Zvarranikët si kafshët shtëpiake

Duket sikur është një prirje absolute dhe qeni klasik ose mace është tërësisht jashtë. Tani në familjet gjermane gjithnjë e më shumë zvarraniket dhe fëmijët tanë tani duan një breshkë, një gecko ose një tarantule.

Magjepsja e zvarranikëve - përse ne u pëlqejmë aq shumë dinosaurët ajetorë

Ajo çka na pëlqen të shkundim kokat tona është në të vërtetë një opsion dhe një alternativë ndaj kafshës klasike. Po, në fund të fundit, keni një kafshë shumë të veçantë në apartamentin tuaj. Por a është një zvarranikë vërtet i përshtatshëm për një familje me fëmijë apo fare?

Zvarranikët si kafshët shtëpiake
A janë zvarraniket të përshtatshëm si kafshë shtëpiake për fëmijët?

Është mahnitëse, por breshka apo lloje të ndryshme të lizrave na magjepsin, ndoshta sepse na kujtojnë kohë të harruara.

Përveç kësaj, ato janë krejtësisht të ndryshme në natyrën e tyre, sillen krejtësisht në kundërshtim me kafshët shtëpiake të njohura dhe janë gjithashtu mbresëlënëse në dukje.

Po, zvarranikët janë kafshë mahnitëse. Por i përshtatshëm si një kafshë? Dhe për fëmijët?

Duhet të blejmë një zvarranik?

Para se të mendoni për blerjen e një zvarraniku, si një kameleon ose një gekko, duhet të jeni të vetëdijshëm për disa gjëra.

Së pari, një zvarranik është relativisht joaktive në natyrë dhe në mënyrë kolokiale mërzitshëm për ne. Nëse nuk mund të shijoni pamjen e zvarranikëve përgjithmonë, nuk do të jeni të kënaqur me ta në një afat të gjatë. Zvarranikët lëvizin vetëm kur ka diçka për të ngrënë. Në muajin e agjërimit aq mirë sa aspak.

Disa lloje të hardhucave nuk lëvizin edhe një metër në ditë dhe nëse po, atëherë vetëm nëse ne nuk e shohim atë. Fëmijët, në veçanti, duhet të ishin ngopur shpejt me gecko-n e ngrirë.

Kujdesi dhe shpenzimet e zvarranikëve si kafshë

Me një zvarranikë ju nuk mund të përqafosh, të ecësh apo të bartësh përreth. Gjithashtu, zvarranikët kurrë nuk do të tërhiqen nga njerëzit. Ju nuk do të keni nevojë për kohë dhe energji për të mësuar këtë mashtrim, ajo kurrë nuk do të mësojë.


Faqen e ngjyrosur hardhucë - Ngjyrosje faqe breshkë


Gjithashtu, një zvarranik kurrë nuk ka nevojë për afërsi ose do të donte t'ju prekte. Nuk kërkon vëmendjen tuaj. Përkundrazi, hiqni atë nga terrariumi, do të theksohet dhe nuk mund të mësoni kurrë se nuk po bëni asgjë për të.

Zvarranikët janë të shtrenjtë, dhe jo vetëm në fazën e blerjes. Kostot aktuale të energjisë elektrike për çdo llambë ngrohje gjithashtu duhet të llogariten. Përveç kësaj, terrariumet e mirë kushtojnë disa qindra euro, pajisjet shtesë dhe ushqimi mund të rrahin çdo muaj me një 50 Euro për të librit.

Nëse nuk jeni vërtet entuziastë për zvarranikët dhe vetëm herë pas here i gjeni ato interesante, ju nuk duhet të blejni një zvarranik. Përveç kësaj, zvarranikët e të gjitha llojeve nuk janë në duart e fëmijëve. Megjithëse një breshkë nuk do të ankohet kur pak Hugo e çon atë nga dhoma e jetesës në kopsht, ajo nuk do të bie në dashuri me të as.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.