Këpucë për gratë mënyrë

Shumica e grave kanë më shumë këpucë sesa burra, por pse qëndrojnë në dollap për një kohë të gjatë pa u veshur? Për shembull, një sondazh online zbuloi se gratë kanë mesatarisht dy herë më shumë palë këpucë si burrat.

Gratë dhe këpucët - Një nga puzzlet e mëdha të universit

Në kabinetet e këpucëve për femra, sipas studimit të çiftit 17 të këpucëve, burrat janë vetëm për çiftin 8. Por pse është kjo? A është kjo arsyeja pse gratë preferojnë të bëjnë pazar? S'ka dyshim se kjo është një nga arsyet për ndryshimin e madh, por sipas psikologëve ekziston një arsye shumë e ndryshme e fshehur.

Gruaja Blerja e Shoes
Gratë dhe këpucët

Pse shumë gra veshin një këpucë?

Jo vetëm sasia e grave të këpucëve është e dukshme në anketë, por edhe fakti se shumë këpucë nuk janë të veshur fare. Gratë dëshirojnë të bëjnë pazar, dhe kur duan të ndryshojnë ose të kenë probleme, veshje e parë shpesh ndodhen në qendër.

Fakti që ata shpesh blejnë këpucë, por nuk i veshin ato është vështirë për një njeri të kuptojë. Për shkak se ata janë të turpshëm në vend të pazar dhe le ndjenjat dhe emocionet e tyre në raste të tjera jashtë, për shembull, gjatë sporteve ose një shishe birrë duke shikuar futbollin me shokët.

Duke blerë këpucë të reja, ata mund të shprehin ëndrrat dhe ndjenjat e tyre. Kjo është e ngjashme me ndryshimin e hairstyle, e cila shpesh bëhet edhe nga gratë nëse duan të ndryshojnë.

Pse këpucët e blera shpesh nuk vishen?

Por pse shumë gra nuk veshin këpucët e tyre? Sipas një psikologu, qëllimi i këpucëve nuk është të veshin ato, por t'i zotërojnë ato dhe t'i rrëzojnë kur të kenë pikëllim. Thjesht ndjenja e një këpucëve të reja është shumë e rëndësishme për gratë.

Përveç kësaj, një arsye për të blerë këpucë të reja, për të ndjekur trendin aktual. Pra, mund të jetë që një njeri i famshëm në TV që mban një këpucë nga koleksioni i ri i një projektuesi të mirënjohur dhe gruaja juaj dëshiron të ketë pikërisht këtë. Këtu edhe burrat dhe gratë ndryshojnë, sepse zakonisht nuk u intereson se kush e mban atë në televizor dhe nëse një koleksion i ri ka ardhur në treg.

Një arsye tjetër për goditjen e këpucëve të grave është shpërblimi i tyre. Për shembull, nëse një pengesë e rëndësishme është kapërcyer, siç është kalimi me sukses i një provimi ose arritja e promovimit.

Këpucët përshtaten - madje edhe me rritje

Dikush mund të pyesë veten pse është vetëm këpucë që gratë blejnë kur duan një ndryshim. Kjo është në të vërtetë shumë e lehtë për t'u shpjeguar, sepse këpucët gjithmonë përshtaten, edhe nëse pesha është rritur.

Takë të lartë me këmbë qindarkë
Taka të larta

Rrobat, xhinse ose këmisha, nga ana tjetër, mund të jenë shumë të ngushta, gjë që mund të çojë në zhgënjim. Përveç kësaj, nuk ka të vërtetë zonat problematike dreaded në këmbë. Dhe nëse një vend nuk është aq i mirë, mund të blihen këpucë të mbyllura.

Pse janë pompa dhe takë të lartë kaq popullore?

Përveç këpucëve të ndryshme, pompat dhe këmbët e larta janë veçanërisht të njohura me gratë. Ata i bëjnë këmbët të duken më të gjata dhe më të zbehta, një fakt që është shumë i rëndësishëm për gratë. Pra, vjen pak sens i magjepsjes, ngjashëm me mënyrën se si yjet në qilimin e kuq do të rrinë, edhe nëse është në këtë rast më shumë se korridori i tyre.

Këpucët italiane kanë një traditë të gjatë

Italia është një nga kombet me një histori të gjatë në prodhimin e këpucëve. Me kujdes të madh, këpucët italiane prodhohen me dorë. Në fillim, ishte vetëm çifte të vetme të prodhuara nga këpucarë të thjeshtë italianë.

Grua e re duke qeshur duke folur telefonin celular në dhomën e ndenjes
Këpucët italiane karakterizohen nga hijeshi

Sot, ato janë prodhuar me makina për arsye të kostos, por edhe këto paleta janë bërë ende me dashuri tipike italiane dhe kujdes për këpucë. Klientela vjen nga të gjitha anët e botës. Nëse nuk dëshironi të blini këpucë drejtpërdrejt në Itali, mund të porositni edhe në internet ose të provoni çizmet, sandalet, pantoflat etj. Të cilësisë së lartë në dyqanin e specialiteteve lokale rreth qoshe.

Këpucët italiane kanë qenë gjithmonë të një cilësie të shkëlqyeshme. Ato përpunohen në mënyrë të përsosur. Lëkurat e zgjedhura gjithashtu sigurojnë një jetë të gjatë depozitimi. Modele të përkohshme të bukura janë perfekte për një biznes apo veshje të mbrëmjes. Përveç këpucëve është gjithashtu rroba veçanërisht elegancë nga Italia, e cila konsiderohet vendi i origjinës së modës. Prandaj, sidomos rrobat dhe këpucët e markave të mirënjohura, të tilla si Gucci ose Prada janë shumë të njohura. Por edhe çiftet e Salvatore Ferragamos dhe Bruno Magli bëjnë zemrat të rrahin posaçërisht zonjat.

Çfarë i bën këpucët italiane të ndryshme nga të tjerët?

Modës italiane të këpucëve mund të përshkruhen me pak fjalë: cilësi të lartë, elegante, fisnike. Klientët në mbarë botën mbështeten në këpucë "Made in Italy". Në të kaluarën, kjo këpucë ishte një simbol i vërtetë statusi, sot konsumatorët janë duke pritur me mjeshtëri të hollë. Sapo ishin gentlemen fisnik që treguan pasurinë dhe reputacionin e tyre me këpucë italiane. Edhe atëherë, modelet ishin bërë nga viçi i mirën ose lëkura e dhisë, e cila konsiderohet shumë e shtrirë, e pandjeshme dhe e ajrosur.

Burrat si dhe gratë shoqërojnë me Italinë, por edhe pasion, sensualitet dhe atraktivitet. Nëse klientët zgjedhin atlete sportive, balerinë të sheshtë, takë të lartë ose takë të lartë sexy, të gjithë ata pasqyrojnë karakterin tipik italian. Vendi nuk ka ndalur zhvillimin për një kohë të gjatë. Proceset prodhuese të artit sigurojnë që këpucët të mund të prodhohen sipas këmbëve të klientit. Si një kohë të lirë dhe si një këpucë biznesi, modelet nga Italia janë po aq të mira sa për partitë atmosferike.

Këpucë të grave në një shikim

Kjo slideshow kërkon JavaScript.