Gjarpërinjtë si kafshë shtëpiake

Gjarpërinjtë zakonisht shkaktojnë reagime të ndryshme tek njerëzit: neveri ose magjepsje. Ata njerëz që janë të magjepsur nga hiri i një gjarpri vështirë se mund të kënaqen kur kafshët pa gjurmë janë në gjendje të lëvizin, vetëm duke lëvizur peshoret e tyre të barkut.

Zvarranikët e ngrohtësisë: magjepsja me gjarpërinjtë në terrariume

Ata pastaj nxitojnë për një origjinalitet të caktuar të kafshëve.

Gjarpërinjtë në terrari
Gjarpërinjtë në një terrarium

Gjarprinjtë janë, është në thelb e qartë për të gjithë, jo kafshët e zakonshme. Tashmë me të ushqyerit tregon se gjarpërinjtë do të mbahen krejtësisht të ndryshme nga për shembull hamsters, derra gini dhe lepujt xhuxh.

Grevat zakonisht hanë vetëm kafshë të gjalla. Edhe nëse ushqimi nuk është më gjallë, për shembull, administrimi i chicks shkrirë gjatë ditës ose një pasardhës i disa ditëve të miut është rregulli për disa qen konstriktor. Shumë ndryshe nga sa është e zakonshme me ushqimet e zakonshme vendase, të cilat mund të ushqehen në formën e fishekëve ose lojërave plastike.

Bujqësia e gjarprit do të thotë të kesh një përgjegjësi të veçantë

Mbajtja e gjarpërinjve zakonisht është paksa më e vështirë dhe më e shtrenjtë se qëndrimi i një derr gini. Ekzistojnë gjithashtu kosto dukshëm më të larta, z. B. nga shpenzimet e energjisë elektrike për llambën e nxehtësisë (ndoshta edhe mat e ngrohjes) dhe ushqimit më të shtrenjtë së bashku.

Gjarpër gjelbër në terrarium
Gjarpër gjelbër në terrarium

Një portier i përgjegjshëm i gjarprit u ofron kafshëve kushtet më të mira të mundshme të jetesës në terrariumin e tij.

Është e rëndësishme që terrariumi i gjinisë gjarpër të përshtatet, sepse jo çdo gjarpër ndihet i rehatshëm në të njëjtin mjedis. Gjarpërinjtë që jetojnë në tokë duhet të kenë terrariume me një gjurmë më të madhe, ndërsa gjarpërinjtë e pemëve ndihen rehat në terrariume që kanë tendencë të shkojnë lart në lartësi sesa në gjerësi.

Për vëzhgimin e natës të një gjarpri, ka kuptim që të ketë një llambë me dritë të kuqe në ose në terrarium, sepse gjarpërinjtë nuk mund ta perceptojnë dritën në këtë spektër të ngjyrës dhe pastaj të mos ndihen të shqetësuar nga njerëzit.

Si një portier i ardhshëm i gjarprit duhet gjithashtu të sigurohet që terrariu të jetë i ajrosur mirë. Ventilimi i mjaftueshëm mund të arrihet me anë të fletës metalike të shpuar ose garzë plastike, duke siguruar lojëra elektronike të ventilimit. Skenari ideal i ventilimit parashikon instalimin e dy hapjeve të ventilimit. Nga njëra anë në zonën e poshtme, në anën e kundërt në zonën e sipërme.

Shumica e specieve të gjarprit kanë nevojë për një vend të fshehur për të dalë në pension për periudhat e pushimit. Varësisht nga lloji i gjarprit, objektet e përshtatshme të ngjitjes, zonat e nxehta të diellit dhe një vrimë lotimesh, të cilat gjithashtu mund të përdoren nga gjarpri si objekte për banjë, gjithashtu i përkasin objektit përkatës.

E rëndësishme:

Kushdo që dëshiron të mbajë linja që bien në kategoritë "toksike" dhe / ose "mbi 3 metra në madhësi" duhet të miratohet nga zyra e përgjegjësisë publike. Kur kemi të bëjmë me gjarpërinjtë helmues, gjithashtu rekomandohet që të ketë një efekt serum të efektshëm në shtëpi për të qenë në gjendje të marrë kundërthënie gjatë një pickimi.