe e domosdoshme për të kuptuar më mirë me pjesën tjetër të botës dhe në fund të fundit konsumatorët, dëshirat, pritjet dhe pritjet e tyre.

Pothuajse asnjë kompani sot nuk mund të përballojë të punësojë punonjës pa aftësi të gjuhëve të huaja dhe të paktën disa përvoja udhëtimi. Në kohën e tanishme dhe për industritë e orientuara në mënyrë dixhitale në të cilën ajo është krejtësisht normale dhe e natyrshme që shumë njerëz unterschiedlichster prejardhje etnike të punojnë së bashku dhe prodhojnë qëllimshëm janë nga udhëtime të shpeshta pranimi shëruar dhe tolerancës ndaj mënyrave të tjera të jetës dhe moralit kuazi tashmë një kërkesë vendosjen.

Udhëtimi pavarësisht konferencave video

Gruaja në plazh
Udhëtimi jashtë vendit zgjeron horizontet tuaja

Përveç kësaj, rëndësia e biznesit, pavarësisht zëvendësimit parashikuar gjerësisht nga video dhe internetit konferenca në vitet e fundit është rritur më tepër se është ulur, në varësi të industrisë së saktë dhe ndarja e saktë pritet nga punonjësit përkatës të jenë të arsyeshme të mirë jashtë vendit dhe mund të sillen në mënyrë të përshtatshme.

Udhëtoni në fillim të 21. Kështu, shekulli është bërë gjithnjë e më shumë një kënaqësi e kohës së lirë, një aftësi të rëndësishme shoqërore dhe profesionale. Vetëm ata që janë në gjendje të lëvizin dhe të sillen mirë në skenën ndërkombëtare, do të jenë në gjendje të krijojnë pozita drejtuese në afat të mesëm dhe të gjatë në shtëpi.

Shpresohet që kjo njohuri dhe përvojë nga bota e biznesit mbi të fundit tre deri në pesë dekada do të mbizotërojë në momentin tenton të jetë në shumë vende, politikën për fat të keq dhe jo të forta shoviniste dhe nacionaliste birthing botës në të ardhmen më shumë.

Faqe të tjera të rëndësishme rreth udhëtimit, pushimeve dhe gjeografisë

Gjermani dhe EvropëPushime dhe pushimeBotë

Jeni duke humbur tema të veçanta në Forumin tonë të Jetës? Jemi të lumtur të regjistrojmë tema të reja që nuk kanë të bëjnë domosdoshmërisht me familjen dhe fëmijët. Bisedoni me ne!

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.