botulizmi foshnjore

Një sëmundje jo aq e zakonshme, por shumë serioze në foshnjat është botulizmi i mitur. Botulizmi rrjedh nga latinishtja botulus (sallam), i ashtuquajturi helmimi me mish dhe është një rrezik për jetën, nga toksina botulinum (Clostridium botulinum bakter) shkaktuar helmim.

Botulizmi foshnjor me mjaltë ose shurup panje

Si një transportues i toksinës është shtimi i mjaltit ose shurupit të panje për të ëmbëlsuar z. Si teas ose qull baby quajtur. Mjalti shijon ëmbël të shijshme dhe është një ushqim i tretshëm, i cili përdoret gjithashtu për qëllime mjekësore. Lëngu i artë është dhënë shumë aspekte shëndetësore dhe megjithatë ky ushqim nuk i nënshtrohet etiketimit. Për të vrarë bakterin, ushqimi duhet të nxehet mbi 120 gradë për një periudhë më të gjatë kohore. Kjo nuk është e mundur me mjaltë. Ai është një produkt natyral dhe kështu ai ofrohet edhe në dyqanet.

Botulizmi foshnjor me mjaltë ose shurup panje
Botulizmi i foshnjave - Rreziku për foshnjat përmes mjaltit

Ushqime të ruajtura me varfëri ose hermetikisht të mbyllura, duke përfshirë mjaltin ose shurupin e panjeve të ndotur me toksinë, sporet formojnë bakterin dhe hyjnë në florën e zorrëve pas marrjes së gojës.

Në foshnjat deri në një vit, më të rrezikuar për të 6 muaj, me mbrojtjen e trupit më të paqëndrueshme dhe florës dobëta zorrëve, është një helm transportuar nëpër mur ndarës zorrëve në gjak dhe prej atëherë ajo merr për të mbaresa nervore në sistemin nervor periferik ku lirimin e një nervore të rëndësishëm Subjekti i të Dërguarit është i ndaluar.

Efekti toksik i mjaltit dhe shurupit të panjeve tek foshnjat

Efekti i helmit bllokon sinjalizimin ndërmjet nervave dhe muskujve. Një paralizë rrëshqanorët të gjitha rajonet e trupit dhe të organeve dhe të ndaluar në zorrë është pasoja serioze. Efekti i toksina nuk është vënë re gjithmonë dhe kështu që mund të shpesh simptomat janë të njohura vetëm pas ditë edhe javë. Dobësimin e muskujve të syrit, mungesa e shprehjes fytyrës, paraliza e muskujve të frymëmarrjes deri në gulçim dhe ndërprerjen e frymëmarrjes, gëlltitjes, dhe dobësi e muskujve të sistemit musculoskeletal janë shenja të helmimit nga botulinum dhe mund të çojë në vdekje, nëse jo menjëherë, emergjente dhe të kujdesit intensiv. Nën përkujdesjen e plotë mjekësore është e mundur rimëkëmbja, por duhet të llogaritni me dëme të vazhdueshme.

Çdo vit një rast i botulizmit foshnjor raportohet tek Instituti Robert Koch në Berlin. Studimet mbi këtë lloj helmimi dhe efektet e saj janë bërë në Evropë që nga 1976, pasi ndodhi rasti i parë dhe u diagnostikua në Amerikë. Më shumë raste janë shfaqur gradualisht në Australi, në SHBA dhe në habitatin japonez. Ekziston gjithashtu një lidhje me sindromën e papritur të vdekjes së foshnjave. Në Evropë, ka një detyrë për të raportuar sipas Aktit për Mbrojtjen e Infeksionit.

Nuk ka mjaltë dhe asnjë shurup panje deri së paku 1. ditëlindje

Për shëndetin e foshnjës, deri në ditëlindjen e parë, duhet të hiqet dorë nga dhurata e mjaltit dhe shurupit të panjeve për të shmangur rrezikun e botulizmit të mitur.

Në foshnjat, fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit, me plotësisht funksionale florës zorrëve dhe septum shëndetshëm të zorrës së trashë, Toksina është excreted, pa të cilën ajo hyn në gjak të trupit, siç ndodh me ata që janë në dispozicion në mjaltë doza të ulëta. Kështu që nuk është dhënë regjistrimi i helmit në nënat që kanë marrë mjaltë.

Përjashtim nga kjo, megjithatë, është plaga dhe trajtimi shërues i nipples me mjaltë. Në përgjithësi, duhet të theksohet se duhet të përmbahen nga ushqimi i ëmbëlsuar i fëmijëve, paps në shtëpi dhe çaj / pije në përgjithësi, pasi kjo mund të shkaktojë dhe të shkaktojë rreziqe të mëtejshme ose sëmundje.

Rastësisht, rasti i parë i botulizmit foshnjor u gjet në 1976 në Kaliforni. Në Gjermani, ka pasur një mesatare prej një rasti të tillë çdo vit që nga 1996. Në zorrën e fëmijës zhvillohen toksina toksike. Megjithatë, mund të duhen disa ditë në javë që simptomat të bëhen të dukshme. Prandaj, është shumë e vështirë për mjekët të krijojnë një lidhje midis ushqimit dhe sëmundjes. Nëse toksina hyn në qarkullimin e gjakut nëpërmjet zorrëve, shpërndahet në trup. Ajo pastaj aderon në mbaresa nervore dhe parandalon proceset e rëndësishme atje, të tilla si fraktura të muskujve. Rezultati është një paralizë muskulore. Për fat të keq, si një i rritur, ju nuk mund ta trajtoni fëmijën me antitoxinë.