Perënditë bëhen pagëzim Edukimi i fëmijëve

Kur një fëmijë është gati të pagëzohet, është e rëndësishme të gjesh një kumbë. Kjo zakonisht do të jetë dikush që është veçanërisht i afërt me prindërit. Por cilat janë pritjet apo edhe obligimet, cilat role dhe detyra janë të lidhura me shokët?

Ne do të bëhemi zotërinj!

Si zotërinj, shoqëroni adhuruesit në pagëzim
Ne bëhemi zotërinj!

Një nun shoqëronte fëmijën në pagëzim nga pikëpamja fetare, duke marrë përgjegjësinë që fëmija të mësonte vetë besimin dhe të mësonte të jetonte.

Deri në vitin 1983, sponsorizimi në kishë përfaqësonte një marrëdhënie shpirtërore. Fjala "nun" vjen nga latinishtja dhe do të thotë diçka si "me babanë".

Në Kishën Katolike dhe Protestante, kushtet për një sponsorizim janë të ndryshme.

Ka zakone të ndryshme për shokët

Kontributi konsiderueshme të ekspozitës mund të jetë dizajni i Pagëzim, Bibël për fëmijë si një dhuratë apo një dëshirë personale ose një premtim për jetën, ai mban të shkruar. Në disa zona është e zakonshme që fëmijët të sjellin kumbarët e tyre një palmë në Ditën e Palmës, e cila është zbukuruar dhe bekuar bukur në kishë. Dita e pagëzimit mund të jetë një arsye për një mbledhje çdo vit për të kujtuar pagëzimin dhe premtimin.

Sot, megjithatë, shoqërimi thjesht fetar i shokëve u zhvendos pjesërisht në sfond

Një sponsor është i dëshiruar të shoqërojë zhvillimin personal të fëmijës dhe të ndihmojë prindin në çështjet e arsimit. Ndonjëherë një sponsorizim është i kufizuar në dhuratat në raste solemne.

Perënditë duhet të përpiqen të ndërtojnë një marrëdhënie personale me perëndeshën dhe të jenë atje si këshilltar ose ndërmjetës midis prindërve. Në të kaluarën, zotërinjtë kishin detyrën e kujdesit në rast të vdekjes së prindërve të tyre. Sidoqoftë, një sponsorizim nuk lidhet me kujdestarinë. Nëse prindërit dëshirojnë, kjo mund të përcaktohet në vullnet.

Do të ishte e rëndësishme që të drejtoni një bisedë qartësuese me nun e dëshiruar

Cilat janë pritjet, dëshirat dhe detyrimet ndaj zotërinjve? Kjo kursen zhgënjim në të dy anët. Në rastin më të mirë, një marrëdhënie e besimit zhvillohet midis fëmijës dhe truqë mund të zgjasë me vite. Rastësisht, prindërit nuk mund të bëhen vetë perëndi, por gjyshërit. Gjithashtu, vëllezërit e motrat apo miqtë e mirë janë zgjedhur me kënaqësi. Është e rëndësishme që ju të mund të ndërtoni njëri-tjetrin në drejtim të vlerave dhe edukimit.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.