Udhëtimi me qen Pushime shtëpiake

Meqenëse është më në fund në një pushim familjar të merituar, por çka të bëhet me hundën e dashur të leshit? Është duke u bërë gjithnjë e më shumë popullor për të marrë qenin së bashku në udhëtimin e madh në vend që t'ia dorëzojnë atë miqve, të afërmve ose stendës së qenve. Por kur udhëtoni me një qen duhet të mendohet shumë!

Udhëtimi me një qen - Çfarë duhet të mendoni

Në fund të fundit, shumica e qenve janë një anëtar plotësisht i integruar i familjes. Rreth çdo familje të dytë po planifikon një festë vjetore qeni, e cila i shton shumë më tepër organizimit dhe planifikimit. Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje dhe çfarë duhet bërë dhe sqaruar para festës, do të gjeni këtu.

Qentë në familje
Udhëtimi me qen

planifikimi pushime

Nëse nuk dëshiron të heqësh dorë nga shoqëria e njohur e një miku me katër këmbë për pushime në vende të huaja, duhet së pari të mendosh për një destinacion të përshtatshëm. Jo të gjitha vendet kanë të drejtë këtu. Kështu që jo vetëm njerëzit, por edhe qeni mund të gëzojnë pushimet në mënyrë të plotë, duhet të merreni me nevojat individuale të të gjithë pjesëmarrësve.

Për qentë, është më e këndshme kur nuk është aq e nxehtë dhe e lagësht. Përveç kësaj, duhet të ketë hije dhe qeni duhet t'u jepet mundësia të dalin në pension në një cep të errët të një shtëpie apo apartamenti pushimi.

Dëshironi të bëni një pushim në një hotel, pyesni drejtpërdrejt nëse qeni janë të lejuar në hotel në të gjitha. Shpesh, megjithatë, kjo është e mundshme për një pagesë të vogël shtesë.

Ju duhet t'i kushtoni më shumë vëmendje tokës. A është qeni i lejuar fare? Cilat rregulla për udhëzimin e qenit zbatohen atje? Si shkon udhëtimi - me makinë, tren apo edhe avion?

Të mos injorohen janë kërkesat e hyrjesqë mund të ndryshojnë nga vendi në vend. Informacioni mund të gjendet këtu kryesisht në faqet e internetit të aeroporteve (nëse një udhëtim duhet të bëhet me aeroplan) ose Zyrës përkatëse të Jashtme. Për shembull, qeni duhet të vaksinohet së paku 6 javë më parë kundër tërbimit kur udhëtojnë jashtë vendit, atëherë pasaporta e kafshëve duhet patjetër të bartet së bashku.

Para se të udhëtoni me qenin

Tashmë disa javë para fillimit të pushimit të dëshiruar, ju duhet të paraqitni hundën tuaj me lesh për veterinerin tuaj dhe t'i nënshtroheni kontrollit gjithëpërfshirës. Nëse vaksinat ende kërkohen sipas kërkesave të hyrjes në vendin e pushimit, bisedoni menjëherë me veterinerin tuaj.

Një veteriner i mirë do t'ju tregojë në një bisedë për çdo rrezik në destinacionin / vendin e destinacionit dhe shpjegoni se çfarë masash duhet të ndërmerren në rast të ndonjë rasti.

Veçanërisht kafshët jashtë vendit janë shpesh të rrezikuara nga sëmundjet që kanë më pak gjasa të trajtohen në Gjermani. Leishmaniasis, heartworms dhe ehrlichiosis janë vetëm disa prej sëmundjeve të mushkonjave dhe shenjave që mund të vriten shpejt. Në këtë drejtim: Kujdes më i mirë se sa durimi.

Përmbajtja për farmacinë e përkëdhelur

Kur paketoheni, është gjithashtu e rëndësishme të krijoni një farmaci të vogël për kafshë, e cila përfshin jo vetëm mjekimin individual të qenit tuaj, por edhe disa gjëra që nuk mund të mungojnë gjatë pushimeve:

- vaj
- Mbrojtja e diellit për qentë me flokë të shkurtër
- Pincë, fashë garzë, fasha sterile
- Piskatore me shirit
- dezinfektues
- Syri dhe veshët
- tableta me qymyr
- Pluhur elektrolit
- Lista e veterinerëve dhe klinikave veterinare në destinacion

Paketimi

Po, jo vetëm që njeriu ka nevojë për një valixhe. Qeni duhet, nëse jo domosdoshmërisht në valixhen e tij, të ketë gjithçka që i nevojitet për një qëndrim të relaksuar dhe të lumtur. Me një listë të krijuar më parë ju mund të mbani gjurmët lehtë.

E rëndësishme këtu - ndryshe nga ne njerëzit që duan të zbulojnë shumë gjëra të reja në pushime - gjëra të njohura që qeni e di dhe e do nga shtëpia. Kjo e bën më të lehtë që qeni të ndihet mirë nga shtëpia.

Çfarë i takon bagazhit të qenve?

Qentë me pushime
Qentë me pushime

Në bagazhin e qenve kur udhëtoni me një qen përkasin kryesisht:

- ushqim i zakonshëm, trajton, eshtra përtypet
- Ushqim dhe pije tas
- Qen shporta / jastëk / batanije
- Në varësi të temperaturës në mjetet e ftohjes së vendpushimit
- Shishe me ujë të udhëtimit
- Peshqir
- lodra / kafshë të mbushura
- Pasaporta për kafshë
- farmaci e përbërë e udhëtimit
- Muzetë, nëse është e nevojshme
- Rrjedh, kapëse, jakë
- Adresa e adresës me adresën e banesës / hotelit dhe numrit të telefonit
- Kotbeutel, bilbil i qenit
- Pasaporta e kafshëve të BE-së
- Dokumentet e sigurimit të përgjegjësisë
- Kujdes për putrat, sytë dhe pallto
- xhaketë shpëtimi

A keni menduar për gjithçka në mënyrë që qeni juaj të ndihet po aq sa në pushime si ju? A është shënuar lista e kontrollit dhe kutia e transportit të qenëve përputhet me kushtet e fluturimit dhe pasaportën e kafshës në çantë?

Pastaj ju urojmë një pushim emocionues dhe të madh me një qen!