Sauna - relaksim dhe Wellness

Sesionet e rregullta të sauna nuk janë vetëm të mira për shëndetin tuaj fizik, por edhe për t'u çlodhur me të vërtetë. Asgjë për asgjë nuk bëri një sondazh që ka rreth 5 miliona njerëz në 2 milion saunë në Finlandë. Edhe në Gjermani, gjithnjë e më shumë njerëz po betohen nga efektet e shumëfishta të promovimit të shëndetit në trup, lëkurë dhe mendje.

Pse ia vlen të shkoni në saunë?

Sidomos gjatë kohëve të ftohta, ka kuptim që të keni saunë rregullisht. Nëpërmjet saunës, të gjithë organizmi dhe sistemi imunitar janë forcuar, të cilat pothuajse nuk mund të ndikojnë më një infeksion patogjen.

Gruaja relakson dhe zbutet lakuriq në spa, spa dhe kujdesin e trupit
Vizitoni një sauna

Për njerëzit që vuajnë gjithnjë e më shumë nga dhimbjet e prapme ose tensionet, rekomandohet gjithashtu të shkosh në saunë. Për rezultatet më të mira, pacienti i dhimbjes duhet të shtrihet në barkun e tij shumicën e kohës, në mënyrë që nxehtësia nga batanije e sauna të rrezaton direkt në anën e pasme. Kjo jo vetëm që relakson muskujt në shpinë, por edhe shpirtin. Megjithatë, nuk është e rëndësishme të qëndrosh këtu gjatë gjithë kohës, por edhe të ulesh në mes për të mbajtur qarkullimin e qëndrueshëm. Problemet reumatike mund të lehtësohen edhe nga vizita e rregullt e saunës.

Për sëmundje të caktuara të lëkurës, siç është puçrra fytyre, duhet të caktohet një seancë javore e saunës. Ngrohjes butësisht dilates poret e lëkurës që janë të bllokuar me sebum. Kjo e shpezon shumë procesin e shërimit.

Sauna rekomandohet jo vetëm për shkak të efektit të saj në trup, por edhe për shkak të shërimit mendor. Shumë njerëz po vuajnë gjithnjë e më shumë nga nervozizmi dhe stresi, të cilat mund të ndahen me sukses duke shkuar në sauna. Një vizitë sauna rekomandohet gjithashtu për çrregullimet e gjumit, pasi djersitja inkurajon dobësimin e mirëqenies, gjë që çon në rënien e gjumit më të shpejtë dhe në fillimin e ditës dhe të pushuar mirë në mëngjes.

Ngrohtësia e saunës ka një efekt shumë pozitiv në të gjithë personin. Ngrohja rrezatuese kalon përmes lëkurës në të gjithë trupin dhe temperatura e trupit rritet deri në 3 ° Celsius. Përmes këtij procesi, të gjitha aktivitetet metabolike rriten, qarkullimi rritet dhe mbrojtjet e trupit forcohen natyrshëm.

Këshilla për vizitën e parë në sauna

• Është e rëndësishme të theksohet para çdo udhëtimi në saunë se sauna dhe ngutja nuk përputhen. Për çdo vizitë sauna duhet të planifikohen kohë të mjaftueshme për t'u çlodhur dhe për t'u shëruar si duhet.

• Vetëm sauna dhe sandale duhet të merren në sauna. Të gjitha bizhuteri duhet të hiqen paraprakisht, sepse ato janë djegie të nxehtë dhe mund të shkaktojnë dëmtime. Është gjithashtu më mirë të lëmë gota jashtë dhe të bien përsëri në lentet e kontaktit, sepse ndihma vizuale do të mjegullojë menjëherë.

• Më shumë gjasa, duhet të shmanget për të shkuar uritur në saunë ose për të ngrënë më parë, pasi kjo nuk është optimale për qarkullimin. Po kështu, pijet alkoolike nuk duhet të dehur gjatë një seance saune.

• Ata që vijnë nga sauna e nxehtë nuk duhet të hidhen direkt në pishinë, por së pari ngadalësohen ngadalë në ujë dhe pastaj fillojnë të notojnë.

• Mesatarisht, 1 dhe 2 litra të lëngjeve të trupit humbasin kur ju merrni një sauna, e cila më pas duhet të kthehet në trupin tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur. Kjo është më e përshtatshme për ujë mineral ende.

Cila është sekuenca ideale e një sesioni të saunës?

Para se të hyni në saunë duhet të zhyteni plotësisht për të hequr trupin e çdo djerse. Pastaj thatë mirë, kështu që djersa në saunë nuk ndikohet nga lagështia e mbetur.

Gruaja relakson dhe zbutet lakuriq në spa, spa, sauna dhe kujdesin e trupit
Skadimi i një sauna

Në fillim, një peshqir duhet të vendoset në dhomën e saunës në bankën e mesme ose në pjesën më të lartë, në të cilën mund të ulet ose të shtrihet. Një vizitë sauna duhet në të mirë të përbëhet nga dy ose tre seanca të saunës. Trupi ka nevojë mes minutave 8 dhe 10 për të arritur në temperaturën, por nëse ngrohja ndihet e parehatshme, ecja duhet të fillojë më herët.

Pas sesionit të parë të saunës, ne rekomandojmë një dush të freskët ose të ftohtë pasuar nga një banjë ajri dhe pushim minutash 20 me hidratim. Për të mbrojtur qarkullimin gjatë dusheve të ftohtë, rekomandohet që para së gjithash të drejtoheni mbi kyçin e djathtë, mbi këmbën dhe krahët dhe pastaj të vazhdoni me anën e majtë nga lart poshtë. Më pas sauna mund të vizitohet përsëri për 12 në minuta 15.

Në përgjithësi është më mirë të uleni në saunë sesa të shtriheni. Si rezultat, jo vetëm që qarkullimi është më i qëndrueshëm, por poret gjithashtu hapen më mirë. Në vizitën e parë në sauna ju duhet të përdorni stendat më të ulta, pasi atje është më pak e nxehtë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.