Roses dhe Rose Care Bimët e kopshtit

Ka vetëm disa bimë që gjenden në një larmi të tillë varietetesh, të tilla si "mbretëresha e luleve", trëndafili. Llojet më të zakonshme të trëndafilave për kopshtin e shtëpisë janë shkurre shumë ose më pak të mëdha që rriten deri në një metër të lartë.

Kujdesi Rose për fillestar - aq e lehtë është kujdesin e trëndafila

Këtu, bëhet një dallim midis varieteteve me racemes ose inflorescences e atyre që formojnë vetëm një lule në çdo xhiruar. Cili variant dhe cili ngjyrë që zgjidhni është kryesisht çështje shije.

Shkurre me trëndafila të gjallë në kopshtin e trëndafilit
Rosat në kopshtin e trëndafilave

E rëndësishmja, shumica e këtyre luleve të bukura preferojnë një vend me diell. Kjo vlen edhe për trëndafilat ngjitje, me të cilat ju mund të dekoroj një mur shtëpie apo edhe një kafaz bukur.

Gabimi rreth kujdesit të trëndafilave

Në kundërshtim me mendimin e gjerë se trëndafilat janë kujdes shumë intensiv, ata janë shumë të lehtë për tu kujdesur. Kjo është e vërtetë të paktën për kopshtarët e hobi që duan të shijojnë lule të bukura dhe rritje të harlisur. Për mbarështuesit, sigurisht, duket ndryshe.

Nëse dëshironi të keni sa më pak punë të mundshme me "mbretëreshën e luleve", zgjidhni varietetet e dimrit të guximshëm për kopshtin tuaj. Trëndafilat e bukura të kuqe shpesh janë të ndjeshme ndaj acar, e cila është veçanërisht e vërtetë për speciet angleze.

Koha e mbjelljes është vjeshta

Koha më e mirë për të mbjellë trëndafila është vjeshta. Nëse dëshironi të shijoni lule për një kohë të gjatë, duhet t'i bleni në një çerdhe të caktuar, mundësisht pa një tenxhere. Para se t'i vendosni në tokë, toka duhet të jetë e përgatitur mirë.

Është veçanërisht e rëndësishme që të liroheni arsyet mjaft thellë, sepse trëndafilat formojnë rrënjë të gjata. Kjo rrethanë do të përfitojë një më vonë, sepse një nuk ka për të ujitur bimët shpesh edhe në verë të thatë.

Ju duhet të fekondoni trëndafilat në vjeshtë nicht, Filizat e rinj që formojnë pastaj mund të ngrijnë në dimër dhe të nxisin dëmtimin e acareve në fabrikë.

Pas mbjelljes është e mjaftueshme për të grumbulluar tokën pak dhe ujë të mirë. Me dimër vetëm rreth qoshe, trëndafila të dimrit të guximshëm duhet të mbrohen nga acar të rëndë. Këtu, megjithatë, është e mjaftueshme të mbulohet toka rreth trungut me degë të lëvore ose degë bredhi, rreth dhjetë centimetra të larta.

Rose prerë vetëm pas periudhës acar

Ajo është fekonduar vetëm në pranverë. Produktet organike janë më të përshtatshme për përfshirje në tokën rreth uzinës

Rosat dhe kujdesi i trëndafilave
Rozë u rrit

Më parë, trëndafilat kanë nevojë për prerje vjetore, por vetëm kur fundi i dimrit më në fund. Është thelbësore të hiqni të gjitha fidanët e thata dhe druri.

Përveç kësaj, secila kërcell duhet të shkurtohet në mënyrë që nga toka të duken vetëm dy "sytë", dmth. Trashësia nga e cila rriten degët e reja.

Është e qartë se një gërshërë të mëdha për prerje të mprehtë dhe të mirë është e nevojshme për të arritur sipërfaqet e prerjes më të qetë. Përndryshe kërpudhat dhe dëmtuesit e tjerë mund të gjenden këtu.

Kontrolli biologjik i dëmtuesve dhe shumëllojshmëria shumëngjyrëshe me trëndafila

Në verë ju mund të shijoni lulëzim pothuajse të pakufizuar. Nëse është e nevojshme, ju mund të fekondoni përsëri deri në qershor dhe ndoshta derdhni nga koha në kohë, por ju lutemi mos vonë pasdite dhe nga lart!

Pikat e ujit në lule dhe në gjethe në rrezet e diellit mund të çojnë në shenja të djegura në fabrikë.

Dhe ata që kanë frikë nga dëmtuesit e bimëve thjesht mbjellin livando në afërsi të afërt: jo vetëm që shet aphids me aromën e saj, por gjithashtu përcakton thekse mesdhetare.

A jeni duke humbur informacion, po kërkoni një temë të veçantë? Bisedoni me ne.