Shën Martin - shënime dhe tekst

Festivali i Shën Martinit të Tours do të jetë në 11. Festuar në nëntor dhe të orientuar ndryshe në shumë rajone. Sidoqoftë, historia e Shën Martinit dhe vepra e famshme - duke ndarë pallton - janë gjithandej kudo.

Muzikë dhe teksti fletë Sankt Martin Lied

Për fëmijët, procesioni i Shën Martinit është një shkak për festim për një sërë arsyesh. Zhvendosjet e tilla ndodhin në shumë vende evropiane, ndonëse detajet e vogla mund të ndryshojnë në rajon. Të gjithë kanë të përbashkët, megjithatë, procesion me fenerë ose pishtarë nëpër vendin e banimit. Fenerë ose janë blerë ose shndërruar nga kopshti dhe fëmijët e shkollës vetë.

Në këtë procesion, njerëzit shoqërohen gjithashtu nga një Shën Martin i montuar. Pjesëmarrësit këndojnë Martinslieder dhe shoqërohen nga grupe.

Duke klikuar mbi imazhin hapet faqja e ngjyrosjes me shënime dhe tekst në formatin pdf

Spërllëti dhe teksti Sankt Martin
Spërllëti dhe teksti Sankt Martin

Teksti i Shën Martinit

Shën Martin, Saint Martin, Saint Martin
hipën nëpër bora dhe era,
kali i tij e çoi me shpejtësi.
Shën Martin udhëtoi me guxim të lehtë
shtresa e tij e mbulon atë të ngrohtë dhe të mirë. Ulur në dëborë, ulur në borë,
kishte një njeri të varfër në bora,
nuk kishte rroba, kishte lecka.
Oh më ndihmoni në ankthin tim,
përndryshe acar hidhur është vdekja ime.

Shën Martin, Shën Martin,
Shën Martin i tërhoqi frenat,
kali i tij qëndronte akoma me njeriun e varfër,
Shën Martin me aksione shpate
veshja e ngrohtë e pashqetësuar.

Shën Martin, Saint Martin
Shën Martin dha gjysmën,
lypësi dëshiron ta falënderojë atë shpejt.
Por Saint Martin hipi me ngut
larg me pjesën e tij të veshjes.

Shën Martin, Shën Martin,
Shën Martin vendos veten për të pushuar
Në këtë ëndërr hyn Zoti.
Ai vesh pallton si një fustan
fytyra e tij shkëlqen me dashuri.Sankt Martin, Saint Martin,
Shën Martin e sheh me habi
Zoti i tregon rrugët e tij.
Ai e paraqet atë në kishën e tij,
dhe Martin dëshiron të jetë dishepulli i tij.

Shën Martin, Shën Martin,
Shën Martin u bë prift
dhe shërbente me devocion në altarin,
që ndoshta e zbukuron atë në varr,
e fundit ai mbajti çarçafin.

Shën Martin, Shën Martin,
Shën Martin, oh njeri i Perëndisë,
tani dëgjoni lutjet tona
Lutuni për ne në këtë kohë
dhe na çon në bekim.

Muzika e fletëve të hapura të këngës së Sankt Martin si skedar grafik

Sankt Martin Fest - Dogana, por ende moderne


Ju lutem mos ngurroni të na kontaktoninëse jeni duke kërkuar për më shumë shënime dhe tekste të rhymes çerdhe. Jemi të lumtur të shtojmë më shumë shënime me tekst në koleksionin tonë të shënimeve për këngët e fëmijëve. Dizajni i shënimeve me faqet e ngjyrosura për fëmijën është komplekse, por nëse është e nevojshme, ne dëshirojmë ta provojmë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.