Sjellje korrekte gjatë stuhive | arsim

Pyetja e një fëmije tipik çdo mami apo baba duhet të përgjigjet gjatë rrjedhës së prindërimit. Rrufeja dhe rrufeja janë efekte tipike anësore të një stuhie.

Ne të gjithë përjetojmë stuhi - por wmbi të vijë rrufeja dhe bubullimat?

Shpesh e lutem këtë frazë poshtë si një litanikë për të siguruar vajzën time, e cila rregullisht përjeton panik kur ka verëra të stuhishme.

Stuhi mbi një qytet të vogël
Duhet të dihet sjellja e duhur gjatë stuhive!

Por ku vjen rrufeja dhe bubullima? me të vërtetë? Flakët janë në thelb asgjë më shumë se shkarkimet elektrike. Rrufeja përbëhet nga valët e zërit dhe është shkarkimi akustik i rrufeve.

Ju pothuajse dëgjoni rrufe, shkarkimin, si një rrufe. Ku vjen rrufeja dhe bubullima? në thelb do të ishte më shumë si: pse ka rrufe dhe bubullima.

Stuhia e nxehtësisë me rrufe dhe bubullimë

Në verë, dielli nxehet ajri i lagësht afër tokës. flluska e ajrit të ngrohtë të rritet në krye, sepse ata janë të lehta, dhe pastaj përfundojnë në kushte të ftohta diku në qiell. Për shkak të kësaj ndarje ngarkuar (ftohtë / e nxehtë) ndërton elektrike të tensionit të kur ajo është shumë i fortë, në një blic resoundingly - bubullima! - shkarkon.

Ku vjen rrufeja dhe bubullima? Pra, kjo do të sqarohet. Ata janë shkaktuar nga tensionet në lartësi të larta. Rastësisht, kjo ngarkesë elektrike arrin lehtësisht një miliard volt. Nëse shkarkon një flash, mund të ndodhin temperatura deri në 30.000 gradë. Kjo nga ana e tij nxit ajrin, i cili zgjerohet jashtëzakonisht shpejt dhe pastaj gjeneron valët e zërit.


Për të rritur ndërgjegjësimin për temën:
faqe falas për ngjyrosje në temën e motit


Kur u pyetën: Nga vijnë rrufe dhe bubullimaPra, duhet të themi se të dyja janë fenomenet e tensionit të zmbrapsur dhe shkarkimit në qiell.

Si mund të sillen siç duhet gjatë një stuhie?

Sjellje korrekte gjatë stuhive në fakt nganjëherë vendos për jetën dhe vdekjen. Sidomos fëmijët që luajnë jashtë një shumë, kështu që të jetë i sigurt për të zotëruar rregullat më të rëndësishme. Stuhi vijnë shpesh si një e papritur, dhe madje edhe në qoftë se fëmijët shpesh të drummed për të shkuar në shtëpi në kohë, kjo mund të ndodhë përsëri, por se stuhia është më e shpejtë se këtu ata mund të reagojnë.

Si të sillen siç duhet kur stuhia a ka? Në çdo rast: mbani qetësi. Kjo nuk është e lehtë për fëmijët e shqetësuar. Rregullat pastaj mund të jenë një mbështetje për veten tuaj të sillen siç duhet gjatë stuhive dhe mos ikni me panik.

Sjellje korrekte gjatë stuhive: Asnjëherë mos të jetë pika më e lartë

Rrufeja godet kryesisht në objektin më të lartë që ekziston në mjedisin e tyre. Pra, rregulli më i thjeshtë është të jesh i vogël. Asnjëherë mos të jetë pika më e lartë në zonë. Në ajër të hapur është e domosdoshme që të shmangen pemët e izoluara, shtyllat, gardhet metalike etj.

flashes e rrufe
Informoni fëmijët tuaj në kohën e duhur për sjelljen e duhur gjatë stuhive

real Sjellje gjatë stuhive Në një zonë të lirë duhet të jetë për të kërkuar për një uritur dhe mbledhje. Toka duhet të preket gjerësisht me trupin asnjëherë, këmbët duhet të jenë ngushtë së bashku në mbledhje, të vënë armët e tyre, ndërsa squatting rreth këmbëve.

Një rrufe që godet tokën, domethënë rrjedh dhe kështu ju keni kontaktin më të vogël.

Pika e dytë: shmangni ujërat! Uji kryen energji elektrike shumë mirë. Dhe kreu është gjithmonë pika më e lartë kur noton në liqen! Prandaj domosdoshmërisht të dalin nga liqenet banje, pellgje, rrjedhat etj Fëmijët duhet të dinë se kanë nevojë për një distancë të sigurtë për të gjitha ujërat. Kjo është sjellja e duhur gjatë stuhive.

Sjellje gjatë stuhive në male

Hiqni nga litarë teli dhe kërkoni strehim në mes të shkëmbinjve që shtrihen më poshtë. Në vjeshtë, fëmijët duhet të sjellin përsëri kites tyre, sepse ata shpejt të bëhet pika më e lartë - edhe në qoftë se era që i paraprin stuhisë është ende aq joshës!

Sjellje korrekte gjatë stuhive në pyll është e vështirë. Ka shumë vende të ndikimit për një blic këtu. Përsëri, troughs ose zonat pyjore në kërkim dhe Crouch thellë poshtë, për të shmangur pemë i gjatë dhe në përgjithësi nuk kërkojnë strehim nën pemë, më mirë të zgjidhni një mbrojtje.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.