Largohuni nga biberon. | Foshnja e foshnjës

Foshnjat dhe fëmijët e vegjël vështirë se mund të imagjinohen pa qumësht, sepse ata janë pak a shumë aksesorë të tyre të preferuar dhe prindërit janë të lumtur kur pasardhësit ndonjëherë u sollën për të pushuar. Sidoqoftë, shumë prindër ndihen të pasigurt kur përballen me kohën më të mirë për të hequr qafe kërpudhën e tyre.

Këshilla për të qetësuar

Disa ekspertë thonë se një fëmijë duhet të largohet nga bija para vitit të dytë të jetës.

Foshnja arrin për nipples - Si mund të shpëtoj qumështin e fëmijës tim?
Këshilla për të qetësuar

Arsyeja për këtë është se përdorimi i përhershëm i një pacifier është një rrezik që një keqpozim i dhëmbëve ose nofullës lind në fëmijën.

Megjithatë, kjo deklaratë e përgjithshme nuk mund të zbatohet për çdo fëmijë të vetëm, pasi zhvillimi i një fëmije natyrisht përparon me ritme të ndryshme.

Për shumicën e fëmijëve, bija është përdorur kryesisht për siguri. Sidomos gjatë natës ai gjithnjë e më shumë është i nevojshëm. Shkaku i përdorimit të qumështit është natyra e foshnjës. Refleksi i gjirit ndikon në gjirin e nënës, gjë që është e rëndësishme për zhvillimin e fëmijës. Ushqyerja me gji, përveç të ushqyerit, gjithashtu ka një funksion qetësues.

Shumë nënave të gjirit do të konfirmojnë se fëmija shpesh është i qetë gjatë natës vetëm me dhuratën e gjirit. Birësuesi mund të bëjë punë të ngjashme.

Gjellë gjelbër thumb

Nëse ju nuk i ofroni fëmijës një biberon, mund të ndodhë që fëmija alternativisht të zgjedhë gishtin në vend të qumështit.

Megjithatë, nëse dikush beson në mendimin e ekspertëve, kështu që gishtin e thithur, por pastaj biberon është e preferueshme, Arsyet janë një herë se gjiri në qumësht është provuar të jetë braktisur më shpejt se gjiri në gishtin e madh.

Të misalignments mundshme të dhëmbëve që mund të lindin gjatë një periudhe më të gjatë nga gjiri, si dhe të jetë më serioze se gishtit përmes biberon.

Përveç kësaj, ju mund të jepni dhuratën e një biberon më mirë se gishti i madh që fëmija ka gjithmonë. Sidoqoftë, për shumë prindër të rinj, mbetet pyetja, si mund ta fyeni fëmijën tuaj më të mirë nga dhënësi i dashur?

Kontrolli lehtëson bërjen graduale

Para se të zhvendosjes është para së gjithash habituation. Prandaj, mos lejoni që të bëhet një përdorim i përhershëm që nga fillimi, sepse kjo do ta bëjë më të lehtë zgjedhjen e mëvonshme. Që nga fillimi, duhet të shkoni vetëm tek bariu në kohë të caktuara, të tilla si kur flejnë ose ofrojnë siguri.

Përveç kësaj, ju nuk duhet t'i jepni fëmijës befas nga një ditë në tjetrën papritmas. Sidoqoftë, rekomandohet gradualisht të hiqni qumështin, sepse largimi i plotë është shumë më i lehtë. Prindërit duhet të japin fëmijën dhe konfirmojnë se kjo mund të jetë e madhe për të tani do të jetë një vajzë të madhe apo djalë i madh dhe se tani me të vërtetë nuk ka nevojë për më shumë biberona.

Librat si një mjet

Për ta bërë më të lehtë për të vegjlit të relaksoheni, mund të përdorni ndihmesa të ndryshme. Një mundësi është, për shembull, për të marrë një libër për fëmijë në këtë temë. Ekziston një përzgjedhje shumë e madhe e teksteve të tilla që adresojnë, për shembull, lëndën e kopshtit, vëllezërit ose motra.

Shumë fëmijë përgjojnë në këto histori dhe duan të reenact ato shumë herë. Conny nuk ka nevojë për më shumë biberona, ju prandaj edhe shpesh zhvillojnë të kërkojnë për të duhet vetëm nuk është më një biberon dhe ia ndau gjinin është më e lehtë.

Fëmija mund të kuptojë se mund të ketë kuptim të përdoret më pak pacientin.

Lepur Pashkëve, Santa Claus dhe zanash tenxhere në veprim

Një tjetër mënyrë e shkëlqyer për ta bërë më të lehtë që fëmija të thotë lamtumirë qumështit është të kremtojë mirësinë që të bëhet e qartë për fëmijën se një pjesë po i vjen fundi.

Mësohu të bija
Si mund ta ndaloj pacientin tim nga fëmija im?

Ngjashëm me humbjen e një dhëmbi, ju mund të përdorni zanash pacifier si një shoqërim në procesin e analoge me shpërndarjen e qumështit.

Zanash pastaj shkëmben biçikletën, e cila është vendosur nën jastëk, për një dhuratë. Një mundësi tjetër është që të përfshihet lepuri i Pashkëve ose Fryma e Krishtit në shpërndarjen e qumështit. Lepuri i Pashkëve pastaj shkëmben biçikletën për një dhuratë të këndshme, ashtu si zanashja pacifier.

Kush foshnjat tjera në miqtë apo familjen të cilët mund të diskutojnë kalimin e biberon në një tjetër Earthlings vogla me fëmijën e tij. Foshnja mund të shpjegohet, atëherë, për shembull, që fëmija i vogël tani më urgjentisht nevojë për biberon.

Ndërsa fëmijët janë të prirur të jenë më të gjatë dhe më me përvojë, ky argument shpesh punon shumë mirë. Ndoshta në kombinim me Soother apo është kjo vëzhguar të gjithë dhe të sigurtë të pranojnë simpati fëmijën Easter Bunny / Krishti. Është e rëndësishme në çdo rast që ta shtyni fëmijën tuaj në asgjë.

Çdo fëmijë ka ritmin e tij. Pra, mos e mundoni veten për të krahasuar, por ngadalë largoni fëmijën tuaj nga djathi. Dozuar mirë, kjo nuk është një fatkeqësi për dhëmbët e fëmijëve - pasi të gjithë, ne të gjithë kemi mbijetuar qumështin.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.