Mbrojtja nga djegiet nga dielli dhe pasojat e tij

Koha e verës është koha e pushimeve dhe një mundësi e madhe për të bërë të gjitha llojet e aktiviteteve në natyrë. Të rinjtë dhe të moshuarit nuk duhet të harrojnë të fshijni me sunscreen të mjaftueshme. Por pse mbrojtja nga djegia e diellit është kaq e rëndësishme, pse duhet të mbroni lëkurën tuaj nga ekspozimi i tepërt i diellit dhe cila është mënyra më e mirë për ta bërë këtë?

Mungesa e mbrojtjes nga djegia e diellit dhe pasojat e saj

Rrezatimi UV që përmban rrezet e diellit dëmton lëkurën sa herë që ekspozohet shumë gjatë. Ndër të tjera, kjo mund të shkaktojë djegie të dhimbshme të dhimbshme, në të cilat lëkura bëhet shumë e ndjeshme ndaj presionit.

Djegien nga dielli në pushime
Mbrojtja nga djegiet nga dielli

Dhe gjithashtu reaksione alergjike janë të mundshme.

Djegiet e diellit janë veçanërisht të rrezikshme, por sidomos sepse ato mund të shkaktojnë dëme afatgjata shëndetësore, siç është kanceri i lëkurës.

Masat mbrojtëse të drejta

Me pushime, sigurisht që është veçanërisht e lehtë për të marrë një djegie nga dielli, sepse shpesh është i veshur me lehtësi gjatë rrugës.

Përveç kësaj, shpesh harrohet se është e mundur që të merrni një djegie nga dielli edhe në qiellin e reshjeve ose në hije të pjesshme. Prandaj, masat e përhershme të mbrojtjes janë të domosdoshme kur udhëtojnë për në vende të ngrohta. Një mënyrë e thjeshtë për të mbrojtur veten nga dielli është të vishni rrobat e veshur plotësisht.

djegie nga dielli
Mbrojtja nga dielli është e rëndësishme

Për shkak se kjo nuk është gjithmonë e këndshme në temperatura të nxehta, duhet të jetë aq e lehtë dhe e ajrosur që të jetë e mundur. Kjo nuk ju bën të djersiteni kur lëvizni pak. Kapele Sun janë gjithashtu pjesë e veshjet ose si një alternativë një ombrellë.

Veshni vetëm një rroba banje, një rroba banje ose bikini, duhet të përdorni një shirita diellor, e cila ka një SPF të lartë. Nëse jeni të veshur të plotë ose të lehtë, nuk duhet t'i harroni kurrë syzet e syve, në mënyrë që sytë të mbrohen nga rrezatimi i tepërt. Nëse ndiqni këto rregulla të thjeshta, tani mund të shkoni me pushime!

Pasi të bëhesh një karavidhe

Nëse lëkura është e kuqe si një karavidhe e zier, ju e dini që keni qenë në diell shumë gjatë. Pra, çfarë të bëni nëse ajo ju ka goditur një herë dhe lëkura është djegie dhe kruajtje? Kremrat e ftohjes dhe kremrat hidratohen dhe ndihmojnë në rikuperimin e lëkurës.

Mbrojtja nga djegiet nga dielli
Djegien nga dielli kufizojnë gëzimin e festës

Shpesh, rekomandohen produkte që përmbajnë aloe vera ose kamomil. E cila ndihmon më së miri, varet gjithashtu nga lloji i lëkurës, prandaj mund të jetë e dobishme që të ketë më shumë kremra në varg. Ajo që është gjithashtu e përshtatshme për lehtësimin e dhimbjeve, janë zarf të ftohtë ose dushe. Përveç kësaj, ju duhet të pini shumë për të lehtësuar lëkurën e theksuar.

Për djegie të moderuara dhe të rënda nga dielli, është e këshillueshme që të merrni ilaçe anti-inflamatore nga një mjek. Mjetet juridike në shtëpi përgjithësisht rekomandohet vetëm të kufizuara. Shpesh këshillohet të fshij Quark në zonat e prekura gjatë një djegie nga dielli.

Edhe pse kjo ftoh kryesisht të këndshme, por gjithashtu mund të çojë në infeksione ose reaksione alergjike për shkak të baktereve ekzistuese, gjë që vetëm e bën situatën më keq.